Szobanövények, amik imádni fogják a párás lakásod!

hirdetes

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Házunk, lakásunk magas páratartalma a fullasztó melegben valódi forrongó pokollá varázsolhatja az életünket. Nemcsak, hogy mi magunk nehezen tudunk ép ésszel megmaradni a fülledt levegőjű térben, de a falakat és a bútorainkat is könnyedén tönkre teheti a magas páratartalom. A nedves levegő ugyanis kitűnő teret biztosít a kórokozók és a gombák szaporodásának.

Párakedvelő növények

No.1. párátlanító növény – vitorlavirág


A vitorlavirág nem más, mint egy trópusi növény. Eredeténél fogva tehát kifejezetten kedvelni fogja a magas páratartalmú otthonunkat. Az már csak a ráadás, hogy elég hetente egyszer meglocsolnunk, hogy folyamatosan tökéletes pompájában tündököljön.


No.2. párátlanító növény – szobapáfrány 


A szobapáfrány egyike a legnépszerűbb szobanövényeknek. Ez nem véletlen, hiszen szinte bármelyik lakásban képes eléldegélni és jól érezni magát. A legjobbat akkor tesszük vele, ha szűrt fényt biztosítunk számára, ő pedig majd busásan meghálálja ezt azzal, hogy megszűri számunkra a levegőben lévő káros anyagokat. 

hirdetes


No.3. párátlanító növény – menta 


A méltán népszerű gyógy- és fűszernövény konyhánk gyönyörű éke lehet, ha hetente egyszer megöntözzük és hagyjuk, hogy táplálkozzon otthonunk páradús levegőjéből. Ráadásul nem csak tündököl és frissíti a levegőt, még illatával is elkápráztat minket.


No.4. párátlanító növény – illatos sárkányfa 

hirdetes


Az illatos sárkányfa Zambiában őshonos, így érthető, miért igényli annyira a nedves levegőt. Ha ezt biztosítani tudjuk számára, nem csak illatával vesz le minket a lábunkról, de monumentális méreteket is ölthet.


No.5. párátlanító növény – pálmafélék 


A pálmafélék nedvszívó képessége kitűnő, így amellett, hogy egzotikus hangulatúvá varázsolják otthonunkat, segítenek a páratartalom csökkentésében.
 

A folytatásért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-02-06

A tavasz egyik legszebb virága: ültessünk kék nőszirmot!

A kék nőszirom hazánk egyik legkedveltebb nővénye, amit akár tavasszal is elültethetünk, de érdemes betartani a megfelelő lépéseket a kék nőszirom gondozásához!

2023-01-30

Clematis, azaz az erdei iszalag ültetése, termesztése és gondozása

A Clematis, a „szőlők királynője” néven ismert, leginkább nagyvirágú, lila, csillag alakú virágzásáról lehet ismert. Clematis, erdei iszalag gondozási útmutató

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

extrahálás

a szó latin eredetű, kivonást jelent, az élelmiszer-, ill. a takarmányiparban az olajos... Tovább

sáncolás

lejtős, nyugtalan felszínű területeken alacsony gátak létesítése a csapadék megtartására... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés