Sárgabarack mag felhasználása- sárgabarack mag és a rák gyógyítása

Ne dobd ki a barackmagot!- Ez a barackmag még a rákot is képes kezelni

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A sárgabarackmag egy kicsi, de erős mag, amelyet a rák lehetséges kezeléséhez kapcsoltak. Amiről mi beszélünk, az az ismert magház közepén található. Nemcsak a levegőbe beszélünk, ugyanis már az 1920-as években megkezdődött a sárgabarack mag felhasználása rákos megbetegedések esetében. Bár akkoriban még sok negatív hatása volt, mára finomították az eljárást. Mutatjuk, hogy mennyire hatékony, és biztonságos manapság a sárgabarack maggal való kezelés.   

Sárgabarack mag felhasználása

Milyen tápanyagokat tartalmaz a sárgabarackmag?

A sárgabarack sok hasonló tulajdonsággal és felhasználással rendelkezik a mandulával. Tele vannak egészséges zsírokkal is, amelyek segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterinszintet. A magok esszenciális zsírsavakat (omega-6 és omega-3) tartalmaznak. Ezek segítenek a szívbetegségek leküzdésében, javítják a mentális egészséget, és számos egyéb előnnyel járnak.

A sárgabarackmagok a következőkből állnak:

  • 45-50 százalék olaj
  • 25 százalék fehérje
  • 8 százalék szénhidrát
  • 5 százalék rost

Ezek a sárgabarack mag előnyei

A sárgabarackmag az amigdalint is tartalmazza. Ezt korábban összefüggésbe hozták a rákellenes állításokkal. A Laetrile az amigdalin szabadalmaztatott gyógyszer neve, a laetrilt B-17 vitaminnak is nevezik. Megbízható kutatások szerint a rákot a B-17-vitamin hiánya okozza, ennek következtében ennek pótlása leállítja a rákos sejtek fejlődését. Azonban jelenleg nincs hiteles tudományos kutatás az állítások alátámasztására. Egy másik elmélet azt sugallja, hogy az amigdalin a szervezetben cianiddá alakul, a cianid pedig elpusztítja a rákos sejteket a szervezetben. Ez állítólag megakadályozza a daganatok növekedését. Még a  Kínai emberek is úgy tartják, hogy a sárgabarack mag folyamatos fogyasztása hosszú életet ad.

Vannak azonban veszélyes jelek is a sárgabarack maggal kapcsolatban

Éppen ez a fentebb leírt cianidra való átalakítás teszi veszélyessé a sárgabarackmagot. Tudtad, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) mérgező növényi adatbázisa mérgező kapcsolatot jegyez a sárgabarack mag és a cianidmérgezés között? Számos eset kimutatta, hogy nagy mennyiségű sárgabarackmag lenyelése olyan tüneteket váltott ki az emberekben, mint „erőteljes hányás, izzadás, szédülés és ájulás”.Éppen ezért az FDA nem hagyja jóvá az amygdalint (vagy laetrilt vagy B-17-vitamint) a rákkezelés egyik formájaként. Azóta már a Cochrane Library által közzétett 2015-ös áttekintés megjegyezte, hogy a nagy mennyiségű amigdalin fogyasztásával összefüggő lehetséges cianidmérgezés miatt a laetril minden formája veszélyes. Egy másik, 2016-ban publikált tanulmány azonban megfigyelte az amygdalin hatását a prosztataráksejtek növekedésére. Azt találta, hogy a vegyi anyag egy adagja (pontosabban 10 milligramm milliliterenként) „jelentős daganatellenes hatást fejt ki”.

Akkor lehet sárgabarack magot fogyasztani?

A későbbi kutatások azt találták, hogy az amigdalin maximális elfogadható dózisa a sárgabarackmagon keresztül 0,37 gramm (vagy három kis szem) egy felnőtt számára. Nagyobb dózisok, vagy akár egy nagy mag felénél is kevesebb, meghaladhatják a maximálisan elfogadható dózist, és mérgezőek lehetnek a felnőttek számára. A kutatások és áttekintések túlnyomó többsége azonban elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint a sárgabarackmag és az amygdalin vagy a laetril rákellenes előnyökkel járna.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-06-25

Így vedd észre, ha vírusos fertőzést kapott a paradicsomod

Ismerd fel a paradicsomnövények vírusos fertőzéseit! Tudj meg mindent a tünetekről, megelőzésről és védekezésről, hogy megóvd termésed egészségét.

2024-06-25

Ismerd meg az egérdinnyét: apró csodagyümölcs a kertedben

Ismerd meg te is az egérdinnyét, más néven Mexikói mini datolyauborkát! Ez a különleges gyümölcs könnyen termeszthető és sokoldalúan felhasználható.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

102/2008. (VIII. 8.) FVM rendelet

Az erdõk felújításának csekély összegû (de minimis) támogatásáról. A mezõgazdasági,... Tovább

magpolírozó gép

a —>cukorrépa többcsírás magját szétroppantással széjjelválasztva szegmentált... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek gyümölcs Házi kert