Különleges mikulásvirágfajtákat is választhatsz a hagyományos piros helyett

hirdetes

Az ezerarcú mikulásvirág - Felejtsd el az átlagos pirosat és szerezz be egy különleges mikulásvirágfajtát!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Fedezd fel a legszebb karácsonyi mikulásvirágokat, amelyeket ajándékba is adhatsz, vagy ünnepi hangulatot varázsolhatsz otthonodba az év bármely időszakában.

mikulásvirág fajták

Különleges mikulásvirágfajták

Amikor a legszebb karácsonyi mikulásvirágról van szó, a legtöbben a pirosat választják. Bár a piros mikulásvirág gyönyörű, ez a pillanatnyi döntés figyelmen kívül hagyja az összes elérhető színt és fajtát. Valójában több mint 100 fajta közül választhatunk a színek széles választékában, és a termelők minden évben újakat hoznak létre.

Az egyik legszebb téli szobanövény, sokféle szín és típus létezik, ami azt jelenti, hogy minden emberhez és minden helyzethez jut egy mikulásvirágfajta. A tiszta fehértől és pasztellrózsaszíntől az élénk sárgákig és a pettyes mintákig a mikulásvirág a kedvenc téli virágunk, és vannak olyan fajták is, amelyek tavasszal virágoznak.

Ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük, kulcsfontosságú a mikulásvirág megfelelő gondozása. Mexikóban őshonos növényként a mikulásvirág a meleg, világos körülményeket részesíti előnyben. 

POINSETTIAS – A legszebb mikulásvirágfajták

Míg a mikulásvirág az egyik legjobb karácsonyi növény, nincs jó hírük a hosszú élettartamról. Ez azt jelenti, hogy a termelők számára a legfontosabb prioritás a növények otthoni élettartamának növelése volt. Régebben a termelők páfrányokat vagy fenyőágakat helyeztek a cserépbe a mikulásvirággal együtt, hogy zöldet teremtsenek, mert a mikulásvirág levelei olyan gyorsan lehullanak. A tenyésztés azonban drámaian javította a teljesítményüket, és a mai mikulásvirágok egészen januárig kitartanak, ha megfelelően öntözzük és elegendő napfényt kapnak.

hirdetes


1.    FEHÉR CSILLOGÁS (WHITE GLITTER)

A klasszikus piros, White Glitter mikulásvirág karakteres megjelenése élénkvörös, fehérrel márványozott levelekkel rendelkezik, amelyek finoman csillogó hatást keltenek. Az egyik legjobb karácsonyi mikulásvirág, a White Glitter lenyűgözően néz ki a karácsonyi kandallódekorációs ötletek részeként.
 

2.    JÉGTÖRÉS (ICE PUNCH)

Nevéhez híven ez a mikulásvirág határozottan ütős – élénk rózsaszín vagy cseresznyepiros levelekkel, középen tollas fehér részletekkel. A jeges mikulásvirág minden bizonnyal szemet gyönyörködtető kiegészítője lehet karácsonyi dekorációs ötleteinknek – különösen, ha rózsaszín-fehér vagy trópusi ihletésű dekorációs sémát tervezünk.
 

3.    PICASSO

Keresed karácsonyi asztalod sztárját? Ne keress tovább Poinsetta Picassónál. A karácsonyi mikulásvirágok világának meglehetősen új szereplője, a Picasso krémes, rózsaszín foltos levelei jellemzik – mintha valaki ecsettel pöccintette volna az egész növényt. A hagyományos egyszínű mikulásvirágokkal ellentétben Picasso foltosodása nagy vizuális mélységet hoz létre, ahogy a növény növekszik és a színek elhalványulnak.

hirdetes
 

4.    FEHÉR RÓZSÁNAK (WHITE ROSE MARBLE)

Ha hiányzik a rózsakerted az év leghidegebb hónapjaiban, akkor a mikulásvirág White Rose nagyra értékelt kiegészítője lesz otthonodnak. Gyönyörű dupla levelekkel, amelyek a fodros rózsaszirmokra emlékeztetnek, ez a csinos mikulásvirág tökéletes kiegészítője lehet karácsonyi dekorációs ötleteidnek.
 

5.    CITROMOS RAGYOGÁS

Ha valami olyat keresel, ami feldobja a szürke téli napokat, akkor a mikulásvirág Lemon Glow a tökéletes megoldás. Az élénksárga levelekkel ezt a fajtát nem szabad kihagyni.

A Lemon Glow napsárga színe feldobja a rövidebb őszi napokat, és segít áttérni a novemberi őszi dekorációról a decemberi karácsonyi dekorációra.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

35/2006. (V. 15.) FVM rendelet

a gabona intervenciós felvásárlásáról szóló 101/2005. (X. 28.) FVM rendelet... Tovább

emaszkulátor

az állatok —>ivartalanításakor az ondózsinór, ill. a petefészek függesztő szalagjainak... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény