Nyári virágok - milyen virágok bírják jól a forróságot, szárazságot? Ismerj meg közülök ötöt

hirdetes

Virágok a nyárra – ez az 5 növény jól tűri a szárazságot

TK

Virágok a nyárra, avagy nyári virágok – olyan növények tartoznak elsősorban közéjük, akik rendkívül jól tűrik a forróságot, illetve a szárazság sem okoz nekik különösebb problémákat. Ismerjetek meg 5 ilyen növényt mostani cikkünkből!

Kardvirág

Nyári virágok kapcsán beszélhetünk sziklakerti évelőkről, fűszernövényekről, de akár mediterrán területről származó példányokról is. Akkor jönnek jól elsősorban, amikor szeretnénk feldobni színeikkel kertünket, mégis, tudjuk, hogy nem feltétlenül lesz majd időnk és lehetőségünk odafigyelni rendszeres locsolásukra. 


Pálmaliliom


Előszeretettel telepítik társasházak melletti kisebb kertekben, ugyanis egyedi megjelenésével könnyedén elvarázsolja környezetét – zöld, tüskés levelű bokorról van szó, ahonnan kiágazik nagy, fehér virágokkal borított töve. Nem csak, hogy jól bírja a szárazságot és a napsütést, de a tél sem fog számára gondot okozni.

hirdetes


Ültetése kapcsán keressünk neki egy világos, napsütötte területet. Nem fogja igényelni a rendszeres locsolást, bőven megelégszik a csapadékból származó vízmennyiséggel. Talajok közül sem túlzottan válogat, mégis, amennyiben lehetőséged adódik, akkor a meszesebb fajtákból válogass – arra érdemes odafigyelned egyedül, hogy az tápanyagban gazdag legyen majd, illetve lazább szerkezettel rendelkezzen. Amennyiben szaporítani szeretnéd, akkor azt tavasszal, tőosztással tudod megtenni.


Kövirózsa


Már említettem, hogy a sziklakerti növények egy része is ebbe a kategóriába sorolható, így természetesen a kövirózsa sem maradhat ki cikkünkből. 

hirdetes


A kövirózsára elsősorban vastag, húsos, rózsát formáló zöldje jellemző, de rózsaszín virágai miatt is érdemes környezetedbe telepíteni. Ez a pici, pozsgás növény szinte bárhol megnő, jól bírja a fagyokat, illetve a nyári melegeket is. Imádja a napfényt, alacsony vízigénnyel rendelkezik. Ültetésénél arra érdemes odafigyelni, hogy talaja homokos legyen, illetve, hogy jó vízelvezetéssel rendelkezzen. A kövirózsa ugyanakkor elősorban olyan talajokban marad életben, ami más növények számára nem lenne megfelelő.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

További cikkek ebben a témában


biobrikett

szárított fa- és kóróhulladékból, mg. ->melléktermékekből sajtolt, henger v. tégla alakú... Tovább

73/2006. (X. 17.) FVM rendelet

a mezõ- és erdõgazdálkodási, valamint az élelmiszer-ipari tevékenységhez kapcsolódó... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet virág