Rózsa teleltetése - Minden, amit tudni kell a rózsák teleltetéséről

hirdetes

Mire kell figyelnünk a rózsák teleltetésénél - Szakértői tanácsok mindenkinek!

Szélesi Ferenc, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Rózsa teleltetése - Minden a rózsa teleltetéséről

Rózsa teleltetése - Tavasszal távolítsd el a talajtakarót

Többször is emlegettük a talajtakarókat a tippekben, mert ezek tényleg kellemes szigetelést biztosíthatnak a növények számára, de amint tavasszal a talaj felenged, a rózsák tövében összegyűjt organikus anyag rothadni kezdhet, ezzel kellemes körülményeket biztosítva a betegségek és kártevők számára. Távolítsd el a takarót, amint lehet!

Rózsa teleltetése – A futórózsa téli védelme

A futórózsákat különösen az erős, száraz szelek fenyegetik, amikor az idő hűvösebbre fordul. Hogy megvédd a vesszőiket, kötözd őket egymáshoz valamilyen szigetelővel (például szalmával). Egy másik opció leszedni őket a lugasról, amire felfutottak, és összekötni, majd a földre fektetni, és odaerősíteni egy erre megfelelő tűvel. A lefektetett vesszőket egy réteg talajtakaróval védheted meg.

hirdetes
hirdetes

Rózsák átteleltetése a 7-es és a 8-as USDA zónákban

A 7-es és 8-as USDA zónákban is hajlamos fagyosra fordulni az idő (hazánk nagy része is 7-es zónának számít). Az oltás helyét továbbra is mindenképpen védeni kell, habár kevésbé drasztikusan, mint 6-os, vagy hidegebb zónákban – egy réteg falevél vagy valamilyen felaprított organikus anyag általában megteszi. Ettől függetlenül a 7-es és 8-as zónákra is érvényesek a korábban emlegetett öntözéssel, trágyázással, és metszéssel kapcsolatos tanácsok.

Rózsák átteleltetése 9-as és magasabb USDA zónákban

A 9-es és magasabb USDA zónákban nem igen kell attól tartani, hogy a rózsák elfagynának télen, azonban mindenképpen ügyelni kell rá, hogy a hűvösebb, nyirkosabb időben hajlamosabbak elterjedni a gombás fertőzések. Mivel a rózsák még vígan nőnek és bimbódznak, novemberben is kaphatnak egy enyhe trágyázást. A decemberi virágzást követően érdemes megmetszeni őket. Remélem, hogy tanácsaimmal most is tudtam segíteni nektek, vigyázzatok növényeitekre, meglátjátok, hogy hálásak lesznek a gondoskodásért! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2023-01-30

Mivel töltsük fel a nagyobb cserepek alját? Így spórolhatsz a virágfölddel!

Mutatjuk milyen anyagokkal, módszerekkel töltheted fel a nagyobb cserepeket, ha spórolni szeretnél a virágfölddel! Vannak könnyebb, és nehezebb anyagok is.

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

flegmone (phlegmone)

a szövetek gennyes gyulladásának az az alakja, amikor a genny diffúzán beszűri a szöveteket.... Tovább

vagyonalap

a gazdálkodó szervezetek összes eszközének, beruházásainak, álló- és forgóeszközeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem