Poloskacsapdát készíthetünk saját kezűleg - Poloskacsapda fillérekből

Poloskacsapdák készítése házilag - Bevált módszerek mindenkinek!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egyre jobban gyűlik meg a bajunk ezekkel a büdös kis rovarokkal, éppen ezért hoztam el most nektek a legjobb, leginkább bevált megoldásokat. Tartsatok velem és nézzétek meg, hogyan készíthettek saját kezűleg működő poloskacsapdát! 

Poloskacsapda készítésének menete

Poloskacsapda készítése házilag

A legjobb, hogy bárhol használhatjuk ezt a gyorsan és könnyedén létrehozott poloskacsapdát. A kertben is jól jöhet, de a lakásba tévedt poloskákat is könnyedén összegyűjthetjük, ráadásul nagyobb erőfeszítés nélkül. A csapdáról tudni kell, hogy élve fogja el a kellemetlenkedő rovarokat, és csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk ezután velük: kiengedhetjük a kertbe, lehúzhatjuk a wc-n őket, vagy amit akarunk. A poloskacsapda elkészítéséhez szükségünk lesz egy üres PET-palackra, egy kicsi, elemes LED-lámpára, valamint szigetelőszalagra.

A poloskacsapda elkészítése házilag

Először is egy éles kés segítségével vágjuk félbe a PET-palackot a felső harmadánál, majd helyezzük az palack aljába a bekapcsolt LED-lámpát. A legjobb, ha öntapadós világítószalagot tudunk vásárolni, ezt nyugodtan odaragaszthatjuk a palackhoz, ugyanis többször is fel lehet használni a csapdát. Ha ezzel megvagyunk, illesszük vissza a palack tetejét, de fejjel lefelé. Jöhet a szigetelőszalag (ha nincs, nem baj, használhatunk mást is, a lényeg, hogy sikerüljön tökéletesen az illesztés), rögzítsük stabilan és résmentesen.

Érdemes az üveg aljára, szélére is ragasztanunk a szigetelőszalagból, így a fény csak a palack szája felé fog terjedni, ez pedig segít abban, hogy a poloskákat könnyedén elkapjuk. Kész is vagyunk, helyezzük ki a csapdát a kertbe vagy a lakásba és figyeljük a hatást. A csapda akár több tucat poloskát is elfoghat naponta, ugyanis a fény vonzza a rovarokat, amik bemásznak az üveg száján, kijönni viszont már nem fognak tudni. 

Poloskacsapda készítése házilag – Még egyszerűbb megoldás

Ehhez a módszerhez szükségünk lesz egy alumínium tálcára, de használhatunk bármilyen tálcát, vagy akár lavórt, bármit. Kelleni fog még egy olvasólámpa, valamint mosogatószer és víz. Töltsünk egy kis vizet a tálcába, adjunk hozzá egy kis mosogatószert, és világítsuk meg az olvasólámpával. A rovarokat a fényforrás odavonzza, belemennek/beleesnek a mosogatószeres vízbe, kijönni viszont már nem fognak tudni. A következő oldalon videókon keresztül nézhetitek meg a leghatékonyabb poloskacsapdák készítését, működését, érdemes tehát lapozni egyet! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bírálati lap

a törzskönyvezéshez használatos nyomtatvány. A tenyészállatokat pontozásos bírálati... Tovább

halak betegségei

lehetnek fertőző eredetűek, amelyeket vírusok, baktériumok, algák és gombák okoznak, ide... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert