A legkülönlegesebb őszi-téli kirándulóhelyek Magyarországon: legjobb őszi-téli kirándulóhelyek

A legkülönlegesebb őszi-téli kirándulóhelyek Magyarországon

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Már-már a legtöbbet használt mondatommá vált a „Magyarország tele van szebbnél szebb helyekkel”- kijelentés. De mit lehet tenni, ha a különböző kirándulóhelyeket keresgélve minden egyes alkalommal így érzek? Szóval ezen felbuzdulva most mutatok 5 nagyon különleges őszi-téli szezonra való kirándulóhelyet kishazánkban. Bár az őszi-téli időszak tud hidegeket, rossz időket mutatni, ezekért a helyekért érdemes lesz az időjárás viszontagságaival is megbirkózni.

Legszebb őszi-téli kirándulóhelyek Magyarországon

Folly Arborétum egy nagyon különleges őszi-téli kirándulóhely

Már rögtön a legelején szeretnénk kicsit átszabni a gondolkozásotokat, és azt mondani, hogy a Balatonra nemcsak nyáron lehet ám menni. Erre egy nagyon jó példa a Balaton-felvidék csodás édenkertje a Folly Arborétum, ami nemcsak hatalmas örökzöld fenyői miatt fog levenni titeket a lábatokról, hanem a kertből nyíló semmihez sem fogható csodás kilátással. Láttad már a Balatont téli meseországnak öltözve? Ha igen, akkor tudod, hogy még egyszer látnod kell, ha meg nem akkor tudd meg, hogy látnod kell! A Folly Arborétumban van étterme, és borászat is, tehát tényleg tökéletes őszi-téli program. Egyébként az egész Balaton-felvidék tele van csodás helyekkel, amik alkalmasak egy őszi-téli kirándulásra, tehát igazán nem kell a balatoni utazásokat nyárra korlátozni, a legtöbb hotel Balatonnál téliesített, sőt még wellnessük is van, szaunákkal, tehát fel tudtok melegedni.

Lillafüred

Bár Lillafüred egy nagyon népszerű kirándulóhely, nem hagyhatjuk le a listánkról, mert azért hajlamosak az emberek elfeledkezni róla, pedig egy olyan téli csodavilág, amit még a mesék is megirigyelhetnek. A legendás Palotaszálló sziluettje mesés őszi levelekkel színezve, és hóesésben is leírhatatlanul csodálatos, és erre méh egy lapáttal rá tesz az őszi-téli körülményekben szintén kiemelkedően csodás Hámori-tó. De amiért most extrán érdemes erre venni az irányt: megnyitotta kapuit a Lillafüredi Zsófia kilátó, ilyen szép panoráma a világon nincsen még egy!  

Mátra

Ha tél, akkor irány a Mátra- ezt szinte minden magyar tudja, akkor mégis mi a fenének került be a Mátra a különleges helyeket felsoroló őszi-téli listánkba? Mert különleges-ez az egyszerű válasz! A bonyolultabb pedig valahogyan így hangzik: mert jellemzően mindenki csak a Kékes-tetőt látogatja meg, annak ellenére, hogy ez is szép, még sok-sok más különleges kincset lehet lelni a Mátrában. A Mátra különleges helyeiről ITT írtunk egy cikket, amit érdemes lesz nektek is elolvasni, mert szigetek, dombtetők, különleges források, és meseszép panorámák is lesznek a listánkon.  

Ezt a cikket olvastad már? Magyarország legszebb kilátópontjai- itt készülnek a képeslapra illő képek  

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

21/2006. (III. 17.) FVM rendelet

a fontos és bizalmas munkakörökrõl, valamint a biztonsági ellenõrzés szintjérõl szóló... Tovább

emfizéma (emphysema)

olyan kóros folyamat, amikor a szerveket, szöveteket levegő-, ill. gázbuborékok hatják át.... Tovább

Tovább a lexikonra