Paradicsomtermesztés a szezon kezdete előtt

hirdetes

Paradicsomfajták és tippek a szezon előtti termesztéshez

SzSz, GE.
Paradicsomfajták és tippek a szezon előtti termesztéshez

Manitoba

Ez a kanadai fajta erőteljes termesztő, amely körülbelül 66 nappal az ültetés után termést hoz. Nagy terméshozamot eredményez, 75-100mm hosszú, kerek, piros gyümölcsből, amely zamatos, édeskés ízvilágú. 

Matina

A Matina körülbelül 70 napon belül termel paradicsomot. A burgonyaleveles növények 75 mm méretű vörös, kerek paradicsomhalmazokat hordoznak a növekedési időszak során. A termett paradicsomjai nagyon finomak, és húsosak. 

Silvery Fir Tree

Az Silvery Fir Tree szép növény, egyedi, ezüstszürke, sárgarépaszerű lombozattal. A kompakt növények kiváló lehetőség azok számára, akik paradicsomot szeretnének konténerben termeszteni. 58 nappal az ültetés után kisméretű narancssárga paradicsomokat termeszt. A paradicsomok rendkívül lédúsak, azonban nem túl édesek. 

hirdetes

Sophie's Choice

Ez a fajta 170-200 gramm méretű paradicsomtermést hoz körülbelül 55 nappal az ültetés után. A Sophie's Choice paradicsomjának olajos-vörös héja, mélyvörös színe és savanykás íze van. A kompakt növények kb. 50-60 centiméter magasra nőnek, így jó választás lehet őket balkonban vagy magaságyában termeszteni.

hirdetes

Stupice

Noha a Stupice íze nem igazán olyasmi, amire az otthoni paradicsomtól várnánk, sok kertben termesztik. Körülbelül 55 nappal az ültetés után 50 mm átmérőjű, kerek paradicsomot hoz. Ezt a fajtát is nyugodtan ültethetjük balkonládába. 

Subarctic

A világ legkorábbi paradicsomjának nevezték el. A Subarctic körülbelül 42 nappal az ültetés után 110 grammos vörös, kerek paradicsomot termel. A keserű kis paradicsom jó salátában vagy szendvicsre szeletelve. Ez a fajta igazán jól ellenáll a különböző betegségeknek és az időjárás változásainak egyaránt. 

Tigerella

A Tigerella határozottan a legszebb paradicsom ezen a listán. Ez a paradicsom fajta kissé nagyobb, mint a szokásos cseresznye paradicsom, és mélyvörös, csíkos, élénk narancs színe van. Az íze is nagyon jó; savanykás és friss. A Tigerella növény körülbelül 55 nappal az ültetés után hoz termést, és egész nyáron folyamatosan élvezhetjük gyümölcsét. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

felfekvés (dekubitusz, decubitus)

sokat fekvő állatok bőrében a nyomóhatásra kialakuló körülírt bőrelhalás. (elhalás) Tovább

Barcsi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Barcs Széchenyi út 20. 7570 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra