A pénzfa gondozása, szükséglete és története!

hirdetes

Minden amit tudnod kell a Pénzfáról – Pénzfa a lakásban

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

pénzfa

A pénzfa rövid története


A pénzfa története egyszerűen lenyűgöző! Ezt az egyedülálló növényt évszázadok óta tisztelik sok kultúrában, mert állítólag szerencsét és sikereket hoz.


A pénzfa eredete feltehetően Közép-Amerikában található, ahol a növényt először a maja nép terjesztette el, élelmezésben és gyógyászatban használva. A pénzfa végül eljutott Kínába, ahol a szerencse és a jólét népszerű szimbólumává vált.


A növény régóta népszerű Ázsiában, és csak nemrég vált népszerűvé a nyugati világban is. Az elmúlt néhány évben a pénzfa az Egyesült Államokban és Európában népszerű szobanövénnyé vált. Sokan úgy vélik, hogy ez a növény szerencsét és jólétet hozhat számukra, átvéve a kínai hagyományokból a babonát.

hirdetes


Az, hogy a pénzfának valóban mágikus ereje van-e, vita tárgyát képezi. De egy biztos: ennek a növénynek hosszú és lenyűgöző története van, amelyet érdemes megismerni!

Több fajta pénz fa is létezik


A pénzfa sok kultúrában népszerű növény, mindegyik fajtának megvannak a maga egyedi előnyei. Íme néhány a legnépszerűbb egyéb pénzfafajták közül:

hirdetes

1.    Theobroma cacao: Közép- és Dél-Amerikában őshonos. A Theobroma kakaófákat kakaóbab előállítására használják, amelyet aztán csokoládé készítésére használnak.

2.    Lunaria: Ezüstdollárnak is nevezik. Ezek egyfajta pénzfák, amelyek Délkelet-Európában és Nyugat-Ázsiában őshonosak. A Lunaria fákat gyakran dekoratív növényként vagy ezüstfehér leveleik miatt használják.

3.    Crassula ovata: Jáde növényként is ismert. Ez a fajta pénzfa Dél-Afrikában őshonos. A Crassula ovata fákat gyakran használják dísznövényként vagy jáde-szerű leveleikhez.


KÖNNYŰ PÉNZ!


Nos, megvan! A pénzfákat könnyű gondozni a szobanövényként, amelyek még szerencsét is hozhatnak! Ha alacsony karbantartást igénylő növényt keresel otthonodba vagy irodád felfrissítésére, a pénzfa nagyszerű választás! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

dezoxiribonukleinsav (DNS)

valamennyi sejtben előf., a fehérjék mellett a legfontosabb makromolekula. A molekula törzsét... Tovább

kiegészítő talajművelő gépek

a talajművelés alapvető művelete a szántás, eszköze az eke; a szántott talaj további... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény