Egy igazi csokoládéműhelyre bukkantunk az Őrségben!

Tudtad, hogy az Őrség egy csokoládé mennyországot is rejt?

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egy igazi rejtett csokoládé mennyországra bukkanhatunk, ha az Őrségben járunk, amiről biztosan nem gondoltad volna, hogy erről is híres a csodás túraútvonalak és a lenyűgöző természeten kívül. Ezek az őrségi csokikat még Gombóc Artúr is megirigyelné!

Őrségi Csokoládéműhely

Őrségi Csokoládéműhely


Legyen szó kerek, szögletes vagy hosszúkás csokoládéról, mentás, levendulás vagy őrségi diópálinkás ízesítésről, nem csak Gombóc Artúr kedvenc csokoládéinak felsorolását olvashatod, hanem az Őrség talán egyik legkülönlegesebb csodaműhelyének csokoládékülönlegesséit ismerheted meg. De most, hogy egy-két különlegességet felsoroltunk, ismertessük magát a csokoládéműhelyt!


Csokoládéműhely az Őrségben


 A csokoládéműhely megalapítója Erős György és az ő megnevezése szerint az ízrestaurátor feleségével együtt üzemelteti a helyet már évek óta, amely minden odalátogató életét édesebbé varázsolja. Kézzel készített és egyedi ízvilágú csokoládéikkal és György 25 éves édesipari tapasztalataival nyűgözi le a vendégeit. A csoki specialista sem gondolta volna, hogy egy teljesen más élmény lesz tradícionális módszerekkel csokoládét készíteni, amivel a mennyiségről átkerült a hangsúly a minőségre, így lesz hibátlanból eredeti, a munkából pedig szenvedély. Az olykor zord és hűvös környék nem igazán híres a csokoládéról, de akkor hogyan került ide ez az isteni műhely? A házaspár imádja a környezetet és a természetközelségét, ahol nyugodt körülmények között nevelhetik autista kisfiúkat, Ákost, hogy a legkevesebb negatív inger érje.


Az isteni csokoládé


Mára már országszerte ismert csokoládéműhellyé vált a hely, ami egyben látványműhelyként is funkcionál, ahol nagy energiát fektetnek bele az őrségi tradíciók és a hangulat megjelenítésére. Fa borítás, pöttyös terítő, és a szokásos falra akasztott mindenféle tárggyal. A csokoládéműhelyben kizárólag kiváló minőségű termékeket használnak a készítéshez és minden csokoládé minimum 65-75% kakaó tartalmú, de ez nem minden, ennél sokkal több tényező játszik. A mester úgy gondolja, hogy egy pálinka sem attól igaz, hogyha minél magasabb az alkoholtartalma, hanem sokkal több számít a gyümölcs aromáján és a megfelelő elkészítésen.

Különleges ízek az Őrségből


A fűszerek és a gyógynövények, amelyek az Őrségből származnak, mind visszaköszönnek a csokoládéikban, amiket mind a saját kertjükben termelnek. Menta, bazsalikom, levendula, körömvirág, szilva, meggy, körte és még koriander is ízesíti a csokikülönlegességeket. De persze a felsorolásból nem maradhat ki az első osztályú őrségi pálinka sem. A csokoládék természetesen nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, a műhelyben mindennek megvan a pontos aránya és sorrendje és mindent vegyészi pontossággal végeznek és több mint 300 receptet alkottak meg. Szinte mindig kóstolható a műhelyben 30 féle csokoládét és az édesszájúaknak kötelező megálló egy őrségi túra során!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aldehidek

azok az oxigéntartalmú szerves vegyületek, amelyekben a kettős kötésű oxigénatom (az... Tovább

antagonizmus

biol. értelemben élőlényeknek egymásra gyakorolt káros hatása, pl. a mikroorganizmusokra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek