Szobanövények, amik imádni fogják a párás lakásod!

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Házunk, lakásunk magas páratartalma a fullasztó melegben valódi forrongó pokollá varázsolhatja az életünket. Nemcsak, hogy mi magunk nehezen tudunk ép ésszel megmaradni a fülledt levegőjű térben, de a falakat és a bútorainkat is könnyedén tönkre teheti a magas páratartalom. A nedves levegő ugyanis kitűnő teret biztosít a kórokozók és a gombák szaporodásának.

Párakedvelő növények

No.1. párátlanító növény – vitorlavirág


A vitorlavirág nem más, mint egy trópusi növény. Eredeténél fogva tehát kifejezetten kedvelni fogja a magas páratartalmú otthonunkat. Az már csak a ráadás, hogy elég hetente egyszer meglocsolnunk, hogy folyamatosan tökéletes pompájában tündököljön.


No.2. párátlanító növény – szobapáfrány 


A szobapáfrány egyike a legnépszerűbb szobanövényeknek. Ez nem véletlen, hiszen szinte bármelyik lakásban képes eléldegélni és jól érezni magát. A legjobbat akkor tesszük vele, ha szűrt fényt biztosítunk számára, ő pedig majd busásan meghálálja ezt azzal, hogy megszűri számunkra a levegőben lévő káros anyagokat. 


No.3. párátlanító növény – menta 


A méltán népszerű gyógy- és fűszernövény konyhánk gyönyörű éke lehet, ha hetente egyszer megöntözzük és hagyjuk, hogy táplálkozzon otthonunk páradús levegőjéből. Ráadásul nem csak tündököl és frissíti a levegőt, még illatával is elkápráztat minket.


No.4. párátlanító növény – illatos sárkányfa 


Az illatos sárkányfa Zambiában őshonos, így érthető, miért igényli annyira a nedves levegőt. Ha ezt biztosítani tudjuk számára, nem csak illatával vesz le minket a lábunkról, de monumentális méreteket is ölthet.


No.5. párátlanító növény – pálmafélék 


A pálmafélék nedvszívó képessége kitűnő, így amellett, hogy egzotikus hangulatúvá varázsolják otthonunkat, segítenek a páratartalom csökkentésében.
 

A folytatásért olvass tovább!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-25

Ez a legjobb vakondriasztó növény kertész nagyapám szerint

Fedezd fel a kertész nagypapám szerint legjobb vakondriasztó növényt, a kutyatejet. Ismerd meg, hogyan ültetheted és gondozhatod ezt a hasznos növényt!

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lámpa

A lámpa egy elektromos árammal működő világítótest, amelyet használunk otthonunkban,... Tovább

anyagforgalomra ható szerek

azok az anyagok, amelyek a szervezetben az asszimilációs (sejtek és szövetek felépítése,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés