Így termessz rózsaszínű áfonyát - pink lemonade áfonya, ami nem csak szép, de finom is!

hirdetes

Dobd fel a kertedet: így termessz rózsaszín áfonyát, ami nem csak szép, de finom is

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Tavasszal virágzik a csodás rózsaszínű áfonya, amit hívnak 'Pink Lemonade'-nek is: apró, harang alakú, rózsaszínes-fehér virágokkal rendelkezik. Körülbelül nyár közepén vagy végén ezek a virágok elkezdenek beérni, de egyes áfonyanövényekkel ellentétben a Pink Lemonade nem hoz sok gyümölcsöt egyszerre. A Pink Lemonade áfonya határozottan édesebb – körülbelül kétszer édesebb–, mint egy hagyományos áfonya, ami azt jelenti, hogy frissen és desszertben, süteményekben is fogyasztható. A gyümölcs zöld színnel kezdődik, majd fehérre, később világosabb rózsaszínre, végül sötétebb rózsaszínre vált. 

Pink lemonade áfonya termesztés

Hogyan és mikor ültessük a rózsaszín áfonyát?

A legtöbb áfonyához hasonlóan a „Pink Lemonade” áfonya is a legjobban teljes napsütést szereti, így semmiképpen se ültessük árnyékos helyre. 
Ültesse a Pink Lemonade áfonyát sövényként, konténerekben, vagy természetes cserjeként a kertekben. Az áfonyának előnyös a keresztbeporzás, ezért termessz Pink Lemonade áfonyát más áfonyafajtákkal együtt a legjobb termés érdekében.

"Pink Lemonade" áfonya gondozási tippek

A 'Pink Lemonade' áfonya egy tavaszi virágzású bokor, amelyet szintén nagyra értékelnek ezüstös-kék levelei– amelyek márciusban kelnek ki, és csak nagyon hidegben esnek le – és szép sárgásvörös gallyszíne miatt.

Fény

A „Pink Lemonade” áfonya félárnyékban növekszik, de a legjobban hat órányi vagy több napsütés mellett; ellenkező esetben lábszáras lesz az árnyékban, és nem hoz annyi gyümölcsöt.

Talaj és víz

A Pink Lemonade áfonyát savanyú talajban termesztjük. Az ideális talaj 6,1 pH-értékű, és kissé nedves, de jó vízelvezetésű. Tegyél sok szerves talajtakarót (10-15 cm) a növény tövébe, hogy a talaj nedves legyen, és a gyökerek hűvösen maradjanak.

hirdetes

Trágya

A komposzt a legjobb dolog az áfonya trágyázásához. Ha azonban a növényeknek műtrágyára van szükségük, minden tavasszal használj minimális mennyiségű terméket a savkedvelő növények számára.

Metszés

hirdetes

A „Pink Lemonade” áfonya két-három éves ágakon terem; minden régebbi részt el kell távolítani. A legjobb termés elérése érdekében rendszeresen metszd meg ezeket az áfonyanövényeket, hogy eltávolítsd az idősebb növekedést.

A "Pink Lemonade" áfonya beültetése és átültetése

Használjon olyan edényt, amelyben bőven van hely a „Pink Lemonade” áfonya növekedéséhez. Adjunk hozzá talajmentes keveréket, komposztot és tőzegmohát is. Ha túl hideg lesz a szabadban, lehetőség szerint vidd be az áfonyádat. Ha nincs nagyon hideg, akkor adj hozzá talajtakarót és leveleket, hogy megvédd a növény gyökereit.

Kártevők és problémák

A megfelelő körülmények között ültetett rózsaszín áfonya cserje viszonylag kártevőmentes. Azonban óvni kell őket a madaraktól: ugyanis madarak megehetik a gyümölcsöket érés előtt vagy érés közben, de általában el lehet riasztani őket madárhálóval.

Pink Lemonade áfonya kísérőnövényi

Pünkösdi rózsa

A más néven bazsarózsák szívós növények és könnyen termeszthető. Rózsaszín, piros, sárga és narancssárga színben kaphatók. A pünkösdi rózsa kiváló vágott virágként is csokorba. Ezek a lágyszárú évelő növények tavasszal virágoznak, és az első fagy után elpusztulnak. 

Rododendron

Ezt az árnyékos kerti növényt fényes zöld lombozata és mutatós virágfürtjei miatt értékelik. Sok színben kapható, a legelterjedtebb a lila és a rózsaszín, valamint a fehér és a krém. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

infravörös sugarak

olyan erős felmelegítő hatású elektromágneses sugarak, amelyek hullámhossza 0,76 nm-nél... Tovább

Celldömölki Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Celldömölk Dr. Gréfin Lajos tér 9. 9500 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcstermesztés