Rám-szakadék ősszel, Vadregényes Rám-szakadék ősszel, Sziklahasadékos Rám-szakadék ősszel

A Rám-szakadék ősszel a legszebb! - Vadregényes túraútvonal a sziklahasadékban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az őszi erdők színpompás átalakulása minden természetjárót és túrázót magával ragad. Az ilyenkor tapasztalható színek játéka és az őszi virágok szépsége mindig kivételes élményt nyújt. Az egyik ilyen varázslatos helyszín a Dunakanyarban található Rám-szakadék, ahol vadregényes túraútvonalak vezetnek a sziklahasadékban. Fedezd fel velünk ezt a lenyűgöző természeti csodát!

Rám-szakadék

Vadregényes őszi tájjal kecsegtet a Rám-szakadék


Az őszi erdő varázslatos időszak a természetjárók és túrázók számára. Az ilyenkor tapasztalható színek játéka és az őszi virágok szépsége mindig kivételes élményt nyújt.


Ha szeretsz túrázni az őszi erdőkben, akkor a Dunakanyarban található Rám-szakadék nevű helyszín az, amit mindenképpen érdemes felfedezned. Ez a vadregényes sziklahasadék magával ragadó természeti látványosságokkal várja a látogatókat!


Kirándulás a Rám-szakadékhoz ősszel

 
Az utazás előtt mindig fontos, hogy tájékozódjunk a várható időjárásról és a kiválasztott túraútvonal aktuális állapotáról. A biztonságos és élvezetes kirándulás érdekében ezekről a tényezőkről mindig gondoskodjunk.

A Rám-szakadék a Visegrádi-hegységben található, és már több mint egy évtized után újra felkerestem ezt a gyönyörű területet. Régebben már jártam itt, de most a túrát fentről lefelé haladva teljesítettem. Az utak és ösvények már jóval biztonságosabbak és könnyebben járhatók, így a sziklákon való haladás sem jelentett gondot.

Indulásunk a Dömösi Hajóállomásról történt, és a falun át vezető sétával kezdtük el a túrát. Az erdőben való sétálás már az elején lenyűgöző volt, a napfény a levelek között játszott, a madarak énekelték dalukat, és ezek a természeti szépségek felfrissítették mind a testünket, mind a lelkünket.

Az egyirányúsított útvonal miatt nem lehet visszafordulni az utolsó szakaszon, ezért fontos volt, hogy folyamatosan haladjunk előre. De a látvány minden erőfeszítést megért. A vulkáni eredetű szurdokvölgyben magas sziklák és vízesések találhatók, a szakadék mélysége pedig helyenként eléri a 35 métert. Az ösvény keskeny sziklahasadékokon vezet, ami még izgalmasabbá teszi a túrát.

Az utat óvatossággal kell bejárni, de a kiépített korlátok, kapaszkodók és létrák segítenek a biztonságos előrehaladásban. Az út során láttunk érdekes földtani jelenségeket is, és bár a párás idő és a forró napfény néha megnehezítette a túrát, a gyönyörű látvány mindent kárpótolt.

Bár az útvonal 4 óra alatt bejárható, mi kicsit lassabban haladtunk, és a dömösi hajóállomásról indulva a falun át 6 óra alatt tettük meg az utat. De minden percét élveztük a túrának, és a Rám-szakadék nyújtotta élményekre még hosszú ideig emlékezni fogunk.

Ha te is szereted az őszi természetet és a vadregényes túraútvonalakat, akkor ne hagyd ki ezt a csodálatos helyet az őszi kirándulásaid során!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lovassport

a nyereg alatti lovassportok és a fogathajtás összefoglaló neve. A nyereg alatti lovassport igen... Tovább

szállítóketrec

bfi. és nyúl szállítására szolgáló, fából, v. műanyagból készült ketrec, amelynek az... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség