Pompás varjúháj: Ha még nem ismered a pompás varjúháj nevű csodálatos növényt, akkor most itt az ideje, hiszen bármely őszi kertnek az ékszere lehet, ragyogóan szép virágaival.

hirdetes

Az őszi kertek tündöklő sztárja: ismerd meg a pompás varjúhájat!

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az őszi kertekben egy varázslatos növény hódítja meg a figyelmet, egy igazi sztár, a pompás varjúháj (Sedum spectabile). Ez a kis ékszer a természet gyönyörű darabja, mely bármilyen környezetben lenyűgöző látványt nyújt. Most pedig mélyebben megismerjük ezt a varázslatos növényt, és felfedezzük, hogy miért érdemes otthonunk zöld színpalettáját ezzel a pompás varjúhájjal gazdagítani.

pompás varjúháj

A sokoldalú pompás varjúháj

A pompás varjúháj sokoldalúsága miatt kiemelkedik a kerti növények közül. Kertünkbe ültethetjük, de jól mutat kőágyásokban, dézsákban a teraszon, vagy akár virágládákban az erkélyen is. Ha pedig a kreativitásunkra kívánunk hagyatkozni, akkor vázába is tehetjük, majd megszárítva hosszú ideig megőrizhetjük szépségét. A pompás varjúháj minden helyzetben megállja a helyét és vonzza a tekinteteket.

A pompás varjúháj nem csak virágba borulva tündöklő

Ennek a növénynek a vonzereje nem csupán a virágzási időszakában rejlik. A pompás varjúháj az év nagy részében elvarázsolja bennünk a természet szépség iránti érzékünket. A finom formájú kékeszöld levelek rosettát alkotnak, melyek önmagukban is káprázatosan mutatnak. Az egyenes szár pedig a növény letisztultságát és eleganciáját hangsúlyozza. Így a pompás varjúháj szinte bármikor díszítheti kertünket.

hirdetes

A pompás varjúháj látványos virágai mindenkit elkápráztatnak 

Az igazi meglepetés azonban akkor ér minket, amikor ez a növény virágzik. A pompás varjúháj virágai látványosan pompásak és élénk színükkel magukra vonzzák a méheket és pillangókat. Virágzási időszaka ősszel kezdődik, amikor a legtöbb kertész már hazaérkezett a nyaralásból, és kertjében gyönyörködik. Ez a virágzás az ősz egyik legszebb ajándéka, amikor a többi növény már lassan elkezdi magába szívni az őszi hideget.

A pompás varjúháj nem igényel sok törődést

Emellett a pompás varjúháj kitűnően tűri a hosszabb szabadságokat is. A növény tartalékolja vizet, így akkor is szép és egészséges marad, ha hosszú időre nincs gondoskodásra lehetőség. Ezért ideális választás azoknak, akik sokat utaznak vagy ritkán tartózkodnak otthon. A pompás varjúháj szinte önellátó, és csak akkor bontja ki virágait, amikor már újra otthon vagyunk, hogy élvezhessük a virágzó kert látványát.

hirdetes

Pompás varjúháj: a kerted ékszere 

Összességében a pompás varjúháj egy valódi ékszer a kertben vagy a teraszon, és az őszi kertek elbűvölő sztárja. Sokoldalúsága, tartóssága és lenyűgöző virágai miatt méltán kapja meg ezt a címet. Így hát, ha még nem találkoztál vele, ne habozz, hogy otthonod szépségét fokozd ezzel a varázslatos növénnyel. Az őszi kerted garantáltan hálás lesz érte, és te is élvezheted a pompás varjúháj varázslatos világát minden évben.
 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Spyrale 475 EC

A cukorrépa minden fontos betegsége ellen.Hatóanyag: 100 g/l difenoconazol, 375 g/l... Tovább

földhaszonbérlet

olyan termőföld-használati mód, amelyben a föld tulajdonosa a földjét bérleti díj... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet