Paradicsomfa a kertedbe – Octopus F1 paradicsomfajta

Az Octopus F1 paradicsomfa bemutatása

Szélesi Ferenc
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretne rekord mennyiségű, isteni finom, zamatos paradicsomot termeszteni, éppen ezért hoztam el nektek most a világ legkülönlegesebb paradicsomfajtáját, ami nem más, mint az Octopus F1!

A világ legkülönlegesebb paradicsomfajtája

Ezt a nem mindennapi paradicsomfajtát, paradicsomfát, vagy faparadicsomot, kinek hogy tetszik, nem olyan régen nemesítették ki, az Octopus F1-ről pár évvel ezelőtt még nem hallott senki. Mondanom sem kell, hogy azonnal óriási sikert ért el leginkább azon gazdálkodók, és hobbikertészek körében, akik évről évre szeretnének valami újdonságot látni a kertjükben.

Ez a hibrid fürtös paradicsomfajta determinált, ami pedig annyit jelent, hogy soha nem ér véget a növekedése, nincsen véglegesen kifejlett állapota, emellett pedig folyamatosan hozza erőteljes hajtásait, mindig növekszik, határát eddig még nem ismerte meg senki! 

A ritka paradicsomfajta megnőhet akár négy méter magasra is, de még az ennél nagyobb méretű példányok sem mennek ritkaság számba. Koronájának területe elérheti a negyven-ötben négyzetmétert is. A számokból is következtethetünk arra, hogy ennek a paradicsomóriásnak az éves terméshozamát alig lehet kifejezni számokban, de azért megpróbáljuk: nagyjából tizennégyezer paradicsomot hoz egy év alatt, melyek összesített tömege elérheti a másfél tonnát is! 

Az Octopus F1 paradicsomfa képeken, lapozd végig galériánkat: 

Az Octopus F1 paradicsomfa a polipokról kapta a nevét, mert teljesen úgy néz ki, mintha egy hatalmas polip a csápjaival ölelné át a melegház tetejét, természetesen ebben az esetben a csápok a paradicsom hajtásai. Az Octopus F1 egy gyors növekedésű, erős felépítésű, bő terméshozamot produkáló fajta, ami kiváló ellenálló képességekkel rendelkezik a különböző betegségekkel szemben, levélfejlődése kiváló, génszerkezeténél fogva pedig erős gyökérzetet fejleszt.

A hibrid paradicsom fürtös termése felett 2-3 levél található, a fürtök többségén öttől tízig terjedő termést hoz, a terméseknek egyenkénti súlya jónak mondható, nagyjából 150 grammosak. A kifejlett paradicsomok kerekdedek, húsosak, lédúsak, nem mellesleg pedig különlegesen ízletesek! A következő oldalon még több érdekesség vár, lapozz egyet! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérkép

Tájékoztat a ->vér egységnyi mennyiségében lévő ->vörösvérsejtek és ->fehérvérsejtek... Tovább

elfajtázás

a fajtajelleg megváltozása a növényi szaporítóanyagban keveredés és —>mutáció következtében. Tovább

Tovább a lexikonra
Paradicsom