Ismerd meg Te is a nyári orgonát - ez a virág fogja feldobni nyáron kertedet

hirdetes

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyári orgonáról!

Nyári orgona

A nyári orgona a pillangók kedvence, szinte mágnesként vonzza őket, mely nem csak édes illatának köszönhető. A nyári orgona neve megtévesztő lehet, ugyanis az orgonához szinte semmi köze nincs, csupán nagyon távoli rokonok. Nevének eredete inkább csak hasonló megjelenésükön alapszik. Névrokonával szemben ugyanakkor nyáron virágzik, és sokkal tovább, mint a legtöbb orgona.


Röviden a nyári orgonáról


A nyári orgona, vagy pillangócserje a görvélyfűfélék családjába tartozik, cserje mérettel rendelkezik. Egyes országok gyomnövényként kezelik, ugyanis vannak területek, ahol rendkívül inváziós növénynek számít, mégis, számos más országban, ahogyan hazánkban is, sokan dísznövényként ültetik. 

hirdetes


Virágzata végett rendkívül kecses növénynek számít, ugyanis az hosszan nyíló fürtökben jelenik meg – hímnős, ezek a fürtök megközelítőleg 30 cm hosszúak. Fürtvirágzata mellett az emberek kertjükbe elsősorban emellett azért ültetik, mert felettébb gyorsan képes növekedni, illetve szinte mindennek képes ellenállni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nyáron a meleg végett nektárt képez, ami rendkívül intenzív illatú – nem véletlenül a színes, szemet gyönyörködtető pillangók kedvence, ami szintén csak hozzáad látványához. Virágzása, mint már említettük, hosszú – júniustól egészen szeptemberig kitarthat. 


Hogyan gondozd megfelelően nyáriorgonád?

hirdetes


Amennyiben szeretnél egy elegáns nyáriorgonát nevelni kertedben, nem lesz nehéz dolgod – hiszen rendkívül ellenálló, igényei sem túlzottan magasak.


Mindenképpen egy teljesen napfénynek kitett, meleg területet válassz számára – itt fogja magát igazán jól érezni, ugyanis kifejezetten szüksége van a világos, meleg környezetre. Talaj szempontjából olyanba ültesd, ami tápanyagban dús, humuszban gazdag. Amennyiben ilyen nem áll rendelkezésedre, a meszesebb talajtípusokban is képes megfelelően fejlődni.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-01-31

A nárcisz gondozása- 5 fontos tudnivaló a nárcisz megfelelő ápolásához

Bentre vagy kintre szeretnél nárciszt ültetni? Igazából mindegyig, néhány fontos információt mindenképpen tudnod kell a nárciszok gondozásával kapcsolatban.

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

embrióátültetés (embriótranszplantáció)

jó gen. álományú (genotípus) nőstény állat (donor) megtermékenyült petesejtjéből... Tovább

Flieg-pontszám

a silózott takarmányok minőségét jelölő értékszám. A siló értékelését a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág