Ezek a szuper önlocsoló módszerek segíthetnek életben tartani növényeidet nyaralásod során

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

TK, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Mostani cikkemben szuper megoldásokat mutatok, hogy könnyedén életben tartsd növényeidet, ezzel is kiélvezve majd a pihenésre szánt időt.

Locsolás

Fontos, hogy a távol töltött időben is képes legyél vigyázni majd növényeidre – amennyiben pedig nem tudod használni a régi, már jól bevált módszert, miszerint jóban vagy a szomszédoddal és megkéred, hogy néha nézzen el otthonodba megetetni a kiskedvenceket és meglocsolni a növényeket, akkor érdemes kreatívabb megoldások felé tekintened. 


Érthető, hogy már a nyaralás előtt tűkön ülsz, mégis fontos, hogy elvégezz némi tervezést is, így is biztosítva a gondtalan kikapcsolódást, valamint, hogy növényeid is túléljék a hosszabb elutazásodat. Amennyiben törődsz szobanövényeiddel, bizonyára Neked sem mindegy, hogy száraz, haldokló növényekre térsz-e majd haza, vagy egészséges állapotukra, csakúgy, mint amikor otthon hagytad őket. 


Ismerd meg most Te is önlocsoló módszereinket, melyek hasznodra válhatnak, hiszen ezekkel a szuper ötletekkel növényeid egy kis trükk segítségével bármikor könnyedén vízhez juthatnak majd.


3 szuper önlocsoló módszer – ezeket érdemes Neked is kipróbálnod


Nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű, de annál nagyszerűbb módszerekkel meg lehet oldani távolléted alatt szobanövényeid locsolását. Ezek a módszerek rendkívül jól működnek, már beváltak, ráadásul egyáltalán nem kell kézügyesség sem elkészítésükhöz, illetve az ötletekhez szükséges alapanyagokat is rendkívül könnyedén megtalálhatod majd háztartásodban.


Ismerd meg az első módszert


Az első megoldáshoz csupán egy zárható szájú mélyhűtő zacskó szükséges, mellyel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy érdemes erősebb darabot választanod, így sokkal tartósabb lesz majd a „szerkezeted”. Amint pedig kiválasztottad a véleményed szerinti tökéletes darabot, akkor fogj még két csipeszt, illetve egy jó nedvszívó képességgel rendelkező madzagot.

 

Amennyiben érdekel a másik két módszer is, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

A vargánya gomba - ízletes és nagyon egészséges is!

Ha már unod a legnépszerűbb gombát, a csiperkét, és valami újra vágysz, akkor érdemes kipróbálnod a vargánya gombát. Én nagyon szeretem, te se fogsz csalódni!

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

homeosztázis

a belső környezet állandóságának fenntartása, szabályozott stabilitása. Lehetővé teszi a... Tovább

anabiózis (lappangó élet)

egyes élőlények megfordítható élettani állapota; kedvezőtlen körülmények között... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek