Miket ültessek nyárra kertembe? 15 növény, amik egész nyáron virágoznak

hirdetes

15 növény, amik egész nyáron virágoznak

Szélesi Ferenc - Főkertész, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

15 növény, amik egész nyáron virágoznak

Bíborka

A bíborka egész nyáron gyönyörű színekben virágzik, virágai pedig még ősszel is megmaradnak. Éppen ezért remekül mutatnak vázákban és csokrokban, ugyanis nem igazán veszítenek színükből hosszabb idő után sem – szárazon is szépek maradnak. Az erdők közelében élők számára alkalmas, ugyanis az őzek nem szívesen rágják le őket, de a szárazságot is jól tűrik. Ezek az egynyáriak egész virágágyásokat beterítve vagy elválasztóként is remekül mutatnak. Leggyakrabban lila színben találkozhatunk velük, de léteznek világos rózsaszín, fehér és vörös változatok is.

Hortenzia

Ha igazán tartós, egész nyáron tündöklő, dús virágzatú évelőkre vágyunk, akkor a hortenziáknál jobbat nehezen találunk. Hatalmas virágjaik egész nyáron csak nyílnak és nyílnak, és a szezon vége után is díszei maradnak a növénynek. Több változatot is megkülönböztetünk belőlük, érdemes a számunkra legszebbeket, vagy akár mindet elhelyezni kertünkben. A hortenziákat levágott szárakból szokás szaporítani, ezért fontos, hogy előre kigondolt helyre ültessük őket, ahol biztosan tudjuk, hogy elegendő napot és vizet kapnak majd. Az igazán forró időkben a reggeli napsütést és a délutáni árnyékot kedvelik, de ha nem túl gyötrő a hőség, akkor kiválóan tűrik a teljes napsütést is.

hirdetes

Kerti mályvacserje

hirdetes

A kerti mályvacserjéket gyönyörű színekben telepíthetjük kertünkbe. A rózsaszín, barack és piros több árnyalatában is megtalálhatók. Ugyan méretben elmaradnak a trópusi hibiszkuszétől, ezt dús virágzattal ellensúlyozzák. Késő tavasztól egészen addig virágzanak, amíg az első fagy el nem pusztítja a talaj feletti részeket. Tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajba ültessük őket és ügyeljünk rá, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol sok napfényt kapnak. A talajt érdemes nedvesen tartani rendszeres öntözéssel és takarással. Figyeljünk oda az időnkénti táplálásukra is, hogy sokáig virágozhassanak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Monori Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Monor Nemzetõr u. 23. 2200 Magyarország Tovább

elgyomosodás

természetes v. féltermészetes növénytársulások degradációja, aminek következménye a... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet Növénytermesztés virág