Így ültessük át a rebarbarát, hogy több termést hozzon!

hirdetes

Rebarbara átültetése – a rebarbara szétválasztásának előnyei

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ismerd meg a rebarbara növények átültetésének előnyeit ezzel az átfogó útmutatóval! A rebarbara átültetése nagyszerű módja annak, hogy növeljük a termést, meghosszabbítsuk növény termőszezonját, vagy hogy a hidegebb éghajlaton is előrébb tudjon lépni a növények termesztése.

rebarbara

Ezért ültesd át a rebarbarát


A rebarbara átültetése nagyszerű módja annak, hogy növeljük a termését, meghosszabbítva a növény termőszezonját, vagy a hidegebb éghajlaton is termeszthetőségét. A meglévő rebarbaranövények feldarabolása vagy felosztása az átültetés érdekében új életet lehel a termésbe, és megfelelő betakarítás esetén az éves betakarításhoz vezethet.


Mivel könnyű megtanulni a rebarbara termesztését, elgondolkodhatsz azon, hogy megéri-e a rebarbara átültetése egy ilyen szívós növény számára. Az átültetési folyamat egyszerű, és hatékony módja annak, hogy megerősítsd a növényeket a betakarítási időszakra, és felkészítsd őket egy újabb növekedési évre.


Tehát, ha azon gondolkodsz, hogyan szüreteld be a rebarbarát a kiváló termés érdekében, fontold meg ennek az útmutatónak a használatát a rebarbara átültetéséhez a legjobb eredmény érdekében!

A rebarbara átültetése


A rebarbara átültetése extra erőfeszítésnek tűnhet egy egyébként egyszerű növény számára, de megéri a munkát, ha a legjobb termést szeretnénk elérni.
Az átültetés célja, hogy minden növénynek több teret biztosítson a növekedéshez és az erősebb gyökerek kifejlődéséhez. Ez különösen hasznos eljárás, ha a növényeid kezdenek túl nagyra nőni a kezdeti parcellához képest, vagy ha a termesztési folyamatot zárt térben vagy üvegházban kezdted, hogy elkerüld az esetleges fagyokat.

hirdetes

Itt szakértőktől kértük a tanácsukat, mikor és hogyan kell átültetni a rebarbarát.

Mikor szükséges átültetni a rebarbarát?


Jó ötlet a rebarbarát körülbelül ötévente feldarabolni és átültetni, amint a rebarbara nagy csomói nőnek, túlnőhetnek a kezdeti ültetési helyükön, és elgyengülhetnek, ami évről évre kisebb termést eredményez.


Ezt a folyamatot a legjobb a késő őszi és kora tavaszi hűvösebb hónapokban végrehajtani, mielőtt új hajtások jönnek létre. Ez a rebarbara betakarítása utáni időszak és a következő termés növekedése előtti időszak.


A rebarbara őszi hónapokban történő átültetésekor a növényeket néhány centiméternyi szalmával kell letakarni, hogy a növénynek több ideje legyen megtelepedni, mielőtt a fagyok befagyasztják a talajt.

hirdetes

Hogyan ültessük át a rebarbarát?

A rebarbara átültetésének folyamata egyszerű, különösen ahhoz képest, hogy megtanuljuk, mikor kell rebarbarát magból ültetni.


Az alvó növényt óvatosan ássuk fel egy ásóval, körbeásva a gyökércsomót, hogy a növény egészben életre keljen a földből. Óvatosan használj simítót, vagy ha szükséges, ásót, hogy a növényt a gyökereknél válasszd szét. A nagyobb növényeket gyakran több részre lehet osztani, és nagyobb erőre lehet szükség, ha idősebbek vagy a gyökereik sűrűvé váltak. Mindegyik szakaszon két-három rügynek és a gyökérrendszer egészséges részének kell lennie.


Arra kell törekedni, hogy a lehető leghamarabb újraültesd a részeket, hogy megakadályozd a gyökérrendszerek kiszáradását, mivel minél tovább hagyják a növényeket kint a talajból, annál kevésbé valószínű, hogy az átültetés sikeres lesz. Az egészségügyi átültetés fenntartása, ha nem tudod azonnal újraültetni, akkor csomagold be a gyökereket egy műanyag zacskóba, és tárold hideg helyen vagy hűtőszekrényben. Áztasd be a gyökereket vízbe az újraültetés előtt.


Ültesd át az átültetett növényeket teljes napfénybe, körülbelül hat hüvelyk mélyre, hogy a rügyek közvetlenül a felszín alatt üljenek, mielőtt jól öntözöd. A rebarbarának a tápanyagdús komposztnak is jót tenne, hogy segítsen a transzplantációnak újra megtelepedni a kertben.

Hol a legjobb hely a rebarbarának?


A rebarbara újraültetésére a legjobb hely a napfényes területek. Kerüld a kert minden árnyékos helyét, beleértve a fák és cserjék közelében, hogy az átültetett rebarbarának a legjobb esélye legyen a sikeres növekedésre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajfertőtlenítő gépek

azok a gépek, amelyek alkalmasak a talajban levő növényi kártevők elpusztítására, ill. az... Tovább

karám

szabadban levő állatok - elsősorban szarvasmarhák, juhok, lovak - meghatározott, kijelölt... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcstermesztés Házi kert Zöldségtermesztés