Hogyan futtasd fel a futórózsát? Ezekkel a tippekkel mindenki irigykedik majd a rózsakertedre!

Hogyan futtasd fel a futórózsát? Ezekkel a tippekkel mindenki irigykedik majd a rózsakertedre!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A futórózsák, más néven mászórózsák, gyönyörű kiegészítői minden kertnek. Ezek a rózsák hosszú, rugalmas szárukról ismertek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy felfelé és falakon, rácsokon és egyéb szerkezeteken keresztül növekedjenek. Most mutatunk néhány inspirációt hogyan futtasd fel a rózsát!

futórózsa tippek

Tippek, hogyan futtasd fel a rózsát


A futó- vagy más néven mászórózsák gyönyörű kiegészítői lehetnek a kertünknek. Ezek a rózsák azonban különleges gondozást és karbantartást is igényelnek, hogy továbbra is virágozhassanak és gyönyörű virágzást hozzanak. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan kell gondozni a futórózsákat, és öt ihletet adunk a kertben való felfuttatásukhoz.

Futórózsa metszése


A futórózsák gondozásának egyik legfontosabb szempontja a metszés. A metszés segít eltávolítani az elhalt vagy beteg ágakat, és ösztönzi az új növekedést. A futórózsákat tél végén vagy kora tavasszal metsszük meg, mielőtt új növekedés jelenik meg. Távolítsunk el minden elhalt vagy beteg ágat, és vágjuk vissza a rossz irányban növekvő szárakat. Ez segít rendben tartani futórózsáinkat, és ösztönözni fogja az új virágzást.

A futórózsa tápoldatozása, műtrágyázása


A futórózsák rendszeres tápanyag utánpótlást igényelnek, hogy biztosítsák a gyönyörű virágzáshoz szükséges tápanyagokat. Trágyázzuk meg rózsáinkat lassú felszabadulású műtrágyával tavasszal, majd nyáron is. A növekedési időszakban kéthetente folyékony műtrágyát is alkalmazhatunk az egészséges növekedés elősegítése érdekében.

A futórózsa locsolása


A futórózsák rendszeres öntözést igényelnek, különösen meleg, száraz időben. Hetente egyszer öntözzük mélyen, vagy gyakrabban, ha a talaj száraz. A betegségek megelőzése érdekében öntözzük a rózsákat a növény tövénél, ne felülről!

A futórózsák futtatása


Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki futórózsáinkból, fontos megtanítani őket a megfelelő irányú növekedésre. Használjunk rácsot, kerítést vagy más támasztékot, hogy a szárakat oda irányítsuk, ahová szeretnénk. A töveket kerti zsineggel vagy rugalmas növényi kötözőkkel kössük a támaszhoz, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a töveket.

Tippek a futórózsák futtatásához


Számos módja van a futórózsák használatának a kertben, a fal vagy a rács letakarásától a gyönyörű boltív vagy fókuszpont létrehozásáig. Íme öt ötlet a rózsák futtatásához:

1.    Fedjünk le egy kerítést vagy falat futórózsákkal, hogy lenyűgöző hátteret teremtsünk kertünk számára.


2.    Alakítsunk ki boltívet a futórózsákból! Az egyik legegyszerűbb, de a legszebb ötlet egyben!

3.    Árnyékosítsd be a teraszt vagy a hátsókertet egy lugassal!


4.    Takard el a kertedet az utcáról bámészkodók elől a rózsák kerítésre futtatásával!


5.    Építs járdaszéli szegélyt futórózsákból!

Összefoglalva, a futórózsa gyönyörű kiegészítője minden kertnek, de különleges gondozást és karbantartást igényel a virágzásuk. A metszés, a trágyázás, az öntözés és a képzés mind fontos szempontok a futórózsák gondozására. Ezekkel a tippekkel és inspirációkkal gyönyörű és lenyűgöző futórózsákat készíthetünk kertünkbe.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-21

Így alakítottam ki kerti tavat egy dézsából egyszerűen

Alakíts ki kerti tavat te is egyszerűen dézsából: mutatom a legjobb tippeket és tanácsokat hozzá, dobd fel kertedet ezzel az olcsó és egyszerű trükkel!

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-21

Egy kertész tanácsa: így hasznosítsd az esővizet és tedd virágzóvá a kerted!

Ha sokat esik az esi, ne hagyjuk kárba veszni, kövesd ezeket az esővízgyűjtési tippeket te is, mutatom, mik a legpraktikusabb tanácsok és trükkök ehhez!

2024-05-18

Füvesítés májusban: 5 tipp, hogy sikeres legyen

Füvesítés májusban: Ne add fel! 5 tipp a sikerhez! Májusban is gyönyörű gyepet varázsolhatsz kertedbe! Kövesd tippjeinket, és élvezd a zöldellő fű pompáját nyáron.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fagopirizmus (trifoliózis, fagopyrismus, trifoliosis)

a napsugárzás iránt a bőr érzékenységét fokozó és a táplálékkal felvett növényi... Tovább

Egészség

1948-as megalakulásakor az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet növény Növénytermesztés virág virágtermesztés