3 szuper ötlet, hogy Neked is csodálatos legyen petúniád idén is!

hirdetes

3 szuper ötlet – így legyen csodálatos petúniád

TK, SFV

Szeretnéd Te is feldobni kertedet néhány remek, vidám növénnyel? Mostani cikkünkben akkor segítünk – ezzel a 3 ötlettel Te is csodálatos petúniákat nevelhetsz!

Petúnia

A petúnia a legnépszerűbb, valamint legszebb növényeink közé tartozik. Élénk színeivel, tarka, trombita alakú formáival virágai könnyedén képesek lehetnek feldobni bármilyen kertet – rendkívül változatos látványt tudnak nyújtani. Arról nem is beszélve, hogy a növény gondozása kapcsán sem útközhetünk különösebben akadályba.


Röviden a petúniáról


A petúnia nemzetség több száz változatot foglal magába – a hibridek száma pedig napról napra csak növekszik a növénynemesítőknek hála. A petúnia Dél-Amerikából származik, egynyári növényként van kezelve. Magassága általában 25 – 30 cm, rengeteg változatának csüngő hajtásai vannak, melyek hossza megközelítheti az 1 métert is. Megtalálhatóak közöttük sokvirágú fajták is, melyek virágai nagyjából 5 centiméter körüliek, de számon tartunk mini vagy kisvirágú, illetve nagyvirágú hibrideket is – ezeknek virágai akár 10 centiméterre is megnőhetnek. 

hirdetes


Színek szempontjából megkülönböztetünk piros, kék, fehér, sárga vagy lila árnyalatokat – egy dologban ugyanakkor megegyeznek: mindnek puha, lágy szirmai vannak, melyek rendkívül vékonyak, valamint száranként egyedülállóan fejlődnek. Hibridek között találkozhatunk akár még különlegesebb megjelenésűekkel is – ők lehetnek teltvirágúak, vagy akár rojtos szirmúak is.


Leveleik minden esetben sima szélűek, puhák és szőrözöttek – alakjuk ugyanakkor eltérő, ennek kapcsán beszélhetünk vagy ovális formákról, vagy esetleg kissé kihegyesedő csúcsokról.

hirdetes


Ültetés szempontjából gondozhatjuk akár szabadföldben kertünkben, akár egy-egy balkonládában, cserépben erkélyünkön, teraszunk. Amennyiben szeretnénk megpróbálkozni nevelésével, viszont nem feltétlenül rendelkezünk sem kerttel, sem erkéllyel, akkor az lakásunkban is kivitelezhető.


Mint már említettem gondozása kapcsán egyáltalán nem kell szembe néznünk különösebb kihívásokkal – mégis, van egy-két dolog, amik segíthetik fejlődését. Ez a három szuper tipp nekünk már bevált, próbáld ki Te is!

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-28

Ismerd meg a Megyer-hegyi Tengerszemet!

Ha szereted a természetet, szeretsz kirándulni, akkor a most következő hely biztosan tetszeni fog neked! Ez pedig nem más, mint a Megyer-hegyi Tengerszem.

2022-06-29

Ízletes focaccia recept ehető virágokkal

A focaccia egy olasz kenyérfajta, ami szószmártogatásra vagy némi olívaolaj kíséretében is kiváló. A virágos focaccia egy igazi különlegesség, amit imádni fogsz!

További cikkek ebben a témában


kalcium (Ca)

az —>alkáliföldfémekhez tartozó, eléggé puha fém. A talajban nagy mennyiségben,... Tovább

túlsarjadzás (vadhús)

A sarjadzó szövetnek a sebgyógyulását (a behámosodást) zavaró túlműködése.Többnyire a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert