Bemutatkozik a sárkánykontyvirág - ismerd meg Te is ezt a különleges növényt

hirdetes

Szép, mégis bizarr – ismerd meg Te is a sárkánykontyvirágot

TK, SFV
Sárkánykontyvirág

Hogyan érdemes ültetését elvégezni?


Fontos, hogy a növényt nagyjából 15 cm mélyre ültessük el. Hasonlóan a többi gumós növényhez, őt is tavasszal érdemes elültetni, és utána folyamatosan locsolni.


Minden, amit gondozásáról tudni érdemes


Érdemes tudnunk, hogy növényünk ideális hőmérséklete nyáron 30 fok körül van, viszont a téli akár -15 fokos hőmérsékletes is képes kibírni. A nyári melegben, szárazabb időjárásban érdemes rendszeres locsolására odafigyelnünk, ekkor kicsit több vizet érdemes számára biztosítani, és jót tesz neki, ha kéthetente ez az öntözés tápoldatos formában is megtörténik. 


Vízigénye egyébként közepes, a nyári meleg elteltével, ősztől folyamatosan érdemes csökkenteni, illetve a téli időszak megérkeztével pedig tövét érdemes avarral betakarni, valamint akár lombbal, fenyőágakkal is védhetjük a hideg ellen.

hirdetes


Gondozása során fontos, hogy a túlzott csapadéktól is megóvjuk – erre jól szolgálhat egy fölé helyezett hungarocell lap. 


Amennyiben azt szeretnénk, hogy növényünk megfelelően fejlődjön, valamint virágai is óriásiak legyenek, érdemes már a növény előző őszén is trágyáznunk helyét, vagy kéthetente tápozni azt.


hirdetes
Hogyan szaporítsuk a sárkánykontyvirágot?


Elsősorban az anyagumó mellett elhelyezkedő kis gumókkal lehetséges a sárkányvirág szaporítása. Óvatosan válasszuk le azokat az anyagumóról, majd cserepezzük őket be – ültessük el őket sóder, kisebb rész tápdús talaj, valamint egy kevesebb homok keverékébe.


A kisebb növények öntözését is csökkenteni kell az ősz megérkeztével, annyira, hogy egy idő után szinte szüntessük meg locsolásukat. Tartsuk őket hűvös, de világos helyen, csak akkor adjunk nekik vizet, ha már nagyon kiszáradtak. Ahogy elmúltak a fagyok, tavasszal kiviheted a pici növényeket is, majd kéthetente táppal támogasd megfelelő fejlődésüket. Biztosítsd számukra is a melegebb időszakban a rendszeres öntözést. Így érdemes gondozni a kisebb növényeket első két évükben. A harmadik évben lehet őket kertedbe kiültetni.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-29

Nyárvégi teendők a kertben

Akárhogy is, kertednek augusztusban is szüksége van az odafigyelésedre. Íme a legfontosabb nyárvégi teendők a kertben! Mutatjuk mit csinálj, és milyen sorrendben!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-26

Így használd fel az extra uborkákat

Az uborka savanyítása, kovászos uborka készítése remek ötlet a tartósításra, de más módja is van az uborka felhasználásának. Ízletes alapanyag főzéshez is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

További cikkek ebben a témában


here

hím ivarsejteket és hormonokat termelő, páros, bab alakú szerv; a magzati élet folyamán az... Tovább

antibiózis

1. a mikroorganizmusokra jellemző —>allelopátia, pl. egyes gombák káros hatása a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert virág