A legszebb rózsaszínű növények

hirdetes

Szereted a rózsaszínt? Akkor ezekkel a növényekkel vedd magad körül!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.

Meglehetősen ritka manapság, hogy egy szín éveken keresztül trendi maradjon, de a jellegzetes millenáris rózsaszínnek (pink) sikerült kiharcolnia, hogy a mai napig releváns maradjon. Nem csoda tehát, hogy egyre több kertész is felfigyelt rá, és számos lakásban és kertben is megjelentek a rózsaszín levélzetű növénycsodák. Ezek a növények általában a rózsaszín és a zöld valamilyen ötvözetében pompáznak, és sokukat még divatos minták is fedik, afféle vizuális bónuszként. A következőkben 13 olyan növényt sorolunk fel, amelyek láttán te is beleszeretsz majd a millenáris rózsaszínbe!

Ismerjétek meg a legszebb rózsaszínű növényeket

Rózsaszín szobanövények

Piroserű hálóslevél (Fittonia albivenis)

Ennek a kúszónövénynek mélyen erezett levelei vannak. Ezek az erek gyakran fehér vagy pirosas színűek, ami mozaikszerű megjelenést kölcsönöznek neki (innen származik magyar és angol neve is, habár mást jelentenek). Ez a növény remekül érzi magát egy függőkosárban a négy fal között.

Tarka sárkányfa (Dracaena marginata)

A fás szárú tarka sárkányfa hosszú, kardszerű levelei miatt olyan érdekes. Az igazán méretes példányok akár közel 2,5 méteresre is megnőhetnek, ezért habár remek szobanövénynek, biztosítsd, hogy elegendő helyük legyen zárt térben is. Jól tűrik a hanyagságot, ezért jó választások az elfoglalt, vagy feledékeny házi kertészeknek.

Szeplősarc (Hypoestes phyllostachya)

A szeplősarc ránézésre olyan, mintha a piroserű hálóslevél egyik divatriválisa lenne, csak éppen nem eres, hanem szabad, nonfiguratív mintázattal tarkított levelekkel büszkélkedik. A foltok lehetnek zöld alapon fehérek, pirosak, vagy rózsaszínek is. Természetes körülmények között közel 1 méteresre is megnőhetnek, habár házon belül inkább kisebbek maradnak. 

hirdetes

Rákvirág (Aglaonema)

A rákvirág az egyik legnépszerűbb szobanövény, és számos változata között rózsaszín mintázatúakat is találunk. Szintén nagyon jól tűrik a feledékenységet, és nem zavarja őket, ha kevés fényt kapnak.

Királybegónia (Begonia rex)

A begóniák egyik jellegzetessége, hogy különböző fajtáik és változataik mintázata drasztikusan eltér egymástól, így garantáltan találsz majd köztük olyat is, amelyek tökéletesen illenek millenáris rózsaszín kertedbe. Világos, de nem közvetlen napfényben szeretnek lenni, és érzékenyek a túlöntözésre. Viszont ha ezekre odafigyelsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy kerted legérdekesebb díszei lesznek.

hirdetes

Pompás dárdalevél (Stromanthe)

Ez a növény változatos esztétikai élményeket nyújt. Ezt úgy kell értelmezni, hogy habár felülről csinos, fehér és zöld mintázatú levelei vannak, ezek alá bekukkantva piros és rózsaszín színeket láthatunk. A pompás dárdalevél egy esőerdőkben őshonos fajta, ezért meleg, párás környezetet kell biztosítani neki.

Zebralevél (Calathea)

A zebralevél elképesztő levélzetet kínál. Nevét igényes, mutatós, mintázatáról kapta, de az angol nyelvben pávanövényként, és csörgőkígyó-növényként is ismerik. Habár kissé kényesek, szépségük miatt megéri vesződni velük. A következő oldalon a kint lévő rózsaszínben pompázó növényeket mutatom be nektek, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Vásárosnaményi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Típus: államigazgatási szerv; Altípus: központi közigazgatási szervek helyi... Tovább

61/2005. (VII. 7.) FVM rendelet

a növényvédelmi tevékenységrôl szóló 5/2001. (I. 16.) FVM rendelet módosításáról. A... Tovább

Tovább a lexikonra
virág