6 nyugtató növény otthoni irodádba - ezeket érdemes elhelyezned otthonodban

hirdetes

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

TK

Mindenféleképpen érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni, illetve tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is képesek befolyásolni.

Pozsgás növények

Általánosan elterjedt tévhit, hogy az otthoni munka pihentetőbb, mint az irodaházban, de ha a járvány kitörésekor távmunkába kényszerültél, akkor biztos érezted, kevésbé voltál nyugodt. Lehet, hogy a konyhaasztal már nem egy csendes hely a reggeli kávé elfogyasztásához, hanem az új konferenciaterem asztala videohívásokhoz. A kanapé, amit egy hosszú nap végi pihenésre használtál, az új íróasztal is lehet. És még ha külön irodánk van házunkban, akkor is fárasztóbb lehet abban a környezetben lépést tartani a munkával.


Néhány nyugtató hatású növény pénztárcabarát és egyszerű módja annak, hogy nyugodtabb környezetet varázsoljunk irodánkba. Az American Psychological Association 2014-ben publikált egy tanulmányt, amely bebizonyította, hogy a növények akár 15 százalékkal is növelhetik a munkahelyi hatékonyságot, és csökkenthetik a rettegett délutáni álmosság mértékét. A zöld szín hozzájárul a kreatív gondolkodás fejlesztéséhez is, így a következő nagy projekt előtt már érdemes is lesz egy ilyen növényt szerezni az asztalra.

hirdetes

Ha szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket, tekintsd meg mostani galériánkat!


Az, hogy milyen kellemes hatású szobanövényt helyezünk irodánkba, az attól függ, mennyi hely és fény van a helyiségben. Itt van néhány példa, hogy mely növények lehetnek kitűnő választások az otthoni stressz csökkentése érdekében:

hirdetes


1.    Arany monterey-ciprus


Szobai ciprusnak is hívják. Egy gyertya helyett oda is helyezhetjük asztalunk közelébe. A ciprus illóolajai népszerűek az aromaterápiában, ugyanis pihentető illatuk enyhítheti a légúti problémákat. csillapíthatja a gyulladást, csökkenti a szorongást és enyhíti a fájó vagy görcsös izmokat. Ez az apró fa csak körülbelül 1 méter magas, így még kis helyiségekbe is könnyen beilleszthető. Hetente egyszer kell öntözni, vagy amikor érintésre száraznak érezzük talaját. 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

További cikkek ebben a témában


fogkő

a szájban pangó nyálból kicsapódó kalciumkarbonát (CaC03), amely a —>fogak oldalsó... Tovább

hegy- és dombvidéki vízrendezés

vízgazdálkodási tevékenység, amely magában foglalja a pangó felszíni vizek elvezetését, az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés