6 nyugtató növény otthoni irodádba - ezeket érdemes elhelyezned otthonodban

hirdetes

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

TK

Mindenféleképpen érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni, illetve tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is képesek befolyásolni.

Pozsgás növények

Általánosan elterjedt tévhit, hogy az otthoni munka pihentetőbb, mint az irodaházban, de ha a járvány kitörésekor távmunkába kényszerültél, akkor biztos érezted, kevésbé voltál nyugodt. Lehet, hogy a konyhaasztal már nem egy csendes hely a reggeli kávé elfogyasztásához, hanem az új konferenciaterem asztala videohívásokhoz. A kanapé, amit egy hosszú nap végi pihenésre használtál, az új íróasztal is lehet. És még ha külön irodánk van házunkban, akkor is fárasztóbb lehet abban a környezetben lépést tartani a munkával.


Néhány nyugtató hatású növény pénztárcabarát és egyszerű módja annak, hogy nyugodtabb környezetet varázsoljunk irodánkba. Az American Psychological Association 2014-ben publikált egy tanulmányt, amely bebizonyította, hogy a növények akár 15 százalékkal is növelhetik a munkahelyi hatékonyságot, és csökkenthetik a rettegett délutáni álmosság mértékét. A zöld szín hozzájárul a kreatív gondolkodás fejlesztéséhez is, így a következő nagy projekt előtt már érdemes is lesz egy ilyen növényt szerezni az asztalra.

hirdetes

Ha szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket, tekintsd meg mostani galériánkat!


Az, hogy milyen kellemes hatású szobanövényt helyezünk irodánkba, az attól függ, mennyi hely és fény van a helyiségben. Itt van néhány példa, hogy mely növények lehetnek kitűnő választások az otthoni stressz csökkentése érdekében:

hirdetes


1.    Arany monterey-ciprus


Szobai ciprusnak is hívják. Egy gyertya helyett oda is helyezhetjük asztalunk közelébe. A ciprus illóolajai népszerűek az aromaterápiában, ugyanis pihentető illatuk enyhítheti a légúti problémákat. csillapíthatja a gyulladást, csökkenti a szorongást és enyhíti a fájó vagy görcsös izmokat. Ez az apró fa csak körülbelül 1 méter magas, így még kis helyiségekbe is könnyen beilleszthető. Hetente egyszer kell öntözni, vagy amikor érintésre száraznak érezzük talaját. 

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-12-11

Paradicsom beltéri nevelése – tippek, hogyan növesszünk paradicsomot szobánkban egész télen

A paradicsom meleg évszaki zöldség, amely a hideg fenyegetésekor elpusztulhat. Mégis lakásodban is könnyedén nevelhető, mpst elmondjuk, hogyan - tudd meg Te is.

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2022-01-09

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

Néha még a szobanövények is nehezek vészelik át a telet, de szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségük és fejlődésük érdekében a hideg időben.

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2021-11-01

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük.

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2021-11-22

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Mégis vannak olyanok, melyekkel csak a baj van - lássuk őket!

2022-01-06

Egy igazi különlegesség: A zöld küllőt választották meg az év madarának

A zöld küllő lett az év madara a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása szerint. Nézzük mit kell tudni erről a csodaszép madárról!

További cikkek ebben a témában


homodinámia

az allélpárok vagy tulajdonságpárok között fennálló olyan kölcsönhatás, amelyben egyik... Tovább

dajkacsalád

az —>anyanevelésre kijetölt, erőtől duzzadó méhcsalád; sok etetni vágyó fiatal... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés