SAN JOSE szárító gyár, gépek

SAN JOSE az új családtag a MEPET Kft.termékpalettáján

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A már Magyarországon jól ismert MEPET Kft. a német PETKUS és a finn MEPU márkák forgalmazója a 2003-as évtől megkezdte a spanyol SAN JOSE terményszárító és -tároló rendszer értékesítését.
SAN JOSE szárító gyár, gépek

A már Magyarországon jól ismert MEPET Kft. a német PETKUS és a finn MEPU márkák forgalmazója a 2003-as évtől megkezdte a spanyol SAN JOSE terményszárító és -tároló rendszer értékesítését.

A San Jose szárító gyár Európa legjelentősebb kukorica és rizs termőterületei közelébe települt. A gyár több mint 25 éves fennállása alatt jelentős hangsúlyt helyezett a folyamatos fejlesztésre, valamint szerviz szolgáltatásaink bővítésére. Ezen célkitűzések szem előtt tartása a biztosítéka a szárítási és tárolási technológiák folyamatos fejlődésének.

A világon több mint 1,5 milliárd tonna terményt termesztenek évente. E hatalmas mennyiség biztonságos és hosszú távú tárolásához a különböző termények víztartalmának az aratást követően 10- és 20% között kell lennie. A fő cél a termények kiváló minőségének tökéletes megóvása egészen a felhasználásra kerülésig.

Ennek érdekében a San Jose cég, szoros kapcsolatot tart fent a termelőkkel, így termékeink tökéletesítésekor a gazdálkodók gyakorlati tapasztalatai alapján jelöljük meg a fejlesztések új irányvonalát.

A termény minőségének megőrzése mellett a legfontosabb célkitűzés az energiatakarékos technológiák kialakítása.

A gazdák és terménykereskedők évről évre egyre jobban megismerik az általunk előállított és folyamatosan tovább fejlesztett kiváló minőségű, biztonságos és energiatakarékos technológiákat.

Gépeink nem csak az állati takarmányok kezelését teszik lehetővé. Az emberi fogyasztásra szánt, magas beltartalmi értékű kukorica, búza, rizs és más mezőgazdasági termények kezelésére is alkalmasak, terménykímélőbb technológiai megoldások alkalmazásával.

Szárítótelepeink tervezésekor arra törekszünk, hogy a megrendelők számára legszükségesebb és egyben legjobb megoldásokat válasszuk.

A termény minőségének megóvása az egész szárítási és tárolási folyamat alapkritériuma. Ez a termény fogadótérbe érkezésével kezdődik, majd az előtisztítón áthaladva a termény és az idegen szennyező anyagok szétválasztása történik meg. Csak ezek után kerül a termény a szárító toronyba, melynek minden egysége a szemek fizikai és biológiai állagának megóvását szolgálja még a legkritikusabbnak számító vetőmagok és malomipari szemes termények esetében is.

Szárítóink fejlesztése és gyártása során, két fő dologra összpontosítunk, melyek alapjában határozzák meg termékeink színvonalát. E két szempont nem más, mint a megfizethető ár és a kiváló minőség.

A gazdaságosságot könnyű elérni magas hőmérséklet használatával, de a termény sérülésmentes szárításához ennél alacsonyabb hőmérsékletre van szükség. A San Jose technológia egyaránt lehetővé teszi a magas és közepes hőmérséklet alkalmazását anélkül, hogy a termény károsodna.

A kaszkádok kialakítása lehetővé teszi a termény tökéletes keveredést és egyenletes
sz
áradását az energia felhasználás növekedése nélkül.

A termény a szárítóban gravitáció hatására mozog lefelé, ahol a meleg levegő a kaszkádrendszeren áthaladva érintkezik a terménnyel. Szárítóink kialakítása lehetővé teszi a hőmérséklet széles spektrumú használatát, 35 oC-tól egészen 150 oC-ig. A más szárítóknál megszokottól eltérően, a San Jose szárító technológiája lehetővé teszi az éppen aktuális termény számára ideális szárító levegő hőmérséklet beállítását.

A San Jose szárító fejlesztése során az energiatakarékosság melletti fő szempont a környezetvédelem, melyet a tervezés teljes folyamatában szem előtt tartottunk. Ennek eredményeként szárítóink mind a por-, mind a zajkibocsátás tekintetében a világon mindenhol megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak.

A vezérlő panel a szárító szíve és idegrendszere. Fejlesztőmérnökeink a tervezés során a legbiztonságosabb használhatóságra törekedtek. A vezérlő egység jól áttekinthető, minden kívánt információ gyorsan és egyszerűen megjeleníthető. A vezérlőn a teljes
te
hnológia sor minden egyes gépelemének pillanatnyi állapota könnyedén leolvasható.

A San Jose szárítót használó gazdák elfelejthetik a beérkező termény víztartalmának és hőmérsékletének ellenőrzését, hiszen a gép ezt is elvégzi helyettük.

A már leszárított termény síktárolókba, vagy silótornyokba kerül. Ezek a silók a gyárból részegységenként kerülnek kiszállításra, melyeket a kívánt helyszínen szerelünk össze. Silóink tárolókapacitása, valamint méretei kiválasztásakor megrendelőink gazdag palettáról válogathatnak. A gyártásnál felhasznált galvanizált, rozsdamentesített anyagok minősége garantálja a korróziómentes, hosszú élettartamot és nagy teherbírást. A betárolt termény hőmérséklete, bármikor egyszerűen ellenőrizhető egy a silókba beépített hőmérséklet ellenőrző rendszer segítségével.

A tökéletesség, a jó minőség és technológia csak néhány a tervezést és a gyártást alapjaiban meghatározó mottóink közül. Mi megtervezzük és megépítjük, amit Ön megálmodott.

Ne feledje: A MEPET Kft. név Magyarországon egyet jelent:

tökéletes technológia, kiváló minőségben, megfizethető áron!!!Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Konrad Lorenz Természet- és Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Utcán talált kóborló, sérült állatok befogadása, gazdához... Tovább

fehérjeszintézis

az élő szervezet számára nélkülözhetetlen fehérjék felépülése az intermedier... Tovább

Tovább a lexikonra