Ezeket a növényeket érdemes ősszel elültetni a mesés tavasz érdekében

hirdetes

Íme, mit ültess ősszel a legszebb tavaszi udvarért

TK

Mielőtt beköszönt a tél, az ősz a tökéletes időszak például hagymák és évelő növények ültetésére. Jövő tavasszal ezek a virágok fognak először virítani.

Árvácska

Egy párás nyár után az őszi, hűvösebb levegő mind a növények, mind a kertészek számára fellélegzésnek számít, de a talaj még mindig elég meleg ahhoz, hogy lehetővé tegye a gyökerek növekedését, amíg meg nem fagy a talaj. Az őszi záporok általában bőségesek, de érdemes öntözni is, ha véletlenül nem esne elég csapadék. Ősszel a kártevők és a betegségek is ritkábban jelennek meg. Nem utolsó sorban pedig, a késői szezon a leárazások időszaka is a kertészeti üzletekben, ahol próbálják eladni készletük utolsó darabjait. Kifoghatunk tavasszal virágzó hagymákra, évelőkre, fákra és cserjékre vonatkozó kihagyhatatlan ajánlatokat, amelyeket ősszel is el tudunk ültetni, egészen addig, amíg a rideg fagy be nem köszönt. Ne feledkezzünk meg a pázsitról sem; a hűvös évaszkban gyepfű is vethető. Ha ezeket a változatos növényeket ősszel vetjük el a földbe, tavasszal pompás színekkel fognak megjutalmazni minket.

hirdetes

Mindemellett Téged is érdekel melyek a legszebb őszi növények? Akkor tekintsd meg őket most galériánkból.


1.    Tavaszi virághagymák


Minden tavasszal virágzó hagymának, például a tulipánnak vagy a jácintnak hideg időjárásra van szüksége a hajtáshoz, ezért ősszel kell elültetni őket, még akkor is, ha csak a következő tavasszal gyönyörködhetünk szépségükben. Sok hagymát széles választékban kínálnak, így kedvünkre kiválogathatjuk a számunkra legmegfelelőbb színűeket, nagyságúakat és virágzási idejűeket. Ha esetleg közel laksz a vad természethez és látogathatják szarvasok vagy más vadon élő állatok kertedet, ültess olyan virágokat, aminek gumóit nem szeretik megenni, ilyen például a nárcisz, a szőlő jácint vagy a díszhagyma.

hirdetes


2.    Árvácskák és violák


Az ősz a legmegfelelőbb időszak árvácskák és annak kisebb rokonai, a violák ültetésére, mert a még meleg talajhőmérséklet elegendő időt ad a gyökereinek, hogy azok kifejlődjenek és átvészelhessék a telet. 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

További cikkek ebben a témában


Rovarölo Envidor

Atkaölő permetezőszer.Hatóanyag: 240 g/l spirodiklofenFelhasználható: Atkakártevők ellen... Tovább

Gombaölo Spyrale 475 EC

A cukorrépa minden fontos betegsége ellen.Hatóanyag: 100 g/l difenoconazol, 375 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert virág