Milyen szobanövényt válasszak? Ismerd meg a párnafüvet!

hirdetes

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Párnafű

Rendkívül vízigényes növényről van szó, viszont nem szereti a stagnáló folyadékot, így érdemes gyakorta, de mérsékelten öntözni. Arra viszont ügyelj, hogy bár talaját érdemes nedvesen tartani, amennyiben túlöntözzük, a szárai képesek gyorsan elrohadni. Találjuk meg az aranyközéputat, ugyanis, ha viszont kiszárítjuk, levelei hamar száradni kezdenek majd, és elkezdenek hullani.


Fontos emellett még a magas páratartalmat is fenntartani számára, a jó légáramlás mellett. Így nem csak a növény növését gyorsíthatjuk fel, de attól sem kell tartanunk, hogy levelei elszáradnának.


Mind a hűvösebb környezetet, mind a szobahőmérsékletet kedveli. Az ideális hőmérséklet növényünk számára tehát a 15 – 24 °C között helyezkedik el.


Érdemes hozzá tápoldatot használnom?


Igen, a párnafüvet érdemes minden tavasszal és nyáron, amikor aktívabban növekszik kéthetente tápoldatozni. Használj hozzá általános növényi tápot, melyet érdemes az ajánlott mennyiség felére hígítani, és így használni. Amennyiben ezt is biztosítjuk számára, nem kell aggódnunk, hogy növényünk nem megfelelően fog növekedni.

hirdetes


Abban az esetben, ha növényünk jól érzi magát, akkor késő tavasszal apró, fehér virágokat hoz, de ez elhanyagolható dús levelei mellett.


Vigyázzunk párnafüvünkre, ugyanis az atkák, levéltetvek, de még a molytetvek is könnyen megtámadhatják – ezektől szappanos permetezéssel tudunk megszabadulni. Nem érdemes más, erősebb rovarirtószerben gondolkoznunk, ugyanis azok könnyen kárt tehetnek a levelekben.


Mire érdemes még odafigyelni?


Amennyiben már nagyon elszabadulni látszik növényünk, érdemes azt visszavágni, ezzel nem csak állandó terjeszkedését gátoljuk, de abban is segíteni fog, hogy a növény szép, sűrű bokorként fejlődjön.

hirdetes


Egyáltalán nem mérgező növényről van szó, ezért a gyermekeket sem kell félteni tőle. Tőosztással, dugványozással könnyedén szaporítható.


Meg lehet próbálkozni kertünkben is nevelésével?


Amennyiben árnyékosabb helyet biztosítunk neki, például egy sziklakertben, a párnafű kültéren is megfelelően tud növekedni, egy bolyhos, zöld szőnyegtakarót létrehozva. Viszont itt is biztosítani számára az állandó nedvességet, valamint érdemes tudnunk, hogy fagyérzékeny, így télen el fog pusztulni.
 

Neked már megtalálható ez az apró növény lakásodban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-16

Mikor kell átültetni a paradicsompalántákat – tippek a palánták kiültetésének megfelelő időzítéséhez

Tudod, mikor kell kiültetni a paradicsompalántákat, hogy erős és egészséges növényeid legyenek? Ha nem vagy benne biztos, akkor most eláruljuk cikkünkben!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-27

5 egyszerű lépés, ami segít abban, hogy a tulipánok tovább maradjanak szépek és egyenesek a vázában

A tavasz legszebb arcai a tulipánok, viszont ha vázában tartjuk őket, hamar lekókadnak: kivéve, ha követed ezeket a trükköket! A tulipánok így csodásak maradnak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

29/2006. (IV. 10.) FVM rendelet

a talajtani szakvélemény készítésének részletes szabályairól A termõföldrõl szóló... Tovább

gazdasági társulás

jogi személyek gazd. célkitűzésű közös tevékenysége. Alapvető feltétele a közös... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés