Tálcás csomagolások zöldséghez, gyümölcshöz

Pack - pakk

Eiler Olga
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egyre több műanyag tálcába csomagolt friss zöldség és gyümölcs található az üzletek polcain. A színvonalas, a terméket védő csomagolás nem csak külső megjelenésében igényes, hanem azt is jelenti, hogy a termék válogatott jó minőségű áru. A csomagolás gépesítése nem csak a nagy mezőgazdasági termelők számára lehetséges. Az olasz gépgyártók a nagyteljesítményű agrártermékek csomagolására alkalmas gépek mellett a kis és középvállalkozások számára is gyártanak csomagológépeket. Bemutatunk a Loran Kft. választékából tálcás csomagolásokhoz alkalmazható gépeket és a csomagolást.
Tálcás csomagolások zöldséghez, gyümölcshöz

Egyre több műanyag tálcába csomagolt friss zöldség és gyümölcs található az üzletek polcain. A színvonalas, a terméket védő csomagolás nem csak külső megjelenésében igényes, hanem azt is jelenti, hogy a termék válogatott jó minőségű áru. A csomagolás gépesítése nem csak a nagy mezőgazdasági termelők számára lehetséges. Az olasz gépgyártók a nagyteljesítményű agrártermékek csomagolására alkalmas gépek mellett a kis és középvállalkozások számára is gyártanak csomagológépeket. Bemutatunk a Loran Kft. választékából tálcás csomagolásokhoz alkalmazható gépeket és a csomagolást. tömlőtasakos vagy tálcahegesztő géppel végezhető. Az utóbbinál a gép a fedőfóliát a tálca peremére hegeszti, majd körbevágja a tálca formájának megfelelően. A Loran Kft. által forgalmazott tálcalezáró gépek, megfelelő nagy záróképességű fóliával, alkalmasak a termék szavatossági idejét meghosszabbító védőgázas csomagolásra.

A tálcás csomagolás alkalmazható: alma, barack, körte, eper, málna, meggy, cseresznye, szilva, paradicsom, paprika, kelbimbó stb. illetve tisztított, darabolt konyhakész zöldség

műanyagból

Az RPC (Reed Packaging Company) Bramalage, Németországban 1950 óta foglalkozik parafa dugók gyártásával. A napjainkban Németországban

piacvezető cég szinte minden német borászatnak szállít parafa dugót, valamint nagy mennyiségben szállít exportra is. A természetes parafa mellett ma már műanyagból is gyártanak dugókat, amelyek nagyon hasonlítanak az igazi parafa dugókhoz. A „Vinotop” márkanevű műanyagdugók a borosüvegeken kívül más alkoholtartalmú italokhoz is használhatók 50%-os alkoholtartalomig. A műanyagból készült dugók koextrúziós eljárással készülnek. Gyártásuk három változatban lehetséges:

- teljesen műanyagból különböző formában és méretben

,

- műanyagból fakupakkal

,

- műanyagból műanyag kupakkal

Ezen kívül a dugók felülete nyomtatható, a kupak

Az Intervitis szakkiállításon 2004. októberében egy kínai borászat 50.000

A Kőnig pince

A „Góliát”

Rizs dobozban

rizst általában papír vagy műanyag zacskóba csomagolják. A svájci Limmatdruck Ltd. olyan dobozt tervezett és gyárt a rizs csomagolásához, amely a vevő számára többféle kényelmi pluszt jelent. A doboz homlokfelületén ablak van, amelyen a rizs látható. A doboz oldalán átlátszó csík van, ún. „barométer” illetve a dobozban levő rizs mennyisége látható. A doboz oldalán kimetszett adagoló nyílás van, amely visszazárható. A dobozokon eltávolítható kartonlapokra rizsből készült ételek receptjeit nyomtatják, ezeket akár gyűjteni is lehet.

A

Gombakonzerv gomba-üvegben

cég különböző értékes gombaínyencségeit ajándékozásra is alkalmas csomagolásban forgalmazza. Az óriásgomba alakú csomagolásban 280 g a töltet, ami nettó 165 g gombát jelent. A különböző méretű illetve térfogatú konzerves üvegekhez fából vagy műanyagból készült gombafej alakú, menetes kupakot alkalmaznak. Az üveg geometriája, gömb felülete miatt nehezen címkézhető, ezen kívül előnyösebb az, ha a termék a teljes felületen látható, ezért a szükséges feliratokat függőcímkén helyezték el. Az erdei gomba ebben a stílszerű, feltűnő csomagolásban felkelti a vevő figyelmét és így jobban értékesíthető.

A Wolfram Berge Delikatessen, német

Tejipari csomagolások

miskolci székhelyű Minna Tejipari RT. évek óta változatos grafikákkal lepi meg a vevőket. A tejes dobozok általában a teljes paláston többszínnyomású grafikával készülnek. Az Olaszországból származó csomagolások még egy újabb ötletes kényelmi pluszt nyújtanak a fogyasztónak, az úgynevezett ablakos dobozt. Létezik olyan megoldás, amelynél a doboz egyik oldalán hosszirányú keskeny ablak van. Az átlátszó műanyag csík mellett a grafikán 300-tól 500 ml-ig felirat van, így látható a tej mennyisége a dobozban. A másik ablakos doboz nagyobb felületű, amelyen keresztül szintén látható a tej. A Minna Tejipari RT. szakemberei nyilván tudják, hogy gyakran a csomagolás újszerűsége csábít vásárlásra.

Ablakos tejesdoboz

A

Greiner Packaging Európa vezető csomagolóeszköz-gyártója, Európában, 17 országban közel 2000 alkalmazottja van, Magyarországon is jelen van, Székesfehérváron. A multinacionális cég árbevétele 2004 évben 202, 8 millió Euró volt. A nagy-britanniai Yeo Valley cég számára 1999 óta fejleszt és gyárt csomagolásokat. A Yeo Valley tejipari cég a legnagyobb bio-tejtermék gyártó hazájában. A legsikeresebb, számos díjat nyert termékcsaládjuk a bio-joghurt, amelyhez csakis biogazdálkodásból származó tejet használnak. Greiner Packaging által fejlesztett műanyagcsomagolásra. A legújabb csomagolás az 1000 g-os családi csomagolás, amely kiegészíti a bio-joghurt termékcsaládot. A családi joghurtcsomagolás jól elfér a hűtőszekrényben és viszazárható. A csomagoláson a feliratok és a grafika többszínyomású kartonburkolaton van, melynek hátoldalán receptek találhatók.

Bio-joghurt termékcsalád

A

A YeoValley néhány év alatt fokozatosan áttért a kartoncsomagolásról a

márkanevű új színes tojáscsomagolást is ennek a jelszónak a jegyében fejlesztették. Az új tojásos dobozok bevezetését piackutatás előzte meg, figyelembe vették a termelői és kereskedelmi elvárásokat. A tojásos dobozok 21 különböző színben rendelhetők. A hagyományos, egyhangú, szürke árnyalatú tojásos dobozok után vidám, tarka látványt nyújtanak. A színes dobozok előnye, hogy a kereskedelem és a vevő egyaránt könnyen felismeri a megfelelő tojásfajtát, illetve a beszállító termékét. Jelentős innovációs eredmény, hogy a hat darabos dobozok egy új 3D technikával, grafikával és szöveggel nyomtathatók. A kereskedők így rugalmasan reagálhatnak a különböző akciók vagy idényjellegű reklámkampányok esetén. A Huhtamaki az új interaktív honlapján a megrendelő saját elképzelése szerint rendelheti meg a tojáscsomagolást.

Tojáscsomagolások

Színes tojásos dobozok

A Huhtamaki egyike a világ legnagyobb csomagolóeszköz-gyártó multinacionális vállalatainak. Gyártással 36 országban van jelen, 70 képviselete van világszerte, alkalmazottainak létszáma 15.000. A 2004 évi nettó árbevétele 2, l milliárd Euró volt. A finn nagyvállalat, jelszava: „Segítünk partnereinknek többet eladni”. A „@ttract”

Nagyméretű tojások csomagolása

A széles körben elterjedt különféle tojáscsomagolásra alkalmas dobozok nem használhatók a na

 


gyméretű tojások csomagolására. A nagyméretű, két sárgájú tojásokra van igény, azonban csak megfelelő piacképes csomagolásban. A Dél Afrikai Dynamic Fibre Moulding lebomló műanyag alkalmazásával kilenc nagyméretű tojás csomagolására alkalmas dobozt tervezett és gyárt. A doboz egy tojástermelő cég számára készült, amely előzőleg importálta a nagyméretű tojások csomagolásához alkalmas dobozokat. A dobozokat szabadalmazott hőformázási eljárással gyártják. A csomagolás, amely természetes alapanyagokból készül környezetbarát, reciklálható vagy a természeti környezetben lebomlik.

tulajdonosai mindig fontosnak tartották, hogy boraik csomagolása igényes, a nemes ital minőségével összhangban legyen. A HUNGAROPACK csomagolási versenyeken gyakran nyertek elismerő díjakat. Az idén a HUNGARPACK 2005 Magyar Csomagolási Versenyen a „Dávid és Góliát” borkülönlegességek csomagolásáért a Csomagolási és Anyagmozgatási Szövetség különdíját nyerték. egy 5 literes palack, amely a Kőnig pince vezető márkatermékét tartalmazza. A szokatlanul nagy térfogat kifejezetten társasági alkalmakra, partikra és ajándékozásra alkalmas. A csomagolás arculata a borfogyasztás hagyományaira épül: a címkén egy fahordós borospince látható, a zárási mód is tradicionálisan pecsétviaszos. Az 1 dl-es „Dávid” hosszúnyakú palackjai elegánsak. A nyújtott forma ellenére stabil a palack, mivel alsó része viszonylag vastag. A címke ablakos vagy hagyományos változatban készül. Ajándékozásra és a Kőnig pince borainak promóciójára egyaránt alkalmas.

Palackozott borkülönlegességek

. pedig prégelhető. A nyomtatást ofszeteljárással végzik, így a dugó palástjára a pincészet címerét vagy más feliratot, pl. évjáratot el lehet helyezni. Az inline UV szárítás jóvoltából a nyomat stabil. db-os próbamennyiséget rendelt, azóta növekvő mennyiségben szállítják a műanyagdugót. Az éves mennyiség elérheti az egy millió darabot.

Borcsomagolások

Borosdugók

védőgázas csomagolására.

A lapos tálcás csomagolás mellett terjednek a magasabb tálcák. A csomagolás vízszintes

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

keresztesvirágúak (Cruciferae)

a kétszikűek egyik családja, többnyire lágy szárúak, magjuk fehérjét nem tartalmaz,... Tovább

ellés utáni betegségek

az anyaállat csontos és lágy szülőútjában észlelhetők. 1. Sérülések: a két medencecsont... Tovább

Tovább a lexikonra