Szobanövények, amik imádni fogják a párás lakásod!

hirdetes

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

SFV

Házunk, lakásunk magas páratartalma a fullasztó melegben valódi forrongó pokollá varázsolhatja az életünket. Nemcsak, hogy mi magunk nehezen tudunk ép ésszel megmaradni a fülledt levegőjű térben, de a falakat és a bútorainkat is könnyedén tönkre teheti a magas páratartalom. A nedves levegő ugyanis kitűnő teret biztosít a kórokozók és a gombák szaporodásának.

Párakedvelő növények

No.1. párátlanító növény – vitorlavirág


A vitorlavirág nem más, mint egy trópusi növény. Eredeténél fogva tehát kifejezetten kedvelni fogja a magas páratartalmú otthonunkat. Az már csak a ráadás, hogy elég hetente egyszer meglocsolnunk, hogy folyamatosan tökéletes pompájában tündököljön.


No.2. párátlanító növény – szobapáfrány 


A szobapáfrány egyike a legnépszerűbb szobanövényeknek. Ez nem véletlen, hiszen szinte bármelyik lakásban képes eléldegélni és jól érezni magát. A legjobbat akkor tesszük vele, ha szűrt fényt biztosítunk számára, ő pedig majd busásan meghálálja ezt azzal, hogy megszűri számunkra a levegőben lévő káros anyagokat. 

hirdetes


No.3. párátlanító növény – menta 


A méltán népszerű gyógy- és fűszernövény konyhánk gyönyörű éke lehet, ha hetente egyszer megöntözzük és hagyjuk, hogy táplálkozzon otthonunk páradús levegőjéből. Ráadásul nem csak tündököl és frissíti a levegőt, még illatával is elkápráztat minket.


No.4. párátlanító növény – illatos sárkányfa 

hirdetes


Az illatos sárkányfa Zambiában őshonos, így érthető, miért igényli annyira a nedves levegőt. Ha ezt biztosítani tudjuk számára, nem csak illatával vesz le minket a lábunkról, de monumentális méreteket is ölthet.


No.5. párátlanító növény – pálmafélék 


A pálmafélék nedvszívó képessége kitűnő, így amellett, hogy egzotikus hangulatúvá varázsolják otthonunkat, segítenek a páratartalom csökkentésében.
 

A folytatásért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-16

7 különböző típusú Ficus Lyrata | A legjobb lantlevelű fikuszok

Ne aggódj, ha nem ismered fel a Ficus Lyrata különböző típusait! Összeállítottuk a legjobb lantlevelűk fajtái. Ismered a Ficus Lyrata különböző típusait?

2022-08-16

10 legjobb háromszínű Aglaonema, ami a Te lakásodat is feldobja egy kis színnel!

Tekintsd meg a Legjobb Tricolor Aglaonemas-t, amelyet termeszthetsz, hogy színpompát kölcsönözhessen növénygyűjteményednek. Legszebb színes Aglaonemak

2022-08-04

Minden amit tudnod kell a Pénzfáról – Pénzfa a lakásban

Ismerd meg a pénzfát! Itt van minden, amit tudnod kell potenciális új pénzügyi tanácsadódról: a pénzfáról! A pénzfa gondozása, szükséglete és története!

További cikkek ebben a témában


additív génhatás

->mennyiségi jellegei meghatározó poligének (->poligénid) hatásának az összegeződése; a... Tovább

fajtaelem

a valamely —>fajtabélyeget kiváltó öröklési anyag. Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés