Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakszerű útmutató orchideák ápolásához

hirdetes

Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakértői útmutató

VN
Orchidea ápolása szakszerűen

Az ajándékba kapott és vásárolt orchideák kezelése

Amikor kapsz vagy vásárolsz egy új orchideát, akkor valószínűleg éppen egészségesen és gyönyörűen virágzik. Sajnos a legtöbb ajándéknak szánt orchideát nem tartják ideális körülmények között ahhoz, hogy hosszútávon is egészségesen növekedhessenek.

A legtöbbjüket műanyag tárolókba helyezik és teletömik a gyökereiket mohával. A természetben az orchideák általában fákon nőnek, vízfelvételre használt gyökereik pedig folyamatos szellőzést igényelnek. Éppen ezért van az, hogy az eltemetett, mindig nedves orchideagyökerek hajlamosak a kirohadásra és egyéb problémákra.

hirdetes

Ha azonban új orchideádat nem túl ideális körülmények között is ültették el, az átültetés előtt muszáj megvárnod, hogy elvirágozzon – egy éppen virágzó orchideát sosem szabad átültetni. A virágzás hetekig is eltarthat, ezért ez idő alatt inkább vegyél vissza az öntözéséből.

hirdetes

Miután orchideád elvirágzott, ideje hosszútávú gondozásban gondolkodni. A legtöbben a tövéig vágják vissza a virágszárat, mások viszont meghagyják ezeket, hátha újra virágba borulnak, ami valóban előfordulhat. Akárhogy is döntesz, a virágzás után ideje átültetned palántádat egy ideálisabb növénytartóba, a megfelelő termőközeggel. Erről az átültetésről a cikkben lejjebb olvashatsz majd részletesen is!

Ahhoz, hogy orchideád egészséges és erős legyen, olyan körülményeket kell biztosítanod számára, amelyekhez a természetben is hozzászokott. Az orchideák a „vadonban” más dolgokon (fakérgen, köveken stb.) nőnek.
 

Milyen szempontokat kell figyelembe venned az orchideák ápolásánál? Lapozz és mutatjuk! Szó lesz a szaporításról és a virágoztatásról is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-07-21

Miért fehéredik ki a cukkini levele? – Ez a 3 oka lehet!

Mik is lehetnek a cukkini leveleinek kifehéredésének okai? De ami még fontosabb mi lehet rá a megoldás? Fehér foltok a cukkini levelein - Mit tegyünk?

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

További cikkek ebben a témában


homoki borsó (peluska, Pisum sativum ssp. arvense L.)

a mezei borsó tavaszi változata. Jobb homoktalajokon díszlik. Korán, néha már enyhe február... Tovább

Gombaölo Bravo 500 SC

Számos kultúrában alkalmazható hosszú hatástartamú kontakt gombaölőszer.Hatóanyag: 500 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsonyi díszek Növénytermesztés Növényvédelem virág