Mikor kell elültetni nyári növényeimet, virágaimat? Most tudj meg mindent a nyári növények elültetéséről

hirdetes

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

TK, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Díszhagyma

Sokféle színváltozatban nevelhetjük, olyan fajtái is akadnak, melyek a virágzása mellett csíkos, bordó, különlegesebb levelekkel rendelkezik. Nyár végére akár már 3 méteresre is megnőhet. Általában a nagy rizómákat szétdarabolva tudjuk szaporítani, de arra figyeljünk, hogy ebben az időszakban és esetben rengeteg tápanyagra lesz majd szükségük.


Próbáljunk meg napsütötte helyet biztosítani számára, valamint ültetése előtt egy nagyobb cserépben hajtathatjuk egy rövidebb ideig. Amennyiben nincs előnevelés, már április közepén kikerülhetnek tövei.


A gumós begónia ültetése


Egyik legkedveltebb gumós növényünk, mind kertben, mind cserépben nevelhető. A növény a félárnyékos helyeket kedveli, a nyár elejétől egészen a fagyokig tart virágzása.

hirdetes


Ültetése előtt érdemes gumóit egy-két óráig vízben áztatni, majd tőzeges virágföldben elvégezni magát az ültetést. Annyi is elegendő lehet, ha a talajába keverünk egy kisebb mennyiségű tőzeget. Figyelj oda, hogy nagyjából egy centiméteres földet boríts majd gumójára. A növény a tápanyaggazdag talajt szereti, valamint tápoldatozás mellett egész nyáron képes lesz virágaival meghálálni a gondoskodást.


Ültetés előtt lehetőség van a gumók hajtatására is, ebben az esetben akkor érdemes kiültetnünk, ha már meghozta a növény 3-4 első levelét. Az ideális időszak számára a május-július, illetve fagyok előtt mindenképp vigyük majd védett helyre.

hirdetes


Minden, amit a díszhagymák ültetéséről tudni érdemes


Ez az időszak tökéletes a díszhagymák ültetésére is. A napos vagy félárnyékos helyeket kedvelik, valamint érdemes tudnunk, hogy ezeket a növényeket nem fontos a fagy közeledtével elpakolni, hagymáit nyugodtan kint hagyhatjuk, ugyanis jól bírják a telet. A díszhagymák az egészen apró termetű daraboktól, akár a hatalmas példányokig sokfélék lehetnek.


Virágzás után a levélzetének elszáradásáig folyamatosan locsolni kell. A hagymákat 3 -4 évente célszerű kiásni, majd visszatelepíteni.

 

Neked melyik cikkünkben említett növény a kedvenced?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

imola (Centaurea)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó nemzetség. Évelő, elágazó... Tovább

biokémia

biol.-kém. tudományág, amely vizsgálja az élő szervezet kém. anyagainak a szerkezetét, a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Növénytermesztés