Bemutatkozik a selyemakác - ismerd meg Te is ezt a különleges megjelnésű, egzotikus növényt

hirdetes

Egzotikus növényre vágysz? Akkor ismerd meg a különleges megjelenésű selyemakácot!

TK

Egyre több kertben bukkan fel ez az ernyős koronájú szépség, így is egzotikussá varázsolva környezetét. Első ránézésre ez a növény egy kisebb púderpamacsra emlékeztethet – mégis a legtöbb kertész előszeretettel ülteti kertjében. Ismerd meg mostani cikkünkből Te is a selyemakácot!

Selyemakác

Bármerre járunk akár Európában, akár mediterrán területeken, elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk egy-egy utcában fasorként ültetett selyemakáccal. Hazánkban nemrég vált egyre népszerűbbé, csupán az utóbbi években kezdett el rohamosan szaporodni bolyhos virágzatával, de szinte már nálunk sincs olyan település, ahol ne jelenne meg díszfaként ültetve.


Röviden a selyemakácról


A selyemakác Délnyugat-Ázsiából származik, hazánkba a Földközi-tenger melletti melegebb éghajlatú országok által került. Rendkívüli, egyedi megjelenéssel bír ernyős, szétterülő koronája végett, könnyedén képes egzotikussá varázsolni a parkokat, kerteket, közterületeket.

hirdetes


Júliusban jelennek meg első virágai, melyeket egészen szeptemberig csodálhatunk meg érdekes szépségükkel együtt, hiszen tollszerű, hosszú porzókkal rendelkezik, melyek messziről rózsaszín púderpamacsra emlékeztethetnek.


Termése egy lapos babhoz hasonlítható legjobban, megközelítőleg 12 – 8 centiméter hosszúságú, télen hosszú ideig a fán marad. Magja érése után barnás színűvé válik.


hirdetes
Illata könnyedén képes a környék összes rovarát kertünkbe vonzani. Különlegessége, hogy amennyiben éjszaka van, vagy környezete túlzottan száraz, akkor levelei összecsukódnak, melyeket majd reggel ismét ki fog bontani. A selyemakác képes könnyedén lágy árnyékot adni, arról nem is beszélve, hogy illata is rendkívül kellemes – tökéletes helyet biztosít a pihenésre egy-egy hosszabb nap után.


A selyemakác dekorációs értéke egyáltalán nem elhanyagolható – mint már említett virágzata, levelei mellett előnye, hogy mivel nem csupán szűri a napfényt, teljes árnyékot nem képes adni, könnyedén körbe ültethetjük olyan növényekkel, melyek kedvelik a félárnyékot.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-07-28

Éltető víz – mutatom, hogyan öntözd helyesen szobanövényeidet, hogy biztosan életben maradjanak!

A túlöntözés rendkívül sok növényt veszélyeztet, mégis egy kis odafigyeléssel ez könnyedén elkerülhető – mutatom, hogyan, ezeket a szuper ötleteket próbáld ki.

2021-07-27

Ezzel a növénnyel garantált a mediterrán hangulat kertedben – bemutatkozik az üstökliliom

Az üstökliliom rendkívül különleges megjelenéssel bír, általa garantált lesz majd a mediterrán hangulat kertedben. Ismerd meg most Te is ezt a növényt.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-08-26

Nevelj Te is sikeresen koriandert – most szuper trükköket osztunk meg neveléséhez

A koriander rendkívül népszerű fűszernövény, melynek termesztése kapcsán sem ütközhetünk komolyabb problémába. Most szuper tippeket mutatunk neveléséhez.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

További cikkek ebben a témában


kopárosodás

a talaj eróziós lepusztulása, amit víz, szél v. a kettő együttesen válthat ki. A... Tovább

Kerti ötlet

Ahány ember, annyiféle kert van. Mindenki másképp képzeli el álomkertjét, más ötleteik... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés