Öntözési ötletek

hirdetes

A 14 legjobb otthon elkészíthető, önmagát öntöző kert

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Szuper ötletek öntözéshez

8. Csináld magad – vízfelszívó kert

Ez a két virágládából álló kert egy egyszerű, ötletes és helytakarékos alternatíva a kinti termesztésre. Amellett, hogy a vízzel is spórolunk, a növények megfelelő folyadékellátásáról is gondoskodunk egyszerre.

 

9. Önmagát öntöző minikert

Ez az ötlet lehetőséget ad arra, hogy kiélhesd növények iránti szeretetedet úgy, hogy az öntözéssel alig kell foglalkoznod. A két, olcsón beszerezhető műanyag tartályból olyan fűszeres kertet készíthetsz, ami minden receptedhez segítséget nyújt majd.

10. Öntözésmentes megoldás kertbe való növényekhez

Ez a tarkabarka, mégis működőképes ültető szerkezet két nagyobb vödörből áll, amiből az egyikbe ültetjük a növényt, míg a másik a vízellátásra szolgál. Szükségünk lesz egy harmadik vödörre is, hogy fenntartsuk a víz áramlását a másik kettő között. Ez a szerkezet egy okosabb és jövedelmezőbb alternatívája a boltban vásárolható verzióknak. Az öntözési folyamatot is nyomon követhetjük és a virágzó kertben is örömünket lelhetjük anélkül, hogy mindig oda kellene figyelnünk a növényekre.

hirdetes

11. Házi készítésű talajvizes kert

Ambiciózus kertészekként pont nekünk való ez az egyszerűen elkészíthető kiskert, ami könnyedén biztosítja a megfelelő folyadékellátást. Ez a szerkezet szinte feleannyiba sem kerül, ha otthon készítjük el, mint hogy ha boltban vásárolnánk. Az egyetlen hátulütő lehet, hogy az elkészítés eléggé aprólékos folyamat.

12. Önmagát öntöző festékes vödör-cserép

Két festékes vödörből, egy törölközőből és szivacsokból mindössze 15 perc alatt öntözésmentes kiskertet varázsolhatunk. Kedvenc növényeink mellett akár zöldségeket is termeszthetünk benne úgy, hogy nem kell gondoskodnunk a napi öntözésről.

hirdetes

13. Kert hungarocell tartályból

Számos előnye mellett ez az ötlet nemcsak könnyen elkészíthető, de szinte egy vasat sem kell kiadnunk érte. Kézügyességtől függően akár egy fél óra alatt is megépíthetjük. Ráadásul amellett, hogy hordozható és kis helyet foglal, rendszeres öntözés nélkül láthat el minket friss fűszernövényekkel.

14. Vízhűtő palack – újrahasznosítva

Ki gondolta volna, hogy az egyhangúan unalmas külsejű vízhűtő palackokból príma öntözésmentes kiskert készülhet? Egy könnyű paradicsom ketrec hozzáadásával máris elkészíthetjük cserepes fűszerkertünk legújabb és egyik leghatékonyabb tagját.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


háromvonalas hibrid

hármas keresztezés, alakulásának a gazd. állatok küllemi elbírálásában van jelentősége.... Tovább

ecetsav-baktériumok (Acetobacter)

pálcika alakú, egyesével élő v. láncokba rendeződött baktériumnemzetség. Gram-negatívak... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert