Öntözési ötletek

hirdetes

A 14 legjobb otthon elkészíthető, önmagát öntöző kert

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.

Ha bokros teendőid miatt hajlamos vagy elfeledkezni növényeid öntözéséről, akkor a következő ötletek éppen neked valók.

Szuper ötletek öntözéshez

1. Műanyag flakonok – újragondolva

Bizonyára gondolkodtál már azon, hogy az üres üdítős flakonokat valahogyan felhasználd. Ez a könnyen elkészíthető palack-kert azért is szuper ötlet, mivel az anyagokhoz olcsón hozzá lehet jutni, és sokkal könnyebb az elkészítése, mint az üvegpalackos vagy a poharas verziónak. Csinálhatunk egyszerre többet és szépen elrendezhetjük az ablakpárkányon vagy a teraszon.

2. Faládás kert

Ezek a kis fadobozok nem hasonlítanak a szokványos fa virágládákhoz; az alattuk lévő tartályokat folyamatosan tölti egy mellettük elhelyezett vizes tömlő, hasonlóan a WC-tartályok működéséhez. Ha olyan termékeny és megbízható módszert keresel, ami nem követeli meg, hogy állandóan a növényeken tartsd egyik szemed, akkor ez az ötlet ideális lehet számodra. A gazdaságos öntözés és a termelékenység miatt ez a kis befektetéssel járó ládás kert hamar behozza az árát. Ráadásul könnyen hordozható, így az időjárás viszontagságai miatt sem kell aggódni.

hirdetes

3. Műanyag vödrök és hungarocell csésze

Ne dobjuk ki az üres műanyag vödröket, hiszen akár egy elegáns kiskerthez is felhasználhatjuk. Két műanyag vödörrel és egy hungarocell csésze segítségével olyan önmagát öntöző kiskertet készíthetünk, amelyet nemcsak könnyű elkészíteni, de sokkal szórakoztatóbb kipróbálni, mint a talajszinti öntözést. Ráadásul a rendszeres vízellátás problémáját is egyszerűen megoldhatjuk, tehát a hétvégi kiruccanás után is egy virágzó kerthez térhetünk haza.

4. Üveges kert

Ez a kényelmes üveges kert egy felső és egy alsó részből áll; előbbibe ültethetjük a növényt, utóbbi pedig a víztartályként szolgál. A két részt egy pamutszalag köti össze, ami átvezeti a vizet egyikből a másikba. Csupán a vízszint megtartására kell ügyelni, és a kertészkedést máris kipipálhatod a teendőid listáján. A kisebb növényekhez használhatsz sörösüvegeket, a picivel nagyobbakhoz pedig borosüvegeket.

hirdetes

 

5. Tótágas kert

Ezzel az ötlettel két legyet üthetünk egy csapásra: a nagy nyári melegben, amikor elengedhetetlen a rendszeres öntözés sem lesznek szomjasak a növények és lehetőségünk akad, hogy kedvenc növényeinket egy feje tetejére állított kiskertben nevelgethessük.

6. Önmagát öntöző cserép

Ha éppen mostanában szeretnéd kipróbálni az öntözésmentes kerteket és van egy pár üres csereped és kaspód, akkor ez az ötlet éppen neked való. Ráadásul nemcsak hogy az öntözésen spórolhatsz, de a cserepeket saját ízlésed szerint díszítheted, alakítgathatod.

7. Kert a légkondi ötlete alapján

Újrahasznosítani a vizet, ami a légkondicionáló használata során keletkezik nemcsak környezetbarát megoldás, de a vízszámlánknak is jót tehetünk vele; ez a kiskert egy kis segítséggel leveszi válladról az öntözés terhét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Pihenés

A pihenés   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

állathigiénia

az a tudományág, amely az egészséges állati szervezet életműködését, az ehhez szükséges... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert