Paradicsomtermesztéssel kapcsolatos érzések

hirdetes

Szeszélyes érzések, amiket csak a paradicsomtermesztők ismerhetnek

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Paradicsomtermesztés

6. Megérzed, hogy milyen a tavaszi friss talaj az ujjaid között

A harmatos reggeli levegő, a meleg déli nap és az életadó föld az ujjaid között – ezek az érzések igazi megváltásként váltják le a téli bezártságot. Ha eddig nem sűrűn mozdultál ki, most jóval több időt töltesz majd a természet lágy ölén.

7. Alig tudod megállni, hogy ne mutogasd mindenkinek paradicsompalántáidat

Legszívesebben még a jegyellenőröknek is megmutatnád palántáidról és terméseidről készült képeid (lehetőleg nem a jegy vagy a bérlet helyett), annyira büszke érzés tölt el, valahányszor megpillantod őket (mármint a palántákat). Persze azért néha elgondolkodsz azon, hogy furán néznek-e majd rád, ha hétfőn azzal kezded a beszámolódat, hogy milyen jót paradicsomoztál a hétvégén. 

8. Az első virágok látványának öröme

A virágzó paradicsomok azt jelzik, hogy eddig elég jól végezted a dolgod, és hamarosan termésekre számíthatsz. A világ egy sokkal szebb hellyé vált, tele lehetőségekkel – úgy érzed, hogy bármit képes lennél megtermeszteni.

hirdetes

9. Amikor naponta számolgatod az új terméseket

Napi szinten (akár többször is) négykézláb mászkálsz palántáid között és számolgatod, hogy ma hány terméskezdemény jelent meg rajtuk. Ne szégyelld, ez is a móka része!

10. Az éber rémálom: jönnek a levéltetvek

„Mik ezek az apró foltok a palántáim szárán és levelein…?” teszed fel magadnak a kérdést egy szép napon, ami ugyan úgy indult, mint a többi. „És miért mozognak…?” Ők a levéltetvek, és amint erre rájössz, máris úgy érzed, hogy itt a világvége.

11. Amikor pánikolva keresed a Google-on, hogy mit tehetsz a levéltetvek ellen

Kipróbálod a szappanos vizes permetet, kipróbálod a kézzel való leszedegetést, és általában nem jársz túl sok sikerrel. Kezded feladni az egészet, de tovább keresed a megoldást.

12. Amikor végső megoldásként egy hadseregnyi katicabogarat rendelsz az internetről

hirdetes

Ha a helyzet kicsúszik a kezeid közül, akkor egy utolsó rúgásként rendelsz néhányszáz katicát az internetről, mert olvastad valahol, hogy azok tucatjával eszik a levéltetveket. Miután megérkeztek, sötétedésig vársz a kieresztésükkel és virrasztasz mellettük, hogy mikor látnak munkához.

13. A halál szinonimája: virágrothadás

Ha azon kevésbé szerencsés kiválasztottak közé tartozol, akiket ez a kellemetlenség ért, akkor pontosan tudod, hogy miről beszélünk. És feltételezhetően azt is, hogy mi okozza, mert a „virágrothadás oka/kezelése/megelőzése” kulcsszavakkal vannak tele keresési előzményeid.

14. Amikor belekóstolsz az első érett paradicsomba és érzed, hogy megérte

Voltak hullámvölgyek, voltak vidám percek, de végül idáig is eljutottál, és semmihez sem fogható az az érzés, amikor megkóstolod első leszüretelt paradicsomszemedet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Basudin 600 EW

A szelíd foszforsavészter.Hatóanyag: 600g/l diazinonFelhasználható: - Almatermésűekben... Tovább

cianózis (cyanosis)

a —>vér hiányos oxigéntelítettsége (vérkeringési zavar, hiányos oxigénfelvétel)... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem