Milyen szobanövényt válasszak? Ismerd meg a párnafüvet!

hirdetes

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

TK, SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Finom megjelenésével a legtöbb szobában remekül fog mutatni, arról nem is beszélve, hogy gondozása is, amennyiben odafigyelünk rá, nem nehéz! Ismerjétek meg Ti is!

Párnafű

Bemutatkozik a párnafű


Ez az apró növény eredetileg Szardínia, illetve Korzika területéről származik. Jellegzetességei pici, kerek vagy bab alakú levelei, melyek egy törékeny, vékony száron nőnek. Amennyiben nevelésében gondolkozol, rendkívül sokféleképpen elhelyezheted – lehet függőnövény, akár asztalon is jól mutat, de terráriumban is elhelyezheted – egyedül arra érdemes figyelned, hogy megkapja a számára megfelelő gondoskodást.


Nehéz lenne, hobbi kertészként is megpróbálkozhatok nevelésével?


Ez a pici növény rendkívül sok figyelmet igényel, viszont egyáltalán nem kell tőle megijedni! 


Ezt a mohára hasonlító növényt rendkívül sokszor használják cserepek alján, talajtakaróként, de beltereink felvidítására is tökéletes lesz. Virágzata elhanyagolható, mégis leveleinek üdesége sok ember érdeklődését felkelti. Érdemes néhány dologra viszont odafigyelni nevelésével kapcsolatban: egyik a nedvesség fenntartása, a másik a megfelelő fénymennyiség fejlődéséhez.

hirdetes


Tudj meg mindent gondozásáról


hirdetes
Már említettük, hogy sok figyelmet igényel ez az apró növény, viszont a megfelelő gondoskodást mindenképpen meg fogja majd hálálni.


Amennyiben szeretnénk egyet gondozni otthonunkban, érdemes elsődlegesen a megfelelő elhelyezésén gondolkozni – válasszunk napos helyet. Tudnunk kell, hogy ez a növény imádja a napsütést, ugyanakkora a közvetlen fény könnyen kárt tehet benne. Próbáljuk meg közvetett fényforrás közelében letelepíteni, az erős napsütésben ugyanis zsenge levelei nagyon könnyen elégnek. 


Fentebb írtuk, hogy érdemes fenntartani az állandó nedvességet számára – elsősorban földjén, így is biztosítva szép, egyenletes fejlődését.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-26

Most kell elültetni a levendulát! Mutatjuk hogyan!

A levendula nemcsak csodaszép, hanem illata is remek, és számos gyógyhatással büszkélkedhet. Ültetni, gondozni nagyon egyszerű, most adunk néhány tippet.

2024-02-26

Termessz chili paprikát úgy, mint egy profi

Termessz idén te is chili paprikát, már márciusban kezdheted a csíráztatást: kövesd a szakértő lépéseit, hogy te is profi chili termesztő lehess idén!

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-18

Mi az oka, ha nem kel ki a fokhagymám a kertben?

A fokhagyma termesztése nem bonyolult folyamat, ám, ha nem kelt ki a fokhagymád a kertben, akkor lehet te is az öntözéssel rontottad el.

2024-02-26

8 kertészeti mítosz, amit 2024-ben el kell felejtened

Kertészkedés közben gyakran vannak olyan "tudások", amelyeket generációkon átöröklünk vagy az interneten találunk, vajon mennyiben felelnek meg a valóságnak?

2024-02-26

Márciusban megjelennek a kertünkben a csigák, így védekezz ellenük

Így harcolj a márciusi csigák megjelenése ellen a kertedbe, ez egy környezetbarát módszer a csigák ellen, amivel nem árthatsz senkinek és a kerted is véded!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Teldor 500 SC

Gombaölő permetezőszer a szőlő, szamóca, málna, uborka paradicsom, saláta szürkepenészes... Tovább

kolosztrummentes malacnevelés

az a malacnevelési mód, amikor a természetes úton megszületett v. császármetszéssel világra... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés