Sárgabarack mag felhasználása- sárgabarack mag és a rák gyógyítása

hirdetes

Ne dobd ki a barackmagot!- Ez a barackmag még a rákot is képes kezelni

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A sárgabarackmag egy kicsi, de erős mag, amelyet a rák lehetséges kezeléséhez kapcsoltak. Amiről mi beszélünk, az az ismert magház közepén található. Nemcsak a levegőbe beszélünk, ugyanis már az 1920-as években megkezdődött a sárgabarack mag felhasználása rákos megbetegedések esetében. Bár akkoriban még sok negatív hatása volt, mára finomították az eljárást. Mutatjuk, hogy mennyire hatékony, és biztonságos manapság a sárgabarack maggal való kezelés.   

Sárgabarack mag felhasználása

Milyen tápanyagokat tartalmaz a sárgabarackmag?

A sárgabarack sok hasonló tulajdonsággal és felhasználással rendelkezik a mandulával. Tele vannak egészséges zsírokkal is, amelyek segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterinszintet. A magok esszenciális zsírsavakat (omega-6 és omega-3) tartalmaznak. Ezek segítenek a szívbetegségek leküzdésében, javítják a mentális egészséget, és számos egyéb előnnyel járnak.

A sárgabarackmagok a következőkből állnak:

  • 45-50 százalék olaj
  • 25 százalék fehérje
  • 8 százalék szénhidrát
  • 5 százalék rost

Ezek a sárgabarack mag előnyei

A sárgabarackmag az amigdalint is tartalmazza. Ezt korábban összefüggésbe hozták a rákellenes állításokkal. A Laetrile az amigdalin szabadalmaztatott gyógyszer neve, a laetrilt B-17 vitaminnak is nevezik. Megbízható kutatások szerint a rákot a B-17-vitamin hiánya okozza, ennek következtében ennek pótlása leállítja a rákos sejtek fejlődését. Azonban jelenleg nincs hiteles tudományos kutatás az állítások alátámasztására. Egy másik elmélet azt sugallja, hogy az amigdalin a szervezetben cianiddá alakul, a cianid pedig elpusztítja a rákos sejteket a szervezetben. Ez állítólag megakadályozza a daganatok növekedését. Még a  Kínai emberek is úgy tartják, hogy a sárgabarack mag folyamatos fogyasztása hosszú életet ad.

hirdetes

Vannak azonban veszélyes jelek is a sárgabarack maggal kapcsolatban

Éppen ez a fentebb leírt cianidra való átalakítás teszi veszélyessé a sárgabarackmagot. Tudtad, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) mérgező növényi adatbázisa mérgező kapcsolatot jegyez a sárgabarack mag és a cianidmérgezés között? Számos eset kimutatta, hogy nagy mennyiségű sárgabarackmag lenyelése olyan tüneteket váltott ki az emberekben, mint „erőteljes hányás, izzadás, szédülés és ájulás”.Éppen ezért az FDA nem hagyja jóvá az amygdalint (vagy laetrilt vagy B-17-vitamint) a rákkezelés egyik formájaként. Azóta már a Cochrane Library által közzétett 2015-ös áttekintés megjegyezte, hogy a nagy mennyiségű amigdalin fogyasztásával összefüggő lehetséges cianidmérgezés miatt a laetril minden formája veszélyes. Egy másik, 2016-ban publikált tanulmány azonban megfigyelte az amygdalin hatását a prosztataráksejtek növekedésére. Azt találta, hogy a vegyi anyag egy adagja (pontosabban 10 milligramm milliliterenként) „jelentős daganatellenes hatást fejt ki”.

hirdetes

Akkor lehet sárgabarack magot fogyasztani?

A későbbi kutatások azt találták, hogy az amigdalin maximális elfogadható dózisa a sárgabarackmagon keresztül 0,37 gramm (vagy három kis szem) egy felnőtt számára. Nagyobb dózisok, vagy akár egy nagy mag felénél is kevesebb, meghaladhatják a maximálisan elfogadható dózist, és mérgezőek lehetnek a felnőttek számára. A kutatások és áttekintések túlnyomó többsége azonban elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint a sárgabarackmag és az amygdalin vagy a laetril rákellenes előnyökkel járna.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-18

Hibák, amiket paradicsomtermesztéskor véthetünk

Ebben a cikkben megvitatunk néhány gyakori termesztői hibát, amelyet el kell kerülni a paradicsomtermesztése során az egészséges és bőséges termésért cserébe!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-30

Milyen növényekkel érdemes társítani a levendulát, és miért?

Kártevők elleni védelem, talaj javítás, esztétikai szempontok: ebben a cikkben felfedezheted, mely növényeket érdemes társítani a levendulával, és miért.

2023-05-21

Ez a 6 legjobb társnövény az eper számára: ültesd mellé, hogy még finomabb termést kapj!

Az eper mellé a kertben érdemes ezeket a növényeket ültetni, hogy még finomabb és zamatosabb termést kaphass, sőt még a kártevők is el fogják kerülni az epredet!

2023-05-25

Az eper pozitív hatásai - Mire figyelj az epervásárlásnál

Ebben a cikkben felfedezzük az eper pozitív hatásait, és megosztunk néhány hasznos tippet az epervásárláshoz, hogy a legjobb minőségű epreket választhasd.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Teraszburkolat

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a terasz burkolásához. A... Tovább

degradáció

különböző természetes rendszerek, —>társulások, —>biocönózisok,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek gyümölcs Házi kert