Royal raindrops: a legszebb díszalmafa

hirdetes

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Royal Raindrops virágzó díszalma egy viszonylag új fafajta, amely tavasszal merész rózsaszínes-vörös virágokkal örvendeztet meg minket. A virágzást apró, vöröses-lila gyümölcsök követik, amelyek egész télen át táplálékot biztosítanak a madaraknak. A sötétzöld levelek ősszel élénk rézvörösre színeződnek. Érdekel, hogy hogyan nevelhetsz ilyen gyönyörű díszalmafát a kertedben? Mutatjuk!

Royal Raindrops

A Royal Raindrops egy újabb díszalma-fajta, amelyet hő- és szárazságtűrése, valamint kiváló betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt kedvelnek annyira.  Az érett fák akár a hat méteres magasságot is elérhetik. Nem mellesleg pedig igazán gyönyörű virágzattal is rendelkeznek.


A Royal Raindrops díszalmafa ültetése


Ültetheted ezt a virágzó díszalmafát bármikor az utolsó tavaszi fagy és körülbelül három héttel az első kemény őszi fagy előtt – így szinte a tél végétől annak elejéig. A „Royal Raindrops” szinte bármilyen típusú jó vízelvezetésű talajhoz alkalmazkodik, de előnyösebb a savas talaj biztosítása számára, amelynek pH-ja 5,0–6,5 körül mozog. Ügyelj arra, hogy a fa olyan helyen legyen, ahol teljes napfényt is kap!

hirdetes


A Royal Raindrops díszalmafa gondozása


A Royal Raindrops díszalmafát érdemes rendszeresen öntözni az első néhány évben az egészséges gyökérrendszer kialakítása érdekében; ezt követően azonban alkalmankénti mélyöntözés is elegendő. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl, ugyanis az súlyosabb esetben akár gyökérrothadást is okozhat!


Meleg, száraz időben a fának több vízre lehet szüksége. Bár a díszalmafák szárazságtűrők, a vízhiány hatással lesz a jövő évi virágzására és gyümölcseire is, úgyhogy jobb rá időben odafigyelni. 


Tápláld a fát kiegyensúlyozott, általános célú műtrágyával, mielőtt még igazán növekedésnek indulna az első tél végén vagy kora tavasszal!

hirdetes


Teríts egy 2 hüvelykes (5 cm) talajtakaró réteget a fa köré, hogy nedvesen tartsa a talajt a fa körül és csökkentse a párolgást! 


Tartsd távol a pázsitfüvet a fa tövétől, ugyanis a fű versenyezni fog a fával a vízért és a tápanyagokért – valamelyikük pedig nagy valószínűséggel megsínyli majd ezt a versenyt.


A virágzó Royal Raindrops díszalmafát a tavaszi virágzás után metszd meg, ha szükséges, hogy eltávolítsd az elhalt vagy sérült ágakat, illetve a más ágakat súroló vagy keresztező ágakat! 


Ugye, hogy Te is szeretnél egy ilyen kis csodát a kertedbe?
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Egri Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Eger Barkóczy u. 7. 3300 Magyarország Tovább

fehérjék

nagy (104—106) molekulatömegű, húsz különböző aminosavból bioszintetizálódó... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert