notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Reménykednek, hátha szeptemberben többet fog sütni a nap

Hirdetés

Reménykednek a szeptemberi napsütésben

Petra
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az idei szőlőtermés nem lett valami fényes, főleg ha a minőséget nézzük. Villányban elkezdték leszedni a korai érésű fajtákat, viszont abban reménykednek, hogyha szeptemberben többet fog sütni a nap, akkor javulhat a később érő szőlő minősége.

Szeptemberi szüretelés

Villányban is megkezdődött a korai érésű szőlőfajták szüretelése. A portugieser az első szőlőfajta, amit betakarítanak. Ezen a borvidéken is sok kárt okozott az idei évre jellemző csapadékos időjárás, ami olyan növényeket megtámadó betegségeknek teremtett kedvező feltételeket, mint a lisztharmat. A villányi borvidéket is rendesen megviselte ez a rossz időszak olyan szempontból is, hogy az itteni gazdák is rengeteget költöttek a növényvédelemre, ami sajnos nem biztos, hogy meg fog térülni, mert nem lett valami jó az idei termés.

Szeptemberi szüretelés

Bár Villányon nincs különösebb probléma a szőlő mennyiségével, a minőségről már nem lehet ugyanezt elmondani. Mivel országos szinten tizedelték a szőlőtermést a különböző járványok, ezért ez a jelenség itt is érezteti a hatását, akárcsak az ország többi részében. A fürtök egy része például teljesen alkalmatlan arra, hogy megfelelő minőségű bort készítsenek belőle. A borvidék hegyközség tanácsának titkára, Nagy Gergely szerint az idei évjárat nem lesz valami kiemelkedő. A szőlőt támadó betegségek nagyon lerontották az idei termés minőségét, ráadásul a gazdáknak 20 százalékkal többet kellett költeni a növényvédelemre.

Szeptemberi szüretelés

Bár a 2014-es évjáratú borokra lehet, nem leszünk büszkék, viszont még mindig van egy halvány remény arra, hogy ha az idei hónap egy kicsit kedvezőbben alakul; így talán még találhatnak minőségi szőlőt ezen a borvidéken. Néhány napon belül megkezdődik majd a kékfrankos és a pinot noir szüretelése is, viszont a többi szőlőfajtának, mint a merlot, a syrah, a cabernet sauvignon és cabernet franc még szükségük van néhány hétre ahhoz, hogy megérjenek és le lehessen őket szedni.

Szeptemberi szüretelés

Ez utóbbi, későn érő szőlőfajtáknak attól függ a minőségük, hogy milyen lesz szeptemberben az időjárás. A termelők abban reménykednek, hogyha már ez a nyár ilyen rosszul alakult, akkor legalább az ősz egy kicsit kedvezőbb lesz és többet fog sütni a nap.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
319 331
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 903 506
Közösség

Esküvő helyszín budapest

Esküvő helyszín budapest. Ha rátalál az igaz szerelem az emberre, teljesen magától... Tovább

Gyomirtó Monsoon

Áru és siló kukorica posztemergens gyomirtó szere magról kelő egy- és kétszikű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 5.0

Állatorvos