3 szuper ötlet, hogy Neked is csodálatos legyen petúniád idén is!

hirdetes

3 szuper ötlet – így legyen csodálatos petúniád

TK

Szeretnéd Te is feldobni kertedet néhány remek, vidám növénnyel? Mostani cikkünkben akkor segítünk – ezzel a 3 ötlettel Te is csodálatos petúniákat nevelhetsz!

Petúnia

A petúnia a legnépszerűbb, valamint legszebb növényeink közé tartozik. Élénk színeivel, tarka, trombita alakú formáival virágai könnyedén képesek lehetnek feldobni bármilyen kertet – rendkívül változatos látványt tudnak nyújtani. Arról nem is beszélve, hogy a növény gondozása kapcsán sem útközhetünk különösebben akadályba.


Röviden a petúniáról


A petúnia nemzetség több száz változatot foglal magába – a hibridek száma pedig napról napra csak növekszik a növénynemesítőknek hála. A petúnia Dél-Amerikából származik, egynyári növényként van kezelve. Magassága általában 25 – 30 cm, rengeteg változatának csüngő hajtásai vannak, melyek hossza megközelítheti az 1 métert is. Megtalálhatóak közöttük sokvirágú fajták is, melyek virágai nagyjából 5 centiméter körüliek, de számon tartunk mini vagy kisvirágú, illetve nagyvirágú hibrideket is – ezeknek virágai akár 10 centiméterre is megnőhetnek. 

hirdetes


Színek szempontjából megkülönböztetünk piros, kék, fehér, sárga vagy lila árnyalatokat – egy dologban ugyanakkor megegyeznek: mindnek puha, lágy szirmai vannak, melyek rendkívül vékonyak, valamint száranként egyedülállóan fejlődnek. Hibridek között találkozhatunk akár még különlegesebb megjelenésűekkel is – ők lehetnek teltvirágúak, vagy akár rojtos szirmúak is.


Leveleik minden esetben sima szélűek, puhák és szőrözöttek – alakjuk ugyanakkor eltérő, ennek kapcsán beszélhetünk vagy ovális formákról, vagy esetleg kissé kihegyesedő csúcsokról.

hirdetes


Ültetés szempontjából gondozhatjuk akár szabadföldben kertünkben, akár egy-egy balkonládában, cserépben erkélyünkön, teraszunk. Amennyiben szeretnénk megpróbálkozni nevelésével, viszont nem feltétlenül rendelkezünk sem kerttel, sem erkéllyel, akkor az lakásunkban is kivitelezhető.


Mint már említettem gondozása kapcsán egyáltalán nem kell szembe néznünk különösebb kihívásokkal – mégis, van egy-két dolog, amik segíthetik fejlődését. Ez a három szuper tipp nekünk már bevált, próbáld ki Te is!

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

2021-09-15

A gyilkos szépség – bemutatkozik a sisakvirág

Rengetegen tartanak olyan növényeket környezetükben, kertjükben, melyek rendkívül mérgezőek lehetnek, mégsem tudnak róla - a sisakvirág is közéjük tartozik.

További cikkek ebben a témában


táblásítás

a —>szántóföldi terület célszerű beosztása művelési egységekre, vagyis táblákra. A... Tovább

derbi

a hároméves angol telivér versenylovak legjelentősebb díja. Nevét Earl of Derbytől [e. on of... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert