Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakszerű útmutató orchideák ápolásához

hirdetes

Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakértői útmutató

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az orchideák vagy kosborfélék (Orchidaceae) népszerű szobanövények, és habár családjukba számos faj tartozik, valójában nem különböznek túlzottan egymástól. Az otthonokban leggyakrabban a lepkeorchideákkal (Phalaenopsis) és a vesszőkosborokkal (Dendrobium) találkozhatsz.

Orchidea ápolása szakszerűen

Az orchideákat könnyedén felismerheted hosszúra nyúlt száraikról és az azokon növekvő, egyszínű vagy foltos mintájú virágokról. Szirmaik általában hármas csoportokban helyezkednek el, és változattól függően szélük fodros, ívelt vagy csipkézett is lehet. Az orchideák felületét továbbá egy vastag, viaszos réteg védi a kiszáradástól. Egyes orchideák gyorsabban nőnek, mint más fajták, ezért sűrűbben is kell átültetni őket.

Ha te is szeretnél otthonodban gyönyörű orchideákat nevelni, akkor az alábbi útmutatóban minden fontos tudnivalót megtalálsz ehhez!

hirdetes

Az orchideák típusai

Az orchideáknak több, mint 30 ezer természetben is előforduló fajtája ismert, a nemesítők pedig több, mint 100 ezer új fajt hoztak létre mesterséges körülmények között. Szerencsére nem kell az összeset ismerned ahhoz, hogy megfelelően gondoskodhass saját palántáidról, de az mindenképpen hasznos, ha meg tudod különböztetni egymástól a két leggyakoribb orchideatípust:

  • Lepkeorchideák (Phalaenopsis): A lepkeorchideákat kerek virágok jellemzik, amelyeken egy jellegzetes „ajak” is látható. A virágok egyetlen hosszú száron jelennek meg, szirmaik pedig általában ovális formájúak és fehér, rózsaszín, vagy kevert színűek.
  • hirdetes
  • Vesszőkosborok (Dendrobium): Ezeknek az orchideáknak kisebb virágaik vannak, amelyek szintén hosszú szárakon nőnek, és egy palántán általában több virágcsoport is kialakul. Színük általában fehér és/vagy lila.

Szóval hogyan kell ápolni a különböző orchideákat? A részletes szakmai útmutatóért lapozz! Szó lesz a szaporításról és a virágoztatásról is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2023-01-30

Mivel töltsük fel a nagyobb cserepek alját? Így spórolhatsz a virágfölddel!

Mutatjuk milyen anyagokkal, módszerekkel töltheted fel a nagyobb cserepeket, ha spórolni szeretnél a virágfölddel! Vannak könnyebb, és nehezebb anyagok is.

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-02-09

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

A csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. Hova, mikor ültess, hogyan gondozd? Mutatjuk!

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

PR38R92 (X0911 P)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A címer elsõrendû... Tovább

baromfi elnevezései

naposcsibének, naposlibának, naposkacsának, pulykapipének, gyöngyöspipének, galambfiókának... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsonyi díszek Növénytermesztés Növényvédelem virág