A pénzfa gondozása, szükséglete és története!

hirdetes

Minden amit tudnod kell a Pénzfáról – Pénzfa a lakásban

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Gondolkoztál már azon, hogy jó ötlet volt-e pénzfát tartani? Lehet, hogy nem vagy biztos benne, mi az a pénzfa, vagy csak az előnyeire vagy kíváncsi. Nos, itt van minden, amit tudnod kell potenciális új pénzügyi tanácsadódról: a pénzfáról!

pénzfa

Ismerd meg a pénzfát!


Először is bemutatunk néhány alapvetést ezekről a növényekről, majd belemerülünk ennek a lenyűgöző fának a történetébe. Tehát, akár pénzfát nevelsz, akár csak kíváncsi vagy rájuk, olvass tovább minden részletért!

A pénzfa


A pénzfa (Pachira aquatica) egy trópusi növény, amely Közép- és Dél-Amerikában őshonos. A növény nevét a körülötte lévő néphitről kapta, amely szerint, ha gondját viseli ennek a fának, szerencsét hoz.


A pénzfa sok kultúrában a szerencse szimbóluma, ezért gyakori ajándék különleges alkalmakra, például esküvőkre, ballagásokra és új kezdetekre. Ez egy népszerű beltéri növény, amely első termesztésekor bonsaivá változhat. Fonott törzsével ez az egyedülálló fa érdekes kiegészítője lehet szobanövény-gyűjteményünknek.

hirdetes


A pénzfa könnyen gondozható, és gyönyörű kiegészítője lehet minden otthoni vagy irodai dekorációnak. Ha pénzfa beszerzésén gondolkodsz, vagy már rendelkezel is vele, itt van minden, amit tudnod kell a gondozásról és karbantartásáról.

A pénzfa fényigénye


A pénzfák erős, közvetett fényben gyarapodnak. Elviselnek némi árnyékot, de nem túl sokáig. A túl sok árnyék elveszíti gyönyörű tulajdonságaikat. Azonban, ha a pénzfát túl sok közvetlen napfény éri, észre fogod venni, hogy a levelek megperzselődnek, sárgára vagy barnára válnak.

hirdetes

A pénzfa vízigénye


A pénzfák szeretik, ha nedvesen tartják őket, de nem eláztatva. Hagyjuk kiszáradni a felső pár hüvelyknyi talajt, mielőtt újra öntöznénk a fát.
Ha észreveszed, hogy a pénzfa levelei lelógnak, ez annak a jele lehet, hogy öntözni kell. Ügyelj arra, hogy alaposan öntözd meg a fát, amíg a víz ki nem folyik az edény alján lévő vízelvezető nyílásokból.


A pénzfa mérsékelt, 50 százalék körüli páratartalom mellett is virágzik. Ha az otthonod száraz, fontold meg, hogy a pénzfádat egy nedves kavicsos tálcára helyezd cserép helyett!

 

Lapozz a következő oldalra, ha még több tudnivalót szeretnél megismerni a pénzfáról!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kártétel-előrejelzés

az előrejelzésnek az a formája, amely a növényvédelmi beavatkozások gazdaságosságának... Tovább

glutelinek

az egyszikűek és a kétszikűek magvaiban levő, vízben nem, híg savakban és lúgokban oldódó... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény