Orchidea ahálószobában

Okok, amiért neked is a hálószobában kellene tartanod az orchideát!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Egy nő gondolt egyet, és bevitte a hálószobájába az eddig máshol tartott orchideáját. Pár nap telt csak el, de máris hatalmas változást tapasztalt, meg is osztom veletek, mik voltak ezek a változások!


Tartsd az orchideát a hálószobában

Biztos vagyok abban, hogy a ti otthonotok is tele van növényekkel. Némelyek színesen, dekoratívak, némelyeket pedig azért tartjuk, mert kaptuk valakitől és kellemes emlékek kötődnek hozzájuk. Bármennyire is hihetetlen, de tény, hogy léteznek olyan növények, melyek képesek javítani az energia áramlását, tisztítják a levegőt, és elősegítik a békét, a nyugalmat, segítenek ellazulni, és nem mellesleg a boldogság is megteremtik!

Az orchideák a Föld legnépesebb növénycsaládjába tartoznak, jelenleg nagyjából 25 000 fajtáját ismerjük. Az orchideák rendkívül változatosak, szinte mindegyik fajtának más a formája, és a színvilága. Leginkább ezért szeretik őket a világ minden pontján.

A növényt még a szépségiparban is használják, több kozmetikai termék készítője is megpróbálta már kiaknázni a bennük lévő lehetőségeket. A szépségre gyakorolt hatását leginkább arckrémek, illetve szépségmaszkok formájában hasznosították. 

Az orchideák segítenek abban, hogy sok boldog és egészséges pillanatot éjünk meg, ugyanis rendkívül pozitív energiát teremthetünk a növény által otthonunkban vagy irodánkban. A növények semlegesítik a negatív energiákat, ezáltal csökkentik a stresszt, és javítják egészségünket.

A feng shui szerint erősítik az energiákat, és javítják a lakásban élők életét, hosszútávon kellemes illata megnyugtatja az elmét, és javítja a kedélyállapotunkat is. Sokan nem tudják, de az orchideák éjszakánként oxigént bocsájtanak ki, éppen ezért a legtökéletesebb hely a számukra a hálószoba!

Az a nő, aki bevitte a hálószobába az orchideát, már pár nappal később érezte a pozitív hatásokat. Sokkal kipihentebben ébredt reggelente, a napjai pedig nyugodtabban teltek, mint eddig bármikor. Azt vette észre, hogy nehezebb őt kihozni a sodrából, illetve csökkent a mindennapos stressz az életében, ezáltal pedig sokkal vidámabb is lett. Neki bevált, reméljük, hogy nektek is be fog, próbáljátok ki minél hamarabb!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


visszacsatolás (feed back)

Az életjelenségekkel kapcsolatos aktiválásban v. gátlásban megnyilvánuló jelenség. Fontos... Tovább

borona

vontatásra készült munkagép; a talaj elmunkálásának nélkülözhetetlen eszköze. Sokoldalú... Tovább

Tovább a lexikonra
virág