Szobanövények, amik imádni fogják a párás lakásod!

hirdetes

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

SFV
Párakedvelő növények

No.6. párátlanító növény – orchidea 


Az orchidea egyike a legnépszerűbb szobanövényeknek. Azt azonban már nem midnenki tudja, hogy az orchidea a szuszogói révén képes a levegőből is táplálkozni. Ennél fogva ha fürdőszobánkban helyezzük el a növényt, igazán boldog lesz és egész évben gyönyörködhetünk majd a virágaiban.


No.7. párátlanító növény – zöldike


A zöldike szalag-szerű levelei nemcsak, hogy a nedvességet felszívják a levegőből, de még a tisztítószerekből származó méreganyagokat is képesek semlegesíteni. Ráadásul fényszükséglete sem különösebben nagy (kb. közepes), így egy sötétebb fürdőszobában is boldogan eléldegél.

hirdetes


No.8. párátlanító növény – levegő-szegfű


A levegő-szegfű a legtöbb kúszónövényhez hasonlóan nemcsak, hogy imádja, de igényli is a nedves levegőt. Mivel gyökereit sem takarja föld érdemes folyamatosan nedves környezetet biztosítanunk számára.


No.9. párátlanító növény – zebralevél 


A zebralevél őshonosan dzsungelnövény és egyébként a dísznövények koronázatlan királynője. A magas nedvességtartalom elengedhetetlen számára a túléléshez, azonban ha ezt biztosítjuk számára, akkor akár több méter nagyságúvá is fejlődhet.

hirdetes


No.10. párátlanító növény – közönséges borostyán


A borostyán kúszónövény mivoltánál fogva gyönyörűen mutathat a konyhádban vagy a fürdőszobádban egy cserépből aláfolyva. Ráadásul a borostyán átlag fölötti alkalmazkodó képességgel rendelkezik a környezeti feltételeket illetően, mégis a magas páratartalmú helyeken érzi magát a legjobban. Így nemcsak, hogy gyönyörű éke lehet otthonodnak, de a páratartalom normalizálásában is segíthet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-12

Növénygyökerekkel kapcsolatos problémák: Miért pusztulnak el a növényeim ugyanazon a helyen?

„Segítség, minden növényem elpusztul!” Ez az egyik leggyakoribb probléma mind a kezdő, mind a tapasztalt termelők körében.Miért megy tönkre minden növény?

2022-08-31

Az ünnepi kaktuszok különböző fajtái: Neked vajon karácsonyi vagy hálaadási kaktuszod van otthon?

Az ünnepi kaktuszok között többféle is van. De hogyan különböztessük meg a karácsonyi, a hálaadási és a húsvéti kaktuszt egymástól? Mostani cikkünkből kiderül!

2022-08-31

Így mentsük meg a rézvirág magvait későbbre

A vetőmagok megmentésének képessége minden kertész számára fontos, míg a virágosok kétségtelenül hasznot húznak abból, hogy megtanulják megmenteni saját magjukat.

2022-08-31

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

Egy kis trópusi életet hozhatunk be az otthonunkban a bambuszpálmával. A gondozása nagyon egyszerű és ha kedveli az otthonodat, akkor sokáig veled marad ez a növény.

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-09-12

Miért kókad a vitorlavirágom? - A növényszakértőknek ez a fontos tanácsa!

A te vitorlavirágod is kókad, és úgy látod mindjárt meghal? Van valami gyors megoldás? Ezt kell tenned a szakértők szerint a vitorlavirág gondozására!

2022-09-16

A Lady Palm ápolása: Tippek a lady pálmák beltéri termesztéséhez

A magas száron lévő széles, sötétzöld, legyező alakú lombozattal a lady pálmanövények (Rhapis excelsa) keleties hatást keltenek. Lady pálma gondozása.

2022-09-16

A borostyán sárgulása – Ezért sárgulnak be a borostyánok levelei

A borostyán sárgássá váló levelei ritkán komolyak, bár néhány változtatást kell végrehajtani a növény egészségének javítása érdekében. Ezért sárgul a borostyán

További cikkek ebben a témában


hideg talaj

sok vizet megkötő, rendszerint nedves agyagtalaj. Nehezen melegszik fel. Az alacsony... Tovább

lapálylegelő

mély fekvésű, televényes talajon települt, többnyire bő növedékű —legelő.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés