Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakszerű útmutató orchideák ápolásához

hirdetes

Az orchidea tökéletes ápolása- teljes szakértői útmutató

VN, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az orchideák vagy kosborfélék (Orchidaceae) népszerű szobanövények, és habár családjukba számos faj tartozik, valójában nem különböznek túlzottan egymástól. Az otthonokban leggyakrabban a lepkeorchideákkal (Phalaenopsis) és a vesszőkosborokkal (Dendrobium) találkozhatsz.

Orchidea ápolása szakszerűen

Az orchideákat könnyedén felismerheted hosszúra nyúlt száraikról és az azokon növekvő, egyszínű vagy foltos mintájú virágokról. Szirmaik általában hármas csoportokban helyezkednek el, és változattól függően szélük fodros, ívelt vagy csipkézett is lehet. Az orchideák felületét továbbá egy vastag, viaszos réteg védi a kiszáradástól. Egyes orchideák gyorsabban nőnek, mint más fajták, ezért sűrűbben is kell átültetni őket.

Ha te is szeretnél otthonodban gyönyörű orchideákat nevelni, akkor az alábbi útmutatóban minden fontos tudnivalót megtalálsz ehhez!

hirdetes

Az orchideák típusai

Az orchideáknak több, mint 30 ezer természetben is előforduló fajtája ismert, a nemesítők pedig több, mint 100 ezer új fajt hoztak létre mesterséges körülmények között. Szerencsére nem kell az összeset ismerned ahhoz, hogy megfelelően gondoskodhass saját palántáidról, de az mindenképpen hasznos, ha meg tudod különböztetni egymástól a két leggyakoribb orchideatípust:

  • Lepkeorchideák (Phalaenopsis): A lepkeorchideákat kerek virágok jellemzik, amelyeken egy jellegzetes „ajak” is látható. A virágok egyetlen hosszú száron jelennek meg, szirmaik pedig általában ovális formájúak és fehér, rózsaszín, vagy kevert színűek.
  • hirdetes
  • Vesszőkosborok (Dendrobium): Ezeknek az orchideáknak kisebb virágaik vannak, amelyek szintén hosszú szárakon nőnek, és egy palántán általában több virágcsoport is kialakul. Színük általában fehér és/vagy lila.

Szóval hogyan kell ápolni a különböző orchideákat? A részletes szakmai útmutatóért lapozz! Szó lesz a szaporításról és a virágoztatásról is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-27

A pampafű téliesítése - így készítsd fel a pampafüvet télre

Ahhoz, hogy a pampafű hosszú éveken át gyönyörű maradjon, elengedhetetlen a megfelelő gondozás, különösen a téliesítés terén. Mutatjuk a téliesítés lépéseit!

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

E-vitamin-hiány

következménye a fiatal állatok fejl.-ének lassúbbodása, a sejtlégzésben, a szénhidrátok, a... Tovább

betonpadló

betonból készült padlóburkolat. Állattartó telepeken párazáró és hőszigetelő burkolat v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsonyi díszek Növénytermesztés Növényvédelem virág