Royal raindrops: a legszebb díszalmafa

hirdetes

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

SFV

A Royal Raindrops virágzó díszalma egy viszonylag új fafajta, amely tavasszal merész rózsaszínes-vörös virágokkal örvendeztet meg minket. A virágzást apró, vöröses-lila gyümölcsök követik, amelyek egész télen át táplálékot biztosítanak a madaraknak. A sötétzöld levelek ősszel élénk rézvörösre színeződnek. Érdekel, hogy hogyan nevelhetsz ilyen gyönyörű díszalmafát a kertedben? Mutatjuk!

Royal Raindrops

A Royal Raindrops egy újabb díszalma-fajta, amelyet hő- és szárazságtűrése, valamint kiváló betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt kedvelnek annyira.  Az érett fák akár a hat méteres magasságot is elérhetik. Nem mellesleg pedig igazán gyönyörű virágzattal is rendelkeznek.


A Royal Raindrops díszalmafa ültetése


Ültetheted ezt a virágzó díszalmafát bármikor az utolsó tavaszi fagy és körülbelül három héttel az első kemény őszi fagy előtt – így szinte a tél végétől annak elejéig. A „Royal Raindrops” szinte bármilyen típusú jó vízelvezetésű talajhoz alkalmazkodik, de előnyösebb a savas talaj biztosítása számára, amelynek pH-ja 5,0–6,5 körül mozog. Ügyelj arra, hogy a fa olyan helyen legyen, ahol teljes napfényt is kap!

hirdetes


A Royal Raindrops díszalmafa gondozása


A Royal Raindrops díszalmafát érdemes rendszeresen öntözni az első néhány évben az egészséges gyökérrendszer kialakítása érdekében; ezt követően azonban alkalmankénti mélyöntözés is elegendő. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl, ugyanis az súlyosabb esetben akár gyökérrothadást is okozhat!


Meleg, száraz időben a fának több vízre lehet szüksége. Bár a díszalmafák szárazságtűrők, a vízhiány hatással lesz a jövő évi virágzására és gyümölcseire is, úgyhogy jobb rá időben odafigyelni. 


Tápláld a fát kiegyensúlyozott, általános célú műtrágyával, mielőtt még igazán növekedésnek indulna az első tél végén vagy kora tavasszal!

hirdetes


Teríts egy 2 hüvelykes (5 cm) talajtakaró réteget a fa köré, hogy nedvesen tartsa a talajt a fa körül és csökkentse a párolgást! 


Tartsd távol a pázsitfüvet a fa tövétől, ugyanis a fű versenyezni fog a fával a vízért és a tápanyagokért – valamelyikük pedig nagy valószínűséggel megsínyli majd ezt a versenyt.


A virágzó Royal Raindrops díszalmafát a tavaszi virágzás után metszd meg, ha szükséges, hogy eltávolítsd az elhalt vagy sérült ágakat, illetve a más ágakat súroló vagy keresztező ágakat! 


Ugye, hogy Te is szeretnél egy ilyen kis csodát a kertedbe?
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-16

Hogyan termeszthetünk citromfüvet magról | Termesztési utasítások

Ebből a leíró cikkből megtudhatod, hogyan termeszthetsz citromfüvet magból, és termesztheti saját termést ebből a gyógynövényből. Citromfű termesztés magról

2022-08-16

10 legjobb háromszínű Aglaonema, ami a Te lakásodat is feldobja egy kis színnel!

Tekintsd meg a Legjobb Tricolor Aglaonemas-t, amelyet termeszthetsz, hogy színpompát kölcsönözhessen növénygyűjteményednek. Legszebb színes Aglaonemak

További cikkek ebben a témában


Ember és Bioszféra Program

a Föld valamennyi országát érintő, az embernek és környezetének kutatási programja... Tovább

ad libitum

a takarmányozásban használatos kifejezés; azt jelenti, hogy az állat adagolás nélkül,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert