A rózsák gondozása nyáron- rózsák trágyázása, öntözése, rózsák betegségének megelőzése

A rózsák gondozása nyáron

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyár közepére a legtöbb rózsa már túl van a virágzás első hullámán, tehát némi tápanyag-utánpótlásra lesz szükségük, hogy továbbra is legjobb formájukat hozhassák. Az elhanyagolt rózsák kevésbé hajlandók virágzani, és a betegségeknek is nehezebben állnak ellen.

A rózsák gondozása nyáron

Alapvető tudnivalók a rózsák gondozásához

Fontos persze észben tartani, hogy nem minden rózsa virágzik újra a szezon során. A nyáron virágzó fajták (főleg a régi bokros fajták) általában egyszer virágzanak, ami a nyár elejétől az évszak közepéig tart.

Ahhoz azonban, hogy a következő szezonban bőségesen és erősen virágozhassanak, ezek a rózsák extra tápanyagokat, némi metszést, illetve az elvirágzott rózsafejek eltávolítását igénylik majd.

Szintén ebbe a kategóriába tartoznak a futórózsák, amelyek a tövükből növesztenek maguknak új, erős hajtásokat, amikor az aktuális év virágai hervadozni kezdenek.

Ilyenkor érdemes azonnal némi metszést végezni rajtuk, és eltávolítani róluk az elvirágzott részeket, hogy az új hajtásoknak is legyen helye kifejlődni. Ennél több metszésre csak télen lesz szükség.

Az újravirágzó rózsákat két fő kategóriára lehet szétosztani. Az egyik a „folyamatosan virágzók” kategóriája – ezek a rózsák megfelelő körülmények között valóban folyamatosan képesek virágzani a nyári napok során.

A másik kategória a „többször virágzóké”, amelyek először a nyár elején, majd a szezon során egy vagy legfeljebb két alkalommal borulnak még virágba.

Habár a rózsákat nehéz ténylegesen folyamatos virágzásra ösztönözni, teljesítményük mindenképpen attól függ majd, hogy mennyire viseled jó gondjukat az első virághullámot követően. Íme néhány hasznos tipp ehhez!

A speciálisan nyárra szánt rózsagondozós tippekhez lapozz egyet, mert azokat a következő oldalon mutatjuk be részletesen!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

krakkolás (hőbontás)

nagyobb molekulatömegű szénhidrogéneknek, alkánoknak nagy nyomáson és magas hőmérsékleten... Tovább

kallusz (hegszövet)

1. A már nem osztódó, állandósult szövetből másodlagosan kialakult növényi osztódó... Tovább

Tovább a lexikonra
virág