Programok a Balatonnál, ha esősre áll az idő

hirdetes

Mit tudunk csinálni a Balatonnál, ha esőt mondanak a nyaralás alatt? – Mutatunk pár ötletet!

ZH

Pont esőt mondanak a balatoni nyaralásotok idejére? Nem kell aggódni, ugyanis így remek programokat szervezhetünk, azokra a napokra amikor esik! Ideje felfedezni a környéket és mutatunk néhány rejtett kincset, amit érdemes lehet ezeken a napokon meglátogatni.

Balatoni programok esős napokra

1.    Sümeg – Püspöki Palota Látogatóközpont és Kávézó

Ha az eső miatt nem tudunk egésznap a parton feküdni, akkor érdemes felfedeznünk a környéket és erre egy remek lehetőség lehet ellátogatni Sümegre, és megnézni a sümegi várhegy lábánál található, nemrégiben csodálatosan felújított Püspöki Palota Látogatóközpontba, ami a város egész kis ékszerdoboza. A barokk palotában megtekinthetjük a helység teljesen épen maradt házikápolnáját, és itt található egy csodálatos barokk kályha, ami a legnagyobb Magyarországon és a kiállítás során felfedezhetjük a palota titkait és történetét. A Napóleoni háborúkból fennmaradt különleges graffitik és különleges festőrestaurátori munkák teljesen magával ragadóak, és maga a helyszín is elragadó, tipikus olyan hely, ahol szívesen elképzelnénk az esküvőnket, ráadásul a kávézó teraszáról Pazar kilátás nyílik a sümegi várra.

hirdetes


2.    Ozora - Pipo várkastélya 

A következő helyszín, amit érdemes lehet meglátogatnotok, ha esőre áll az idő a balatoni nyaralás alatt, az Pipo várkastélya. A kastélyt Ozorán találhatjuk, ami Filippo Scolari, ismertebb nevén, Ozorai Pipo nevéhez kapcsolódik, és alig egy órára található a Balatontól. A kastélyt reneszánsz hangulatban építették, így az itáliai városi palotákra emlékeztet, négyzet alaprajzú szabályos területével és várárkos megjelenésével. A látogatókat igazi lovagkori világ fogadja és megelevenedik a középkori élet. Pipo kedvesének hálótermét, fegyvergyűjteményt, egy 17. századi főúri konyhát és díszes tróntermet járhatunk körbe, ahol a vándorszínész Petőfi 1841-ben először állt színpadra.

hirdetes


3.    Somogyvár – Szent László Nemzeti Emlékhely

Somogyvárat és környékét érdemes felfedezni, ha középkori legendák után kutatnánk. Az egykori bencés apátság monumentális fennmaradt látványosságait fedezhetjük fel, amely több mint négy évszázadon keresztül adott otthont a szerzetesek számára, és ez volt a középkori Magyarország legnagyobb apátsága, ami 1983 óta történeti emlékhelye. Ma már egy interaktív kiállítás keretein belül csodálhatjuk meg az ásatásokat, ami Szent László királynak állít emléket, és a virtuális rekonstrukciók segítségével teljes képet kaphatunk a grandiózus épületegyüttesről. 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


PR38A67 (X 0910 N)

Kukorica Cél: siló Leírás:Hímvirágzása korai-közepes, a kalászkapelyva nem, vagy nagyon... Tovább

parazitológia

tág értelemben az a tudományág, amely az —>élősködők alaktani, fejl. és szaporodási... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek