Ezeket a zöldségeket érdemes még októberben elvetned, elültetned

hirdetes

Október a konyhakertben – ezeket érdemes még ilyenkor elvetni

TK

Októberben sem érdemes lemondani a növények termesztéséről, ugyanis akadnak még közülük olyan darabok, melyek ebben a hónapban ugyanúgy képesek megfelelően fejlődni, mint az év melegebb, napsütöttébb időszakában – lássuk, mikre gondolok!

Október a konyhakertben

Akadnak olyan növények melyek a már borongósabb időjárás ellenére, akár szeptemberben, de akár még októberben is elültethetőek, vethetőek – alábbi cikkünkben nézzük meg, melyek ezek. 


Mik vethetőek még októberben?


Még októberben is vethető a sóska, valamint a spenót. Ezek a növények ugyanis egyáltalán nem melegigényesek, illetve egy enyhébb téli időjárást is képesek átvészelni némi takarással, odafigyeléssel. Amennyiben pedig most elvetjük őket, akkor már kora tavasszal lehet szedni belőlük az egészséges termést. Nem kell aggódni, a kikelő növények sem lesznek igényesebbek – akár egy fa tövében is remek otthonra találhatnak, arról viszont nem szabad elfeledkezni, hogy nagyon hálásak tudnak lenni egy kis nitrogén műtrágyáért.

hirdetes


Mire érdemes odafigyelni?


Amennyiben ebben az időszakban is szeretnénk vetni a már említett zöldségekből, akkor figyeljünk oda, hogy a vetés mélysége 2 – 4 centiméter legyen, valamint a tőtávolság pedig 3 – 5 centiméter. Ne aggódj, ha a vetés után egy héttel még nem jelentek meg a növények – ezek sokkal lassabban fognak majd fejlődni.

 

 

 


Mit érdemes még elültetni?


Ez az időszak még tökéletes a fokhagyma ültetéséhez – arról nem is beszélve, hogy ez sikeresebb szokott lenni a tavaszi ültetésnél. Figyelj ugyanakkor oda velük kapcsolatban, hogy 4 – 5 évnél gyakrabban ne ültess ugyanarra a helyre belőlük, illetve, hogy a gerezdke 3 – 6 centiméter mélyen helyezkedjenek majd el.

hirdetes


Tormával is érdemes még foglalkozni – esetében a 20 – 30 centis talpgyökerek útján gondolkozzunk szaporításukban. Nem igényel majd sok gondozást, csakúgy, mint a rebarbara, amit szintén most érdemes a tövek szétosztásával elültetni. A rebarbara ugyanakkor már nagyobb helyet igényel, erre érdemes odafigyelni.


Most ültesd el a spárga magoncait is, valamint a fejessaláta áttelelő fajtáival is érdemes még ültetés kapcsán foglalkozni. Utóbbiak kapcsán ugyanakkor mindenképpen a 25 centis távolságot hagyjuk meg a fejek között, és nem is ültessük palántáinkat mélyre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-10-01

Teendők a kertben – ezek várnak októberben

Októberben sem áll meg az élet kertünkben, lássuk mit kell ilyenkor feltétlenül elvégezni, ezeket ne felejtsd el semmiképpen sem a hónapban.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-10-04

Így szaporítsd Te is cserepes bazsalikomod, hogy sose szenvedj belőle hiányt

A bazsalikom rendkívül kedvelt fűszernövény, előszeretettel használják nem csak ételek ízesítésére, de teaként is - így nem fogsz belőle soha hiányt szenvedni!

További cikkek ebben a témában


335/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

A Kormány az Alkotmány 35. § (2) bekezdésében megállapított eredeti jogalkotó... Tovább

takarmánydinnye (Colocynthis citrullus [L.] Küntze)

a tökfélék (Cucurbitaceae) családjába tartozó, az étkezési görögdinnyéhez (Citrullus... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet