Bemutatkozik a selyemakác - ismerd meg Te is ezt a különleges megjelnésű, egzotikus növényt

hirdetes

Egzotikus növényre vágysz? Akkor ismerd meg a különleges megjelenésű selyemakácot!

TK, SFV

Egyre több kertben bukkan fel ez az ernyős koronájú szépség, így is egzotikussá varázsolva környezetét. Első ránézésre ez a növény egy kisebb púderpamacsra emlékeztethet – mégis a legtöbb kertész előszeretettel ülteti kertjében. Ismerd meg mostani cikkünkből Te is a selyemakácot!

Selyemakác

Bármerre járunk akár Európában, akár mediterrán területeken, elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk egy-egy utcában fasorként ültetett selyemakáccal. Hazánkban nemrég vált egyre népszerűbbé, csupán az utóbbi években kezdett el rohamosan szaporodni bolyhos virágzatával, de szinte már nálunk sincs olyan település, ahol ne jelenne meg díszfaként ültetve.


Röviden a selyemakácról


A selyemakác Délnyugat-Ázsiából származik, hazánkba a Földközi-tenger melletti melegebb éghajlatú országok által került. Rendkívüli, egyedi megjelenéssel bír ernyős, szétterülő koronája végett, könnyedén képes egzotikussá varázsolni a parkokat, kerteket, közterületeket.

hirdetes


Júliusban jelennek meg első virágai, melyeket egészen szeptemberig csodálhatunk meg érdekes szépségükkel együtt, hiszen tollszerű, hosszú porzókkal rendelkezik, melyek messziről rózsaszín púderpamacsra emlékeztethetnek.


Termése egy lapos babhoz hasonlítható legjobban, megközelítőleg 12 – 8 centiméter hosszúságú, télen hosszú ideig a fán marad. Magja érése után barnás színűvé válik.


hirdetes
Illata könnyedén képes a környék összes rovarát kertünkbe vonzani. Különlegessége, hogy amennyiben éjszaka van, vagy környezete túlzottan száraz, akkor levelei összecsukódnak, melyeket majd reggel ismét ki fog bontani. A selyemakác képes könnyedén lágy árnyékot adni, arról nem is beszélve, hogy illata is rendkívül kellemes – tökéletes helyet biztosít a pihenésre egy-egy hosszabb nap után.


A selyemakác dekorációs értéke egyáltalán nem elhanyagolható – mint már említett virágzata, levelei mellett előnye, hogy mivel nem csupán szűri a napfényt, teljes árnyékot nem képes adni, könnyedén körbe ültethetjük olyan növényekkel, melyek kedvelik a félárnyékot.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-28

Ismerd meg a Megyer-hegyi Tengerszemet!

Ha szereted a természetet, szeretsz kirándulni, akkor a most következő hely biztosan tetszeni fog neked! Ez pedig nem más, mint a Megyer-hegyi Tengerszem.

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Ízletes focaccia recept ehető virágokkal

A focaccia egy olasz kenyérfajta, ami szószmártogatásra vagy némi olívaolaj kíséretében is kiváló. A virágos focaccia egy igazi különlegesség, amit imádni fogsz!

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

További cikkek ebben a témában


lóöszvér

lókanca és szamárcsődör ivadéka. Az anyai hatás megnyilvánulásaként szervezete finomabb,... Tovább

forgóeszközök

azok a termelőeszközök, amelyek úgy használódnak el egy termelési ciklusban, hogy az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés