Megoldás pázsitra

hirdetes

12 alacsony igényű, mégis csinos pázsitalternatíva

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ismerd meg a tökéletes pázsit titkát

8. Ciprusmoha

A ciprusmohának nyirkos, árnyékos körülményekre van szüksége, ugyanis a nedvességet és a szükséges tápanyagokat gyökerek híján bolyhos zöld levélzetén keresztül veszi fel. A talajba, kövekre, vagy fatörzsekre gyökérszerű szőrével kapaszkodik, és a gombákhoz hasonlóan spórákkal végzi a szaporodást. Nyírást és trágyázást nem igényel. Ha az idő szárazzá vagy túl hideggé válik, akkor egyszerűen csak nyugalmi állapotba vonul, és amint a körülmények újra ideálissá válnak, feléled. Igen érzékeny, de némi lábforgalmat azért képes elviselni.

9. Kék csillag 

A kék csillag (Isotoma fluviatilis) elvárásai egyáltalán nem nagyok – lényegében bármilyen talajtípusban jól érzi magát, és napos, részben napos, vagy teljesen árnyékos területeken is képes megmaradni. Ezen kívül a gyakori taposást is nagyon jól tűri. Kicsi, kerekített levelei és tavasszal megjelenő, halványkék virágai egy 7,5 cm-es talajtakarót alkotnak.

hirdetes

10. Varjúháj

A száraztűrő varjúhájak pozsgás növények, így csak nagyon kevés vízre van szükségük a túléléshez. Több mint 600 fajtája ismert, többségük pedig alacsonyra nő meg, és könnyedén gondozható. Általában magas virágos szárakat növesztenek, amikkel méheket, lepkéket és molyokat vonzanak magukhoz.

11. Keskenylevelű kakukkfű

A szárazságot hihetetlenül jól tűrő keskenylevelű kakukkfű sokkal kevesebb vizet igényel, mint a hagyományos pázsitfüvek, ráadásul némi illattal és színnel is képes megtölteni a területet, ahová telepítik. A keskenylevelű kakukkfűnek számos kultúrfajtája lehet kiváló pázsitalternatíva, amelyek többféle színben fellelhetők.

hirdetes

12. Phyla nodiflora

A Phyla nodiflora egy Kaliforniában őshonos, strapabíró évelő, ami az intenzív használatot is tűri (például a gyerekek, vagy házi állatok szaladgálását). 2,5-10 cm-esre nő meg, szürkészöld levelei mellett rózsaszín virágok pompáznak tavasz és ősz között.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

antibiózis

1. a mikroorganizmusokra jellemző —>allelopátia, pl. egyes gombák káros hatása a... Tovább

fénygyapjú

a selyemre emlékeztető, élénk fényű, hosszú, durva (30—40 um vastagságú), jól... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert