Royal raindrops: a legszebb díszalmafa

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Royal Raindrops virágzó díszalma egy viszonylag új fafajta, amely tavasszal merész rózsaszínes-vörös virágokkal örvendeztet meg minket. A virágzást apró, vöröses-lila gyümölcsök követik, amelyek egész télen át táplálékot biztosítanak a madaraknak. A sötétzöld levelek ősszel élénk rézvörösre színeződnek. Érdekel, hogy hogyan nevelhetsz ilyen gyönyörű díszalmafát a kertedben? Mutatjuk!

Royal Raindrops

A Royal Raindrops egy újabb díszalma-fajta, amelyet hő- és szárazságtűrése, valamint kiváló betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt kedvelnek annyira.  Az érett fák akár a hat méteres magasságot is elérhetik. Nem mellesleg pedig igazán gyönyörű virágzattal is rendelkeznek.


A Royal Raindrops díszalmafa ültetése


Ültetheted ezt a virágzó díszalmafát bármikor az utolsó tavaszi fagy és körülbelül három héttel az első kemény őszi fagy előtt – így szinte a tél végétől annak elejéig. A „Royal Raindrops” szinte bármilyen típusú jó vízelvezetésű talajhoz alkalmazkodik, de előnyösebb a savas talaj biztosítása számára, amelynek pH-ja 5,0–6,5 körül mozog. Ügyelj arra, hogy a fa olyan helyen legyen, ahol teljes napfényt is kap!


A Royal Raindrops díszalmafa gondozása


A Royal Raindrops díszalmafát érdemes rendszeresen öntözni az első néhány évben az egészséges gyökérrendszer kialakítása érdekében; ezt követően azonban alkalmankénti mélyöntözés is elegendő. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl, ugyanis az súlyosabb esetben akár gyökérrothadást is okozhat!


Meleg, száraz időben a fának több vízre lehet szüksége. Bár a díszalmafák szárazságtűrők, a vízhiány hatással lesz a jövő évi virágzására és gyümölcseire is, úgyhogy jobb rá időben odafigyelni. 


Tápláld a fát kiegyensúlyozott, általános célú műtrágyával, mielőtt még igazán növekedésnek indulna az első tél végén vagy kora tavasszal!


Teríts egy 2 hüvelykes (5 cm) talajtakaró réteget a fa köré, hogy nedvesen tartsa a talajt a fa körül és csökkentse a párolgást! 


Tartsd távol a pázsitfüvet a fa tövétől, ugyanis a fű versenyezni fog a fával a vízért és a tápanyagokért – valamelyikük pedig nagy valószínűséggel megsínyli majd ezt a versenyt.


A virágzó Royal Raindrops díszalmafát a tavaszi virágzás után metszd meg, ha szükséges, hogy eltávolítsd az elhalt vagy sérült ágakat, illetve a más ágakat súroló vagy keresztező ágakat! 


Ugye, hogy Te is szeretnél egy ilyen kis csodát a kertedbe?
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-11

5+1 ok, amiért nem csíráznak a magjaid a kertben

A magok vetése nem mindig gyerekjáték, sokszor előfordul, hogy nem kezdenek el kicsírázni a földben, megmutatjuk a cikkben, hogy mik lehetnek ennek a fő okai!

2024-06-11

Ellepték a hangyák a kertem, mit tegyek?

A hangyák nem feltétlen ártalmas lények, azonban, ha ellepik a kertedet, az bosszantó tud lenni, ez esetben kövesd a kertészünk tanácsait a hangyák ellen!

2024-06-14

Gyümölcsfák kezdőknek - Ezeket ültesd el, ha pár éven belül termést szeretnél

Azon gondolkoztál, hogy jó lenne végre a kertedbe gyümölcsfákat is ültetni, de nem tudod milyeneket válassz? Elhoztuk a legjobb gyümölcsfákat kezdőknek.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gyomirtó Callisto 4 SC

A Callisto - a kukorica gyomirtásában fogalommá vált atrazin hatóanyag bevezetése óta - az... Tovább

garda (heringhal, balatoni hering, gyargya, kardkeszeg, Pelecus cultratus)

a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó, ezüstös csillogású, egyenes hátvonalú,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert