notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Paradicsomfa a kertedbe – Octopus F1 paradicsomfajta

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Az Octopus F1 paradicsomfa bemutatása

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretne rekord mennyiségű, isteni finom, zamatos paradicsomot termeszteni, éppen ezért hoztam el nektek most a világ legkülönlegesebb paradicsomfajtáját, ami nem más, mint az Octopus F1!

A világ legkülönlegesebb paradicsomfajtája

Ezt a nem mindennapi paradicsomfajtát, paradicsomfát, vagy faparadicsomot, kinek hogy tetszik, nem olyan régen nemesítették ki, az Octopus F1-ről pár évvel ezelőtt még nem hallott senki. Mondanom sem kell, hogy azonnal óriási sikert ért el leginkább azon gazdálkodók, és hobbikertészek körében, akik évről évre szeretnének valami újdonságot látni a kertjükben.

Ez a hibrid fürtös paradicsomfajta determinált, ami pedig annyit jelent, hogy soha nem ér véget a növekedése, nincsen véglegesen kifejlett állapota, emellett pedig folyamatosan hozza erőteljes hajtásait, mindig növekszik, határát eddig még nem ismerte meg senki! 

A ritka paradicsomfajta megnőhet akár négy méter magasra is, de még az ennél nagyobb méretű példányok sem mennek ritkaság számba. Koronájának területe elérheti a negyven-ötben négyzetmétert is. A számokból is következtethetünk arra, hogy ennek a paradicsomóriásnak az éves terméshozamát alig lehet kifejezni számokban, de azért megpróbáljuk: nagyjából tizennégyezer paradicsomot hoz egy év alatt, melyek összesített tömege elérheti a másfél tonnát is! 

hirdetes

Az Octopus F1 paradicsomfa képeken, lapozd végig galériánkat: 

Az Octopus F1 paradicsomfa a polipokról kapta a nevét, mert teljesen úgy néz ki, mintha egy hatalmas polip a csápjaival ölelné át a melegház tetejét, természetesen ebben az esetben a csápok a paradicsom hajtásai. Az Octopus F1 egy gyors növekedésű, erős felépítésű, bő terméshozamot produkáló fajta, ami kiváló ellenálló képességekkel rendelkezik a különböző betegségekkel szemben, levélfejlődése kiváló, génszerkezeténél fogva pedig erős gyökérzetet fejleszt.

hirdetes

A hibrid paradicsom fürtös termése felett 2-3 levél található, a fürtök többségén öttől tízig terjedő termést hoz, a terméseknek egyenkénti súlya jónak mondható, nagyjából 150 grammosak. A kifejlett paradicsomok kerekdedek, húsosak, lédúsak, nem mellesleg pedig különlegesen ízletesek! A következő oldalon még több érdekesség vár, lapozz egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
106 478
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 423 937

.../2006. (...) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával... Tovább

83/2006. (XI. 30.) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek nemzeti szabályozásról szóló... Tovább

Tovább a lexikonra
Paradicsom