Milyen szobanövényt válasszak? Ismerd meg a párnafüvet!

hirdetes

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

TK

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Finom megjelenésével a legtöbb szobában remekül fog mutatni, arról nem is beszélve, hogy gondozása is, amennyiben odafigyelünk rá, nem nehéz! Ismerjétek meg Ti is!

Párnafű

Bemutatkozik a párnafű


Ez az apró növény eredetileg Szardínia, illetve Korzika területéről származik. Jellegzetességei pici, kerek vagy bab alakú levelei, melyek egy törékeny, vékony száron nőnek. Amennyiben nevelésében gondolkozol, rendkívül sokféleképpen elhelyezheted – lehet függőnövény, akár asztalon is jól mutat, de terráriumban is elhelyezheted – egyedül arra érdemes figyelned, hogy megkapja a számára megfelelő gondoskodást.


Nehéz lenne, hobbi kertészként is megpróbálkozhatok nevelésével?


Ez a pici növény rendkívül sok figyelmet igényel, viszont egyáltalán nem kell tőle megijedni! 


Ezt a mohára hasonlító növényt rendkívül sokszor használják cserepek alján, talajtakaróként, de beltereink felvidítására is tökéletes lesz. Virágzata elhanyagolható, mégis leveleinek üdesége sok ember érdeklődését felkelti. Érdemes néhány dologra viszont odafigyelni nevelésével kapcsolatban: egyik a nedvesség fenntartása, a másik a megfelelő fénymennyiség fejlődéséhez.

hirdetes


Tudj meg mindent gondozásáról


hirdetes
Már említettük, hogy sok figyelmet igényel ez az apró növény, viszont a megfelelő gondoskodást mindenképpen meg fogja majd hálálni.


Amennyiben szeretnénk egyet gondozni otthonunkban, érdemes elsődlegesen a megfelelő elhelyezésén gondolkozni – válasszunk napos helyet. Tudnunk kell, hogy ez a növény imádja a napsütést, ugyanakkora a közvetlen fény könnyen kárt tehet benne. Próbáljuk meg közvetett fényforrás közelében letelepíteni, az erős napsütésben ugyanis zsenge levelei nagyon könnyen elégnek. 


Fentebb írtuk, hogy érdemes fenntartani az állandó nedvességet számára – elsősorban földjén, így is biztosítva szép, egyenletes fejlődését.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-05-11

Négylevelű lóhere és szerencsehere – melyik hoz szerencsét és miért?

Miért hisznek az emberek abban, hogy a négylevelű lóhere szerencsét hoz? Mostani cikkünkből tudj meg a négylevelű lóheréről, illetve a szerencseheréről mindent.

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-05-26

Kertészkedj az egyik legegyszerűbb módon – legyen szuper palackkerted!

A palackkertek vagy floráriumok, valamint terráriumok napjainkban egyre népszerűbbek, ráadásul gondozásuk is egyszerű – se locsolás, se bonyodalmak.

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

További cikkek ebben a témában


mangán (Mn)

a periódusos rendszer d-mező elemeinek egyike; átmeneti fém, vegyületeiben kettő, három,... Tovább

érintésvédelem

célja annak megakadályozása, hogy a villamos hálózatok és berendezések — akár... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés