Módosították a haszon-állattartás szabályait

hirdetes

Módosult az állattartási törvény!

Kiszner Klaudia
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

 Októbertől nincs állattartási korlátozás! Az önkormányzatok nem korlátozhatják a mezőgazdasági haszonállatok tartását.

Haszon állatok

Állattartási törvény módosítása 

A törvény módosítás azt írja elő hogy az állatokat sem számukban, sem pedig tartásuk helyéről nem szabályozhatja az önkormányzat az állattartókat. Tehát október elsejétől az élelmiszerláncról és a hatósági felügyeletéről szóló törvénymódosítás hatályba lép a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint. Idetartoznak, például a tyúkok, a sertések, a szarvasmarhák és a lovak is.

Állattartási törvény módosításon kivül betartandó szabályok

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden féle, fajta tartás megengedett elsődleges feltétel hogy az állatok tartása” nem veszélyeztetheti az emberek és az állatok egészségét, jólétét és nem károsíthatja a környezetet”.

hirdetes

Tehát a jövőben is ugyan úgy be kell tartani  az állat-egészségügyi, közegészségügyi, állatjóléti, környezetvédelmi, illetve természetvédelmi szabályokat, amit eddig is, ezek alól senki sem kap felmentést.  A törvény módosítás ezekkel a megmaradó szabályozásokkal él . Továbbá a törvény módosítás nem vonatkozik a kedvtelésből tartott állattokra sem, ezen területen az önkormányzatok még mindig tehetnek korlátozásokat.

hirdetes

Állattartási törvény módosításának céljai

A módosítás elsődleges célja az egyensúly kialakítása a növénytermelés és az állattenyésztés között. Ezen kívül fontos szerepet játszik a hagyományok megőrzése, a vidéki hangulat megtartása,a mezőgazdaság fontossága  és természetesen a háziállatok tartásának népszerűsítése . Vidékiek népességének megtartása és növelése is szerepel a célok közt. 

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

ivarsejt (gaméta)

nem (szexus) szerint differenciálódott szaporítósejt. Ált. alakilag is eltérő, a hím... Tovább

papillóma

a —>hámszövet jóindulatú, de a bőrben, a nyálkahártyákban gyakran több helyen... Tovább

Tovább a lexikonra