notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legszebb pozsgás növényeket mutatom be

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A legjobb pozsgás növények otthonra

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Pozsgás növények, amiket ismerned kell

Karácsonyi kaktusz (Schlumbergera x buckleyi)

Két öntözés között a talaj felső 5 cm-ét hagyd kiszáradni, és télen még kevesebb vizet adj neki, mint általában. Amikor megjelennek rajta a bimbók, légy nagyon óvatos a locsolással, mert az enyhe kiszáradás vagy túlöntözés hatására is lepotyoghatnak.

Tartsd erős napfényben és nyaranta három alkalommal trágyázd 10-30-10-es műtrágyával. Az őszi bimbózás elősegítése érdekében csökkentsd a szoba hőmérsékletét 13°C-ra, vagy hagyd kint a nyár leköszöntével egy árnyékos helyen, hogy a hőmérséklet természetes csökkenése hatására virágzani kezdjen. Amint a hőmérséklet 8°C alá csökken odakint, vidd be újra a meleg lakásba. A szárak lenyisszantásával megőrizheted tömzsi alakját.

Pompás kutyatej (Euphorbia milii)

hirdetes

A pompás kutyatej megfelelő körülmények között (értsd: ha elegendő fényt kap) egész évben képes virágzani. Hosszú levelei és kisméretű virágcsomói a tüskés ágak végéből nőnek ki.  Amikor virágzik, a pompás kutyatej alatti talajnak csak a felső 2,5 cm-ét szabad hagyni kiszáradni két locsolás között. Amikor nem virágzik, győződj meg róla, hogy a talaj felső fele teljesen záraz, mielőtt újraöntöznéd.

Ne hagyd, hogy az egész kiszáradjon, különben a növény elkezdi ledobálni leveleit – ha ez mégis megtörténik, kezdd el újra öntözni, és néhány héten belül újjakat hoz majd. A teljes napfényt kedveli, de jól tűri a mérsékelt fényviszonyokat is. Nyaranta három alkalommal trágyázd 10-30-10-es műtrágyával. Tartsd észben, hogy az Euphorbia összes változata bőrirritáló nedveket termel magában, ezért alaposan moss kezet, ha hozzáérnél.

hirdetes

Szemölcskaktusz (Mammillaria)

A szemölcskaktuszoknak nagyjából 200 fajtáját ismerjük – mindegyikük gömbformájú, és ezek egyben az otthonokban leggyakrabban tartott kaktuszok is. Legtöbbjük mexikói eredetű, így rengeteg tiszta napfényre van szükségük.

A talajt szinte teljesen hagyni kell kiszáradni két locsolás között, a téli nyugalmi időszak alatt pedig teljesen meg kell szüntetni az öntözését. Nyaranta három alkalommal támogasd meg 10-10-10-es keverékkel. Tüskéik végén egy-egy apró kampó helyezkedik el, így nehéz, és fájdalmas mulatság kihúzni őket a bőrből, ezért fokozott odafigyelést és óvatosságot igényelnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-07-09

Itt az ideje a rózsák oltásának – Teljes útmutató szakértőktől

A rózsák oltásának menete, teljes útmutató a rózsák oltásához, mikor érkezik el a rózsák oltása, hogyan kell elvégezni a rózsák oltását, most mindent elmondunk a rózsák oltásáról!

2020-06-22

11 vegyszermentes tipp a csodálatosan szép rózsák neveléséhez!

11 bevált, vegyszermentes tippet hoztam most nektek, amik segítenek abban, hogy csodálatosan szép, hosszúéletű rózsáitok legyenek, nézzük, mi szükséges a rózsák neveléséhez!

2020-06-17

A sokoldalú körömvirág - Ott a helye mindenki kertjében!

A körömvirág egy nagyon sokoldalú, csodálatos szép, mutatós növény, aminek ott a helye mindenkinek a kertjében. Most mindent megtudhattok a körömvirágról!

2020-05-12

Dolgok, amiket mindenki elront - Tippek az orchidea átültetéséhez

Orchidea átültetése, átültettem az orchideáimat, lecseréltem a műanyag cserepet, amit az orchideához adtak és csoda történt! Tudj meg mindent az orchidea átültetéséről te is!

2020-07-11

Kedvenc virágunk nagymamánk kertjéből – A csillagfürt

A csillagfürt a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, a csillagfürt mindig ott volt nagymamám kertjében, ő is nagyon szerette a csillagfürtöt. Most mindent elmondok nektek a csillagfürtről.

2020-07-03

Pekándió sikeres termesztése

Pekándió sikeres termesztése, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a pekándió sikeres termesztéséről, próbálkozzatok meg sikeresen a pekándió termesztésével!

2020-07-07

Fantasztikus ötlet – Hozzunk létre fűszersövényt!

Fűszersövény létrehozása, hozzunk létre könnyedén praktikus, mutatós, fantasztikus fűszersövényt, cikkünkben mindent elmondunk nektek a fűszersövény létrehozásáról!

2020-07-07

Vegyszermentes kertészkedés – 5 organikus tipp a teljesen vegyszermentes kertért!

Vegyszermentés kertészkedés, tippek a teljesen vegyszermentes kertészkedésért, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a vegyszermentes kertészkedésről.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
198 463
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 515 922

ízületi egerek

főként gyulladással kapcsolatosan keletkező és az ízület üregében helyeződő szabad... Tovább

Növényvédelmi Kutatóintézet (NKI)

Kutatóintézet A Növényvédelmi Kutatóintézet (NKI) 1982 óta a Magyar Tudományos Akadémia... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés virág