notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rusztikus kertötletek házi kertbe

Hirdetés

Remek ötletek a kiskertbe tavaszra!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Csempésszünk egy kis rusztikus hangulatot a kertbe, a mostani cikkünkben szuper ötleteket mutatok nektek, amik ráadásul nem is drágák, így mindenki számára elérhetővé válnak. Tedd szebbé a saját kertedet te is, mindjárt tavasz, vágj bele!

Remek ötletek a kiskertbe

 

Egy nagyon mutatós madárijesztővel kezdjük a sort, Ezzel, ha a madarakat nem is biztos, hogy távol tartjuk, de egy kis kézügyességgel a rusztikus hangulat továbbfokozása garantált. Arról nem beszélve, hogy megint csak terítékre kerül az újrahasznosítást, és most már nem csak limlomokat, hanem ócska, nem használt ruhaneműt is fel tudunk használni. Ahogy a fotó is mutatja, a madárijesztő virágtartóvá is avanzsálhat. Ez az igaz kettő az egyben hasznosítás!

 

 

Az ültetőasztal a sufniban talált elemekből is elkészíthető. Szóba jöhet régi konyhaasztal, konyhakredenc, raklap. Egy kis tervezés, és már is előáll a rusztikus ültetőasztal. Amit ne feledjünk számításba venni: az asztal magassága (konyhapult magasság) , rakfelület, polcok, egyéb kellékek, kézzel könnyen elérhető szerszámtartó. Jó szolgálatot tesz hozzá egy bárszék, mielőtt a lábunk leszakad az álldogálástól. További szép ötletekért lapozz a következő oldalra.

Hirdetés

Kültéri teraszburkolathoz érdemes akácfát használnod, hiszen rendkívül kopásálló, kemény faanyag, ami jól bírja a szélsőséges időjárás okozta megpróbáltatásokat. Tudj meg róla többet itt: Akácfa teraszburkolat

 

Forrás: kertlap.hu

 

Remek ötletek a kiskertbe

 

Mindenütt akadhatnak kopott lavórok, öreg, zománcozott vödrök, tejeskannák, kocsik, talicskák, hordók, Isten bocsá’ bilik, amelyek egyedi, falusias hangulatúvá varázsolják a teraszt, verandát, ha növényeket ültetünk beléjük. A megfelelő helyen, rafinált növényelrendezéssel, ezek mutatós konténerré alakíthatók. Az ötletek tárháza határtalan.  

 

 

Hirdetés

Nyáron jó szolgálatot tesz, és mutatós is a madáritató, madárfürdő, állatitató. Ehhez nagyon sokféle edényt használhatunk, hasznosíthatunk. A fotón látható viszonylag mély, de megdöntött kaspóból könnyen isznak az állatok. Ha megfelelő mélységűt választunk, a felesleges csapadékvíz kifolyik belőle.

 

Forrás: kertlap.hu

 

Remek ötletek a kiskertbe

 

A vesszőből font kerítés nagyon naturális megjelenést biztosít kertünknek. Egyrészt természetes anyaga nem kelt feltűnést, virágzó bokraink előtérben maradnak. Érdekes szövete engedi, hogy játsszon rajta a fény, itt-ott átlátszik kicsit a kerítésen túli világ.  A vesszőkerítés nem annyira az emberi, mint inkább az állati betolakodókkal szemben hatásos segítség. 

 

 

A farakás nem csak tűzrakáshoz szolgáltat fát, hanem menedéket is nyújt, például remek búvóhely sünök számára. De a bolygatatlan farakásban menedéket lelnek  a mezei egerek, rovarok, gyíkok is. Télen a baglyok találnak itt táplálékot. Elhelyezését tervezzük meg. A fotón szintén állatbúvóhelyül is szolgáló vesszőkerítés elé fektetett fatörzsek láthatók.

 

Forrás: kertlap.hu

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
268 681
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 511 802
Közösség

E-vitamin-hiány

következménye a fiatal állatok fejl.-ének lassúbbodása, a sejtlégzésben, a szénhidrátok, a... Tovább

hajtás

1. (bot.) A csíranövény rügyecskéjéből fejlődő, a magasabb rendű növényeknek a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 4.9

Kertészet