Nyári virágok - milyen virágok bírják jól a forróságot, szárazságot? Ismerj meg közülök ötöt

hirdetes

Virágok a nyárra – ez az 5 növény jól tűri a szárazságot

TK, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Virágok a nyárra, avagy nyári virágok – olyan növények tartoznak elsősorban közéjük, akik rendkívül jól tűrik a forróságot, illetve a szárazság sem okoz nekik különösebb problémákat. Ismerjetek meg 5 ilyen növényt mostani cikkünkből!

Kardvirág

Nyári virágok kapcsán beszélhetünk sziklakerti évelőkről, fűszernövényekről, de akár mediterrán területről származó példányokról is. Akkor jönnek jól elsősorban, amikor szeretnénk feldobni színeikkel kertünket, mégis, tudjuk, hogy nem feltétlenül lesz majd időnk és lehetőségünk odafigyelni rendszeres locsolásukra. 


Pálmaliliom


Előszeretettel telepítik társasházak melletti kisebb kertekben, ugyanis egyedi megjelenésével könnyedén elvarázsolja környezetét – zöld, tüskés levelű bokorról van szó, ahonnan kiágazik nagy, fehér virágokkal borított töve. Nem csak, hogy jól bírja a szárazságot és a napsütést, de a tél sem fog számára gondot okozni.

hirdetes


Ültetése kapcsán keressünk neki egy világos, napsütötte területet. Nem fogja igényelni a rendszeres locsolást, bőven megelégszik a csapadékból származó vízmennyiséggel. Talajok közül sem túlzottan válogat, mégis, amennyiben lehetőséged adódik, akkor a meszesebb fajtákból válogass – arra érdemes odafigyelned egyedül, hogy az tápanyagban gazdag legyen majd, illetve lazább szerkezettel rendelkezzen. Amennyiben szaporítani szeretnéd, akkor azt tavasszal, tőosztással tudod megtenni.


Kövirózsa


Már említettem, hogy a sziklakerti növények egy része is ebbe a kategóriába sorolható, így természetesen a kövirózsa sem maradhat ki cikkünkből. 

hirdetes


A kövirózsára elsősorban vastag, húsos, rózsát formáló zöldje jellemző, de rózsaszín virágai miatt is érdemes környezetedbe telepíteni. Ez a pici, pozsgás növény szinte bárhol megnő, jól bírja a fagyokat, illetve a nyári melegeket is. Imádja a napfényt, alacsony vízigénnyel rendelkezik. Ültetésénél arra érdemes odafigyelni, hogy talaja homokos legyen, illetve, hogy jó vízelvezetéssel rendelkezzen. A kövirózsa ugyanakkor elősorban olyan talajokban marad életben, ami más növények számára nem lenne megfelelő.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-01-31

A nárcisz gondozása- 5 fontos tudnivaló a nárcisz megfelelő ápolásához

Bentre vagy kintre szeretnél nárciszt ültetni? Igazából mindegyig, néhány fontos információt mindenképpen tudnod kell a nárciszok gondozásával kapcsolatban.

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

üzemszervezés

olyan tevékenység, amely a mg. vállalat belső működését, szervezeti, vezetési rendszerét... Tovább

57/2006. (VIII. 4.) FVM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet virág