Orchidea a háloszobában - miért érdemes a hálószobában tartani az orchideát?

hirdetes

Okok, amiért neked is a hálószobában kellene tartanod az orchideát!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy nő gondolt egyet, és bevitte a hálószobájába az eddig máshol tartott orchideáját. Pár nap telt csak el, de máris hatalmas változást tapasztalt, meg is osztom veletek, mik voltak ezek a változások!

Tartsd az orchideát a hálószobában

Biztos vagyok abban, hogy a ti otthonotok is tele van növényekkel. Némelyek színesen, dekoratívak, némelyeket pedig azért tartjuk, mert kaptuk valakitől és kellemes emlékek kötődnek hozzájuk. Bármennyire is hihetetlen, de tény, hogy léteznek olyan növények, melyek képesek javítani az energia áramlását, tisztítják a levegőt, és elősegítik a békét, a nyugalmat, segítenek ellazulni, és nem mellesleg a boldogság is megteremtik!

Az orchideák a Föld legnépesebb növénycsaládjába tartoznak, jelenleg nagyjából 25 000 fajtáját ismerjük. Az orchideák rendkívül változatosak, szinte mindegyik fajtának más a formája, és a színvilága. Leginkább ezért szeretik őket a világ minden pontján.

hirdetes

A növényt még a szépségiparban is használják, több kozmetikai termék készítője is megpróbálta már kiaknázni a bennük lévő lehetőségeket. A szépségre gyakorolt hatását leginkább arckrémek, illetve szépségmaszkok formájában hasznosították. 

hirdetes

Az orchideák segítenek abban, hogy sok boldog és egészséges pillanatot éjünk meg, ugyanis rendkívül pozitív energiát teremthetünk a növény által otthonunkban vagy irodánkban. A növények semlegesítik a negatív energiákat, ezáltal csökkentik a stresszt, és javítják egészségünket.

A feng shui szerint erősítik az energiákat, és javítják a lakásban élők életét, hosszútávon kellemes illata megnyugtatja az elmét, és javítja a kedélyállapotunkat is. Sokan nem tudják, de az orchideák éjszakánként oxigént bocsájtanak ki, éppen ezért a legtökéletesebb hely a számukra a hálószoba!

Az a nő, aki bevitte a hálószobába az orchideát, már pár nappal később érezte a pozitív hatásokat. Sokkal kipihentebben ébredt reggelente, a napjai pedig nyugodtabban teltek, mint eddig bármikor. Azt vette észre, hogy nehezebb őt kihozni a sodrából, illetve csökkent a mindennapos stressz az életében, ezáltal pedig sokkal vidámabb is lett. Neki bevált, reméljük, hogy nektek is be fog, próbáljátok ki minél hamarabb!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csillagfürt (Lupinus L.)

a pillangósok családjához tartozó nemzetség. Egyiptomban mintegy 4000 éve vonták... Tovább

triploidok

Diploidok és tetraploidok hibridjei (3n=27),ha az egyik keresztezési partner... Tovább

Tovább a lexikonra
virág