ODISYS

Az erő legyen veletek…

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az ODISYS teljesítménynövelési lehetőséget kínál erőgépekhez, diesel személy és haszon járművekhez. Az elmúlt időszakban sokan érdeklődtek készleteink és az általunk nyújtott szolgáltatások iránt, ezért szeretnénk bővebben kifejteni, milyen lehetőségeket tudunk felkínálni ügyfeleink részére.
ODISYS

Az ODISYS teljesítménynövelési lehetőséget kínál erőgépekhez, diesel személy és haszon járművekhez. Az elmúlt időszakban sokan érdeklődtek készleteink és az általunk nyújtott szolgáltatások iránt, ezért szeretnénk bővebben kifejteni, milyen lehetőségeket tudunk felkínálni ügyfeleink részére.

A nem elektromosan vezérelt adagolóval szerelt gépek esetében lehetőség van speciális adagolóhangolásra, mely eredménye hasonló a tuningdoboz hatásához, de mechanikus beavatkozás, és plussz üzemanyag felhasználást eredményez. A teljesítmény ezen úton max. 15%-kal fog növekedni. Sajnos más lehetőség nincs a teljesítmény fokozására az ilyen gépek esetben.

A common rail motoroknál két alternatíva van. Lehetőség van az elektronikus tuning készletre is, és van egy mechanikus lehetőség. A motor erősebbé, rugalmasabbá és terhelhetőbbé válik. A plussz csak munkavégzés közben jelentkezik.

Az elektromos tuning készletekből két alternatívát dolgoztunk ki, egyet a saját felhasználók részére, egyet pedig a traktorost foglalkoztatók részére. Azoknak, akik saját maguk vezetik gépüket, nyugodtan ajánljuk az állítható készletet, ahol 0-10-ig, s e fölött A, B, C, D, E skálán saját maga tudja a gépkezelő szabályozni a készülék hatásfokát egy speciális csavarhúzó segítségével. Abban az esetben, amikor a gép könnyebb munkát végez, nem kell a többlet teljesítmény, a készüléket 0-ra állítva az alap beállítási értékekkel tud dolgozni.

A mérés

Egy, az utóbbi esetnek megfelelő gépet a kétségek eloszlatása végett „megmértünk”, a teszt alanya egy JD 6920 típusú erőgép volt, mely Bosch VP 44 adagolóval volt szerelve. A mérőműszer típusa N.J.F Dynamometer. A leglényegesebb különbségek a mellékelt görbéken is jól látszanak, a nyomaték sokkal kiegyenlítettebb lett a tuninghatására, mely 6-os fokozatra volt beállítva. Bizonyos mérési pontokon a nyomaték az alap értékekhez képest elérte a 60 Nm-es növekedést. A motor teljesítménye 14 LE -vel emelkedett. Ez a standard beállítás már elegendő teljesítményt adott a munkavégzés során. A második nagyon fontos tényező, hogy a motor közel 100 fordulattal tovább tudta tartani az 500 Nm-es határt és a 140 LE fölötti teljesítményt, ami a motor rugalmasság-növekedését jelenti. A tulajdonos szavaival élve elmondhatjuk, hogy a gép kevesebbet fogyaszt kb. 5%-kal, és kb. 2 km/h sebességgel gyorsabban tud haladni, a 7,0 m-es kasza nem fojtja a motort. A munkavégzés dinamikusabbá és hatékonyabbá vált, mondta el Fábián úr. „A befektetés számomra mindenképpen jó döntés volt, és ősszel a másik gépemre is felszereltetem, mert megéri. A gép közel 200 üzemórát dolgozott le minden gond nélkül. Köszönet az ODISYS-nek!”

A külső chip tuning dobozok előnyei a programozással és a motorvezérlés cserével szemben:

Ki- és beszerelésük igen egyszerű, hozzávetőlegesen 45 percet igényel, típustól függően,

Adott munkaeszköz esetén nagyobb haladási sebesség (kb. 1-2 km/h-val több), ezáltal nagyobb területteljesítmény,

területre vetítve kevesebb, vagy azonos üzemanyag fogyasztás,

szállítási feladat végzésekor emelkedőn induláskor könnyebb indulás,

a motor ideiglenes túlterhelés (fojtás) során nagyobb nyomatékkal rendelkezik.

Ellenjavallat

Ha az adott gép a szériájának csúcsa, illetve a motor és erőátvitel már eleve kihegyezett teljesítményű!

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra is, hogy új gép esetén mindenkinek a munkaeszköz parkjának megfelelő adhéziós tömegű és megfelelő teljesítményű gépet kell, hogy birtokoljon. A tuning készlet célja nem a gépek erőpróbája, mert ez a gép élettartamát károsan befolyásolhatja. A készletek nem azt a célt szolgálják, hogy az erőgépekhez minél nagyobb munkagépeket csatlakoztathassunk. A cél az adott munkaművelet gyorsabb haladási sebességgel való elvégzése az agronómiai és agrotechnikai adottságok figyelembevételével, illetve a meglévő eszköz vontatása megfelelő munkasebességgel alacsonyabb motorfordulatszám mellett, ezáltal üzemanyag-takarékos üzem elérése.

Társaságunk főként traktormotorok esetében alkalmazható teljesítménynövelő készletek forgalmazására helyezi a fő hangsúlyt, mivel az új gépek beszerzése nem mindenki számára perspektivikus, éppen ezért ezen a területen szeretnénk ellátni ügyfeleink igényeit. A tuning készletek megvásárlása esetén kérésre helyszíni beszerelést is vállalunk. Bármely kiegészítő chip tuning dobozt hangolni kell az adott motorhoz, így megrendeléstől számított 1-2 hétre van szükség a beszerelés megvalósításához.

Vevőink bizalmát megköszönve tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy augusztus közepére elkészül honlapunk, melyen teljes kínálatunk bővebb információkkal, széles típusválasztékkal rendelkezésre fog állni:

www.odisys.hu

Forrás: www.odisys.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

116/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A 2008. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 158/2007. (XII. 28.) FVM rendelet... Tovább

kutrica

a sertésfiaztató épület alapegysége, amely az anyakoca és naposmalacok együttes... Tovább

Tovább a lexikonra