A pénzfa gondozása, szükséglete és története!

hirdetes

Minden amit tudnod kell a Pénzfáról – Pénzfa a lakásban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

pénzfa

Pénzfa talajigénye


A pénzfák a legjobban egy könnyű, jól vízelvezető cserepes keverékben érzik jól magukat. Különleges bonsai virágcserép keveréket találhatsz a helyi kertészeti központban vagy faiskolában, vagy elkészítheted saját magad is. Ezt a tőzegmoha, a perlit és a szerves komposzt egyenlő arányú összekeverésével lehet megtenni. A pénzfa átültetésére is szükség lehet, de csak két-három év múlva.

A pénzfa tápanyag szükséglete


Pénzfádat a tenyészidőszakban (tavasszal és nyáron) kéthetente trágyázhatod, kiegyensúlyozott folyékony műtrágya félerősségű oldattal. Gondosan kövesd a műtrágya csomagolásán található utasításokat, mivel a túl sok műtrágya megégetheti a fa gyökereit.

hirdetes

A pénzfa metszése


A pénzfákat metszéssel tarthatjuk karban méretük és alakjuk szabályozására. Ha arra szeretnénk ösztönözni a fát, hogy új ágakat hozzon, egyszerűen vágjuk le az ágak hegyét. Bármikor lemetszheted az elhalt vagy sérült ágakat, ha néhány centimétert vágsz az ág beteg része alatt.

A pénzfa hőigénye


A pénzfák szeretik a meleg éghajlatot és a párás körülményeket. A legjobban akkor érzik magukat, ha 18 és 30 fok közötti hőmérsékleten tartják őket. Ha túl szélsőséges a hőmérséklet, a fa levelei lehullanak.

hirdetes

A pénzfa szaporítása


A pénzfákat dugványokról szaporítják. Vágáshoz egyszerűen vágjunk le egy 4 centis darabot egy egészséges ágról tiszta éles késsel vagy metszőollóval. Távolítsd el az alsó leveleket a dugványról, és ültesd be nedves, tőzeg alapú virágkeverékbe.


Helyezd az edényt meleg, párás helyre, távol a közvetlen napfénytől, és tartsd nedvesen a talajt. Ha meggyökeresedett, átültethetjük egy nagyobb cserépbe.

Lapozz a következő oldalra, hogyha nem csak az ápolására és gondozására voltál kíváncsi, de eredetével és történetével is megismerkednél!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

emergencia

az epidermisz (bőrszövetrendszer) és az alatta levő szövetekből kialakult képződmény.... Tovább

Rovarölo Force 10 CS

Piretroid típusú talajfertőtlenítő rovarölő szer.Hatóanyag: 100 g / l teflutrin... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény