Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

hirdetes

Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

xy, ZH
Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

Eldeformálódott, repedezett vagy zöld gyökerek

Ha a pasztinák gyökere eldeformálódik, jó eséllyel a talaj jellege a hibás. Ha a talaj túl laza, akkor abnormális formájú gyökerek alakulhatnak ki. Fontos, hogy tápanyagokban gazdag talajt biztosíts a pasztinák számára. Zöld tetejű gyökerekkel akkor találkozhatsz, ha napfény érte őket, miközben növekedtek. Ezt a zöld részt nem ajánlott Megenni. Hogy elkerüld ezt a problémát, ügyelj rá, hogy a pasztinákot mindig talaj takarja.

Ha a szél fújja el róluk a földet, használj talajtakarót. A töredezett, repedezett gyökerekért az egyenlőtlen öntözés a hibás. Biztosíts egyenletes, rendszeresen adagolt öntözést a pasztináknak. A pasztinák gyökerein apró szőrszálak jelenhetnek meg, ami egy bizonyos mértékben teljesen normális, azonban ha túl sok nő rajtuk, akkor az azt jelenti, hogy a talajban túl sok a nitrogén.

hirdetes

A csírázással és a palántákkal kapcsolatos problémák

Ha a magok nem kezdenek el csírázni, akkor vagy nem vártál eleget, hogy beinduljon a folyamat, vagy a magok váltak terméketlenné. Ez előfordulhat, ha sokáig tartogatják őket. Ha a palánták satnyán nőnek, akkor elképzelhető, hogy nem ültetted elég mélyre a magokat. Ügyelj rá, hogy legalább 2,5 cm mélyre kerüljenek a talajba.

hirdetes

Rossz ízű gyökértermések

Érdemes legalább egy fagyot megvárni, ami édesebbé teszi a pasztinák gyökerét.

Virágzás az első évben

Ha a pasztinákot túl korán érik fagyos hőmérsékletek, akkor azt hihetik, hogy már túl vannak egy télen, ezért ideje kivirágzani és felmagzani. Hogy ezt elkerüld, biztosíts védelmet növényeid számára fóliaalagutakkal vagy más megoldásokkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

gabona-sortávolság

a 16 —> gabonafélék vetési sorközeinek hagyományos (10,5—12 cm-es) szélessége. Tovább

dominancia

a domináns allél hatásának következményeként elnyomja a másik, gyengébb hatású allél megjelenését. Tovább

Tovább a lexikonra